Giriş
(6)

Godin Gitar Manyetiği

GTnSY
Merhabalar...Yakın bir zamanda "Godin ACS SA Slim Cedar Black Pearl" model gitar satın aldım. Gitarın alt E telinin tonu diğer tellerden farklı çıkmakta. tel değiştirme ve ayar denemelerinden sonra bunun donanımsal olabileceğini düşündüm. Elektro modellere aşina değilim fakat tahminimce gitarda kull
Merhabalar...

Yakın bir zamanda "Godin ACS SA Slim Cedar Black Pearl" model gitar satın aldım. Gitarın alt E telinin tonu diğer tellerden farklı çıkmakta. tel değiştirme ve ayar denemelerinden sonra bunun donanımsal olabileceğini düşündüm. Elektro modellere aşina değilim fakat tahminimce gitarda kullanılan bağımsız tel manyetik sensorlerden E teline ait olanı sıkıntılı olabilir. Yabancı sitelerde uzun süre aramalar sonucunda resimdeki sensörü buldum. Fakat bu konudaki cahilliğim neticesinde ürünün teknik ismini, türkçesini, nerden bulabileceğimi bilemedim. bu konuda yardımcı olabileceklerden beklentim büyük.

Teşekkürler...
0
GTnSY
(28.09.15)
wallaha normalde pickup derler ingilizcesine de biz manyetik diyoruz onu geçtim normalde tek tel için manyetik ilk defa görüyorum/duyuyorum, normalde eşik altı dediğimiz tek manyetik olur, o sarı şeylerin altında olur birde.

neyse çok aradım taradım single string pickup diye bişi bulamadım sende şansını dene tabii birde bu arada www.godinguitars.com adresinden adamlarla iletişime geçip derdini bir anlatmayı dene en azından manyetiğin ismini cismini markasını öğrenirsin.
0
selam
(28.09.15)
divided pickup diyormuş ecnebiler birde öyle bakın derim.

türkçesi de ayrık manyetik falan olur herhalde :P
0
selam
(28.09.15)
www.rmcpickup.com

Yukardaki firma üretiyormuş tüm godinlere. tel tel olmasının sebebi bu gitarların aynı zamanda midi gitarlar olmasıymış sanırım. her teli ayrı ayrı kayıt yapma ve düzenleme şansın oluyor herhalde.

stores.soundislandmusic.com

şöyle bir şey buldum internette fakat bunu türkiye içinde nasıl bulabilirim. kimler bu işi yapar yada ne isimle arayabilirim bu konuda bilgim yok. yoksa gözümü kararttım çoktan içini dışına çıkardım gitarın. bugün havya ile lehim de alıp üzerinde bulunan sensorlerin yerini değiştireceğim bakalım gerçekten sensorden mi???(RMC V SADDLE INDIVIDUAL PICKUPS)

Eğer öyle ise sonuç olarak bana bir adet sensor lazım olacak, Ebay da bile bulamadım, belki de yanlış isimle baktığımdandır...
0
🌸GTnSY
(29.09.15)
piezo manyetik de denir onlara. alttaki linkte birkaç tane buldum bakarsın

www.ebay.com
0
alembic
(29.09.15)
Teşekkürler cevaplarınız için. Bildiğiniz Türkiye'de bulunan ve bu çeşit gitarların tamirini yapabilen işletme var mıdır?
0
🌸GTnSY
(29.09.15)
(bkz: ekrem özkarpat) var, yapar sanırım görüş istersen
0
alembic
(30.09.15)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.