[]

bu cevabın silinmesi normal mi?

burada mod olanlar gereksiz bir tribe giriyor. adam soru sormuş ben de sorduğu soru kadar saçma bir şekilde cevap vermişim. sonuçta cevap vermişim, aldığınız cevap kesin doğru değildir diye de uyarı veren bir site olmasına rağmen soruya cevap değil diye not düşmüş :)



"yarın çanakkale'den istanbul'a gideceğim sizce yollardaki manyak sürücüler evine gitmiş midir?" başlıklı soruya yazdığınız cevap, "pandispanya" tarafından aşağıda belirtilen gerekçe ile silinmiş.

Gerekçe: Soruya cevap değil. ("Teşekkür ederim", iki kişi arası diyalog, vs.)
Moderatör Notu: [yok]

Bir hata olduğunu düşünuyorsanız kendisine mesaj göndererek durumu bildiriniz, bu mesaja cevap yazmayınız.

Detay
Silinen Cevap: yok senin yola çıkmanı bekliyorlar hala

Başlık: yarın çanakkale'den istanbul'a gideceğim sizce yollardaki manyak sürücüler evine gitmiş midir? (git: 997679)
Soru: yarın çanakkale'den istanbul'a gideceğim yollarda yetişmek için riskli hareketler yapan manyak sürücüler evlerine midir risksiz bir yolculuk olur mu?

 
normal. adam bayram sürücüleri yollardan çekilmiş midir diye sormuş, kelime seçimi biraz tuhaf olsa da. sen de alakasız bir cevap yazmışsın. ben mod olsam ben de silerdim.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (28.09.15 17:31:57) 
yav ben de bazen böyle tiplerle dalga geçmek istiyorum hatta geçiyorum da senin gibi. ama sonra cevabım silinince ağlamıyorum.

kendin de biliyorsun bence o cevabın silinmesi gerektiğini.
  • tescillimarka  (28.09.15 17:33:51) 
Bence degil. Sitenin amaci sorulari cevaplandirmak eyvallah da geyik de mi yapmayacagiz? 3-5 ergeni mod yaparsan olacagi bu.


  • just relax and have sex  (28.09.15 17:34:05) 
Bence de soruya cevap değil ve normal. Keşke mod olsam.


  • franz kafka  (28.09.15 17:35:15) 
bu sekilde "cevap" vermeyi tercih ediyorsan, silinince de aglamaman lazim.


  • sAINT  (28.09.15 17:36:00) 
Normal.


  • battal gemalmaz  (28.09.15 17:37:17) 
geyik ayrı bu ayrı arkadaşlar.
bence normal, adam senin cevabını dikkate alıp ona göre de program yapabilir.

  • teritori  (28.09.15 17:37:46) 
bence gayet normal çünkü geyik de olsa cevabının içinde bir yönlendirme bulamadım ben.
bazen ciddi olmayan esprili geyikli cevaplar da verebiliyoruz ama içinde gene de bir "cevap" barındırıyor. sadece esprili bir tarzda söylemiş oluyoruz.
O yüzden seninkinin silinmesi normal bence.
  • innerbliss  (28.09.15 17:41:28) 
Açıklayayım:

1) Ben duyuruda geyiğe karşı değilim. Ancak bu bize karşımızdakilerle kafamıza göre dalga geçme hakkını vermez. Soruyu soran kişiye karşı kinayeli ya da onun zekasını/sorusunu vb bir şeyini küçümseyen bir tavır takınarak "gerçekten de soruya kesinlikle bir cevap olmayan" bir şeyler karalamak "geyik" tanımıma girmiyor.

2) Geyiğe karşı olmadığım için duyuru sahibinin cevap olarak görüp "tik attığı" geyikvari cevapları hiçbir zaman silmem.

3) Yalnız bu cevabınız tik de almamış ve üstüne üstlük bir de ispiyonlanmışsa, bu aynı zamanda cevabınızın küçümser ve hatta tartışma başlatıcı tavrından rahatsız olunduğu anlamına da gelir ve ben de bunu silerim.

