[]

ik'cıların burçlara göre eleman aldığı efsanesi

doğru mu? itiraf eden oldu mu hiç?




 
IK'cının ne kadar gerizekalı olduğuna bağlı olarak mümkün.


  • arnold schwarzeneger  (02.10.15 11:52:18) 
Güzellik salonu mülakatıysa evet doğrusun


  • i ve been mistreated  (02.10.15 11:53:30) 
falcı mülakatıysa mümkün.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (02.10.15 11:55:00) 
evet benim başıma geldi. sırf burç da değil doğum tarihi ve saatini öğrenip bir programdan baktırmışlardı. takım çalışmasına falan yatkın mı diye. sizin yapacağınız işi seviyim diye çıkmıştım.


  • cekilmis gayfe  (02.10.15 12:02:52) 
IK cı değil ama iş görüşmesi yaptığım bir firmanın GM Yardımcısı burcumu sormuştu öğrenince de (boğa) iyi çalışan olduklarını, çalışan seçerken tercih ettiği birkaç burç olduğunu söylemişti.

Ben de bunun üzerine görüşmeyi yaptığımız tarihte merkür gerilediğini ve eleman alımına uygun bir dönem olmadığını söylemiştim:))

Bu da böyle bir görüşme anımdır.
  • hatunun biri  (02.10.15 12:05:06) 
yok öyle birşey :) istediğimiz adayı zor buluyoruz burcuna bakarsak kimseyi işe alamayız.


  • Absinthe75c  (02.10.15 12:12:04) 
yok öyle bir şey demeyin, türkiyenin en büyük gruplarından birinin en büyük hastanesinde aynen öyle yapan sözde ik uzmanları var. mülakatta çokoprens mi probis mi diye sormalarını mı istersin yoksa hangi dizileri izliyorsun demelerini mi.

her mesleğin yüz karası var. size hangisi denk gelirse.
  • benaslinda  (02.10.15 12:24:46) 
Insanlar keşke biraz astrolojiyi küçümseme cabalarina gitcegine arastirsa hala fal sanan var.


  • mymissingstars  (02.10.15 12:36:27) 
insanlar keşke astrolojinin dinden sonraki en büyük yalan olduğunu araştırıp fark edebilseler.


  • washe  (02.10.15 12:46:19) 
Mumkun. Yillar once girdigim bir iste daha sonra samimi oldugum ik "tuttugun takimi ve gulusunu sevdim" demisti ise aldiklarinda baktigi kriter icin. Burasi turkiye burada her sey mumkun.


  • sormayın bana sen o musun diye  (02.10.15 12:46:40) 
alıyorlarmış işte..duyuru yalan mı söylüyor..bundan sonra herkes akrep herkes aslan kaplan..


  • dedim dedim de kime dedim  (02.10.15 13:02:20) 
İşe alımda astrololga çalışan, yıldız falına göre iş veren firma da biliyorum dişleri sararmış her gün bunun suratına bakacağım diye işe almayan firma da biliyorum. Oluyor öyle şeyler


  • r_u_h  (02.10.15 13:29:24) 
doğru. annemin bir arkadaşı söyledi. kocası çok önemli bir otelin sahibi. o zamanlar ik diye bir branş yoktu galiba.
o kadın biz küçükken söylemişti "eşim burcuna bakar hemen" diye. kardeşimi de uyarmıştı "iş mülakatlarında balık burcu olduğunu gizle" diye.

  • Mirabel  (02.10.15 13:35:24) 
ilk defa duydum.

bizde de ne kadar deli varsa işe alıyorlar :)
  • redeath  (02.10.15 14:12:38) 
beni işe alan kadın sormuştu
kadın zaten falla burçla kafayı bozmuştu, hiç içim ısınmamıştı kendisine
hatta bi de resmi tarihe göre yayım normalde akrebim bunu değerlendirmişti üstüne yükselenime bile bakmıştı.
  • niye ama  (02.10.15 17:48:38) 
Bana büyük bir kurumsal firmada sorulmuştu ciddi ciddi. Notum da alındı o kağıda.

İşin kötü yanı; herkes ikizlerden kaçıyor :(
  • dessy  (02.10.15 17:55:19) 
açılın ik'cı geldi. yani henüz uzmanı değilim yeni girdiğim bi sektör(sektör?!) ama şunu diyebilirim ki bu durum genelde eleman alınacak departmanın müdürüyle alakalı oluyor. bizde müdür gelir bana şu şu özellikte adam lazım der, biz de ona göre alım yaparız. şirketin genel politikasını mülakatı yapan bilir, dış çerçeveyi ona göre çizer. onun dışındakiler departman müdürüne bağlı. gelip bize yay almayın derse almayız. şirkete göre bu işleyiş değişebilir ama çalışacağı kişinin özelliklerini kendi düşüncelerine göre belirleme hakkı oluyor çoğu müdürün.

mesela benim müdür sigara içen almıyor kesinlikle. çok iddialı olanı da almıyor, ayakları yere basan makul tipleri seçiyor. yani eğer departman müdürünün böyle bir isteği varsa doğrudur olmuştur. ha, bence çok saçma çünkü burçlara inanmam. inanan biri için çok şey ifade ediyor, o yüzden çok da yadırgamamak lazım.
  • baba jo  (02.10.15 18:25:11) 
benim de bşaıma geldi.. sen akrep burcuun bu işi başarırsın diyip beni işe almıştı patron hahah. ama 10 gün sonra çıktım çünkü kurumsal gibi gözüken sikko bi yerdi.


  • füt  (02.10.15 18:26:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.