Umarım açıklayıcı olmuştur.
  • pandispanya  (28.09.15 17:41:58) 
oo demek ki herkes trafiğe çıkanların seceresini biliyormuş bir ben bilmiyormuşum :)
bayram bittikten sonra bayram sürücüleri neden hala yolda olsun?
bu cevaba bakarak neyin programı yapılabilir? pazartesi günü trafikte kimlerin olduğunu bilen var mı gerçekten?
  • cekilmis gayfe  (28.09.15 18:19:14) 
geyik veya degil, soruya cevap var burda, silinmesi abesle istigal.

kafaniza gore kural yaratip cevap mi silinirmis.

mantiga bak amk tik alip almama ne zaman cevap silme kriteri oldu.

siz de burda canak tutun bunlara aferin.
  • jugador  (28.09.15 21:11:58) 
2x2 kaç sorusuna 5 diye cevap yazarsan silinmez cevap yanlıştır ama soruya cevaptır
ama bu soru sorulurmu hahahahah dersen yada cevap ayvadır dersen silinmesi normaldir

bence bu sorunun cevabı silinmemeli sorusuna cevap vermişsin ve hayır cevabı açıkça çıkıyor.
  • basond  (28.09.15 21:17:40) 
arkadaş sormak istediği şeyi sakalı komiklikli yazmış, sende kel alaka bir cevap vermişsim bece silmekte haklılar.


  • kuzey li  (28.09.15 21:21:10) 
cevabın çok gıcık bence uçurulmalıydın. sorulara alaycı cevaplar verenlere çok kızıyorum çoookkk.


  • for day to break  (28.09.15 21:25:51 ~ 21:26:37) 
Kafaya göre kural yaratan yok, varolan kuralı uygulayan insanlar ve asla memnun olmayanlar var. Her nedense hiçbir koşulda memnun olmayan kesimin üslubu da hep böyle kaba saba, seviyesiz ve saygısız çizgide. Bu yüzden de kimin mantıklı, makul yaklaşımlar sergileyerek iyi bir şeyler yapmaya çalıştığı; kimin ortalığı yalnızca karıştırma amacı güttüğü de belli oluyor. Yine mantıklı insanlar da bu iki kesim arasındaki farkı rahatça anlıyor.

Bence silinen her cevapta "bu cevap silinmeli miydi" diye yeni bir duyuru açmak yerine önce aranızda bir karar verin. Şikayetlerin hepsi bu tarz dalga geçen cevaplarla, türlü trollüklerle, küfür, hakaret ve cevaplar arası ego savaşının üst seviyede olmasıyla, kalitesiz yanıtlarla ilgiliyken; cevabının silinişini hazmedemeyen kesimin bu tarz çıkışları kafa karışıklığı yaratıyor yok yere. Bu Kişilerin sayısı çok da değil; birkaç hesap birden alarak, farklı kişilermiş gibi milleti galeyana getirmeye çalışanlar da var :)

Neyse, konu nereden nereye geldi. Ben soruya yanıt verdiğimi düşünüyorum. Duyarlı tüm dostlara çok teşekkürler.
  • pandispanya  (28.09.15 21:25:54) 
jugodar+1

bir sürü duyuruda bir sürü geyik var. özellikle seksli meksli duyurularda adam ordan benimki büyük küçük hesabına giriyor, onlara bişi demiyosunuz, siz de hala burada üstünde durulmayacak muhabbetler döndürüyorsunuz. o zaman diğerleri de silinsin. hatta duyurunun yarısı kapatılsın yarısı da halka açılsın.
  • bıdıbıdı  (28.09.15 21:31:32) 
bıdıbıdı'ya katılıyorum, soruları silinen herkes bunu diğer insanlarla paylaşabilir. çünkü öne sürülen bahaneler o kadar komik ki, ortalık karıştırmak içinmiş. ortalık karıştırarak mod. olan kullanıcılar da gördü bu gözler.


  • for day to break  (28.09.15 21:36:54) 
o kadar laf yazmissin goy goy disinda bir sey yok.

ben kurali kafana gore uygulamandan rahatsizim digerlerinin, trollerin ne yaptigi umrumda degil.

acik ve net, kurallara uygun olan bir cevabi kendi yarattigin ve var olmayan tik alma almama durumuna gore siliyorsun.

bu benim icin onemli. cunku hak yiyen durumdasin ve ilerde bunun da benim basima gelmesi gordugum kadari ile gayet muhtemel.

ki ben duyuruda geyik yapan ya da amaci trolluk olan biri degilim.

burada bir hallowlife vardi ve ikincisine gerek yok.

yaptigin hatayi kabul etme erdemini gostermeni diliyorum.

ve hatta bugun senin bu sifatta burda olmanin yegane sebebi de hollowlife'in senin gibi sacma sapan sebeplerle cevaplari silmesidir.
  • jugador  (28.09.15 21:42:47) 
Hahaha :D benim, yaptığım bir hatayla ilgili kabullenme ya da özür dileme problemim olmadığını buradaki çoğu insan bilir. Saygısız, seviyesiz üsluplu insanlara kendimi daha fazla anlatmaya çabalamayacağım. Duyuru sahibinin kendisiyle yalnızca dalga geçme amacıyla yazılmış bir cümleyi "saldırı/hakaret olarak görmeme olgunluğu göstermesi" onun kendi insiyatifindedir. Eğer duyuru sahibi verilen cevabı kendine saygısızlık olarak görmüşse ve o cevabı kabul etmeyip üstüne bir de ispiyonlama gereği duymuşsa o cevaba karşı kurallar çerçevesinde adil bulduğum tutumu sergilemek de benim görevimdir. Buna karşılık, zannediyorum ki site sahibi de dahil kimsenin bireysel olarak gereksiz bulduğu bir soruyla "bu ne gereksiz bir soru" diyerek dalga geçme hakkı yoktur. Boşuna element uydurmayın. Iyi akşamlar.


  • pandispanya  (28.09.15 21:50:57) 
bu ne gereksiz bir soru diyemezler ama "bu ne gereksiz bi cevap" diyebilirler demek.

yani soruyu soran istedigi cevabi alamazsa yani cevabi begenmezse ve ispiyonlarsa siliyorsunuz.

hmmm.

ne kadar sacmaladiginin farkindasindir umarim.

adalet umarim size de lazim olur bir gun.
  • jugador  (28.09.15 22:06:12) 
Judagor burası bir "soru sorma" sitesi. Insanlar sorularına CEVAP BULMAK için burada.

Farkındaysan " bireysel olarakgereksiz bulduğumuz sorularla dalga geçme hakkını kendimizde bulamayız" diye özellikle belirttim. Sense bunu bile çarpıtma peşindesin. Umarım çarpıtma peşindesindir yoksa yazılanları anlamaktan bu derece uzak birisine cümle kurmaya devam ettiğim için üzüleceğim.

Yani burada benim "bana göre ne kadar gereksiz bir cevap" diyerek bir cevap silmem söz konusu değil. Ortada 1) bir cevap yok, 2) cevap niyetine yazılan şey karşıdaki kişiyle sadece dalga geçiyor -ki bunu yazarın kendisi de "öyle saçma soruya böyle cevap verdim" diyerek kabul ediyor zaten, 3) Haklı bir gerekçeyle bu cümle ispiyonlanıyor. Ve ben buna kayıtsız kalırsam asıl o zaman adaletsiz olurum çünkü yarın bir gün kan aradığın, hastalık sorduğun ya da senin için önem teşkil eden herhangi en ufak bir konuda seninle dalga geçenler olursa "aa ama teknik olarak bu da bir cevap aslında eheh" diyerek onlara da elimden bir şey yapmak gelmez. Burada hastanelik insanlarla dahi dalga geçildiğine de bir sürü kez şahit olduk. Bu sitenin amacını anlamak lazım. Burası bir "karşıdakine haddini bildirerek ego tatmin etme", "dalga geçerek cool gözükmeye çalışma", "zaman ölsün diye sonsuz saçmalama" sitesi değil. Bu da kurallarla açıklanmış. Uymazsan silinir. Bu kadar basit.

Herkes insan, herkes hata yapar. Ben de hiçbir zaman hatalarımı savunmam ama şu anki konuda hata yapan kişi/kişilerin de objektif ve adaletli düşünerek hatalarını kabul etme erdemini göstermesi gerekir. Benim bu konuda bir hatam yok. Hala inancınız tamsa konuyu daha üst mercilere taşıyınız.
  • pandispanya  (28.09.15 22:32:18) 
uzun uzun yazmayacagim;

1- ortada "bir" cevap var.

iyi geceler.
  • jugador  (28.09.15 22:41:01) 
Uzun uzun yazmadığın gibi okuyamıyorsun da belli ki. "aa ama teknik olarak bu da bir cevap aslında, eheh" yazdığım bölümü gözden kaçırmışsın; tam da bundan bahsediyordum, bir çakal sensin çünkü. Haydin sana qeyfii forumlar.


  • pandispanya  (28.09.15 22:46:40) 
pandispanya senin cevapları tiklemedim ve rahatsız oldum siler misin lütfen? ispiyonumu da yaptım, yani silmen için her şey mevcut ;)


  • cekilmis gayfe  (28.09.15 22:46:52) 
bana hakaret etme hakkini sana kim veriyor?


  • jugador  (28.09.15 23:00:27) 
pandispanya seni çok severdim ama üslubun çok itici geldi bu sefer nedense. allahım şu iktidarın değiştirmediği bir adam göster bana. gerçek pandispanya bu değil. kaymak sen misin??


  • for day to break  (28.09.15 23:07:56) 
Siz Moderatör olma işini gözünüzde ne kadar büyütüyorsunuz yahu? :D bütün sorun burada başlıyor. Bende bir değişiklik yok. Duyan da dünya başkanlığı zannedecek moderatörlüğü, ne iktidarından bahsediyorsunuz? :)

"Bu mod olanlar gereksiz tribe giriyor" ile başlayıp, "3-5 ergen" ile devam edip (ki 10 küsur senedir sözlük yazarı ve açıldığı günden beri duyuru kullanıcısıyım), "amk" yazan adamı cevap silme gerekçesini önüme altın tepside sunmasına rağmen "onun fikri de kalsın" diyerek silmeyip, son saniyeye kadar son derece kibar bir üslup ve sizli bizli konuşma biçimini tercih ediyorum ve karşılığında bir dolu hakaretvari ve kışkırtıcı cümle işitiyor, sonunda da itici üslupla eleştiriliyorum :D neyse ki ben ne yaptığımı biliyorum. Trollükle işi olmayan kimselerin de yaptığımı gördüğüne inanıyorum. Son cevabımdır. Herkese iyi geceler.
  • pandispanya  (28.09.15 23:25:23) 
bilen bilir kaç kişi bilir bilmiyorum belki de şu yazdıklarımı okurken 'hangi köyün soğanı bu?' bile diyebilirsiniz, yüzüme derseniz üzülürüm neyse konuyu daha fazla dağıtmadan devam edeyim. zamanında doğrudan compumaster'ı sert bir dille eleştiren yazılar yazdım, çeşitli haksızlıkların duyulması için, göze batması içinçabada bulundum ancak genel olarak baktığımda burada pandispanya'nın haklı olduğunu söyleyebilirim. compu ne alaka diyebilirsiniz, cevap vereyim; yükseklere oynuyor, mod'lukta gözü var yaranmaya çalışıyor demeyesiniz diye. kesim farketmeden olumlu/ olumsuz eleştiriler yaptım burada.
pandispanya'nın haksız olduğu bir nokta varsa o da cevabı silinenlerin cevaplarının silinmesiyle ilgili açtıkları başlıklarla ilgili kurduğu cümledir. sonuçta burada herkes bir şekilde var oluyor ve varlığını sürdürme noktasında kendisine sorun teşkil eden, canını sıkan konuları açma özgürlüğüne sahip. cekilmiş gayfe bu duyuruyu açmakta sonuna kadar haklı ancak bu haklılığı onun itirazını haklı bulmamı gerektirmiyor. kaldı ki haklı da bulmuyorum. çünkü net olan/ olmayan bir soruyu kendisi beğenmiyor, dalga geçtiğini düşünüyor ve ona kendince dalga geçerek cevap veriyor. dedim ya burada kimse kimsenin açtığı duyuruyu yargılayamaz (kurallar dahilinde elbette) aynı şekilde cg arkadaşımız (baş harfleriyle kısalttım) diğer duyuru sahibi arkadaşı yargılaması yanlış. görünüş itibariyle tuhaf bir duyuru olabilir ancak belki duyuru sahibi tuhaf bir insan. bu noktada söylediklerimi lütfen kendisi yanlış anlamasın, bir takım genellemeler üzerinden gidiyor. belki eğitim seviyesi, cümle kurma kapasitesi o kadar. belki zeka seviyesi izin vermiyor fazlasına. belki de o anda kafası çok yoğundu ve o anda bir şeyler karaladı ve cevap bekledi. burada herkes dil bilimci, edebiyat uzmanı, yazar şair değil. herkes belli bir takım kurallara uyduğu sürece istediği gibi yazabilir. biliyorum buraya kadar okuduysanız 'ne diyor bu' diyen sayısı azımsanamayacak ve dediklerimi anlayan kişi sayısı %1 olursa sevineceğim.
arkadaşta işte orada kendi çapında veya havasında bir şeyler yazıp cevap beklemiş. belki de gerçekten de cg haklı ve tuhaflık olsun, makara olsun diye yazdı ancak bunun kararını biz verip yargılayamayız. burada cevap verirken insanların o soruyu ciddi olarak sorduğunun ön kabulu ile cevap vermemiz gerekir. eğer makara yaparsakta silinmeyi göze almışız demektir. burada yeri geliyor bende alakasız cevaplar veriyorum ya da duyurular açıyorum ancak silindiği zamanda o duyuru cevap ciddi bir şekilde girmediysem eğer itiraz etmiyorum.
.
ekleme edit: itiraz elbet hakkınız, hakkımız. burada her şeye bir itirazımız olabilir, itirazımızı da her zaman yapacağız. kafa takıldıkça, sinirimi bozdukça, gördükçe bende itirazımı yapacağım ancak bel altı saldırmak, kişiliğine hakaret etmek (mod olunca neticen kalktı ithamları) doğru bir uslüp değil.
  • air  (28.09.15 23:33:20 ~ 23:35:45) 
benim tanıdığım pandispanya daha mütevaziydi zaten bu özelliğinden dolayı da sevildiğini hissederdim. sana bir yerlerden kibir bulaşmış. kendini haklı çıkarmak için karşındakini trollükle suçlamak çok ucuz, birde her cevabın sonunda bizi bilen bilir, mantıklı adamlar bizi anlar gibi kendince mantıklı bulduğun adamlardan yandaş toplama çabaların bana itici geldi bunu da belirttim. modluğu ne zannediyor bu insanlar bilemiyorum ama ben kendi adıma çok haksız bir biçimde kullanıldığını gözlemliyorum.


  • for day to break  (28.09.15 23:39:07) 
bastan asagi yanlissin, bir dunya yazi yazdin icinde bir tane dogrun yok.

kendi icinde celiskiler icindesin ve bana ettigin hakareti mesrulastirma cabalarina giriyorsun.

cok basit oysaki, ozur dilerim yanlis degerlendirmisim, cevap niteligi varmis gozumden kacmis.

bana da hakaretin icin ozur dileyebilir konu kapanabilirdi.

bugun bir hakem cikti milyonlarin onunde hatali karar verdim diyebilme cesaretini gosterdi.

umarim sen de bir gun boyle bir erdem ve cesaret gosterebilirsin.

veritas & aequitas
  • jugador  (28.09.15 23:46:21) 
Araya "Arkadaş topladı da geldi" izlenimi vererek girmek istemezdim.

Öncelikle cekilmis gayfe'ye cevap vereyim. bugunku antremanda goz dolduran futbolcu + 1 ve innerbliss + 1, Olay geyiklik değil, şekil olarak cevap görünen şeyin aslında cevap içermemesi. Aynı şekilde, ortada "Neden dünya dönüyor" diye bir soru olsa ve "Sen sorasın diye" bir cevap olsa, onu da "Soruya cevap değil"den silerdim. Tipi cevap, kendi değil çünkü. Formata uymak "yetmez ama evet". Şu duyuruda aychovsky yerine pandispanya yazmasının tek nedeni, benim o saatte yolda olmam.

Küfürlerin yasaklanması ile ilgili şunu yayınladık, 10 gün kadar tepede idi. Artık küfür ve hakaret yasal, doğru bu. Bu da ortak bir karar. Ben yazdım diye benden çıkmadı özetle. Buna siyasi tartışmalar ile başladık, çünkü en yoğun tartışmalar oradaydı ve duyurunun sonunda da göreceğiniz gibi siyasi duyurularla kısıtlı olmamasını belirttik.
www.eksiduyuru.com

Cinsel sorulara gelince, burada suyu çıkmadan bu konular konuşulsun istiyoruz. Kişi bir yandan soruya cevap veriyorsa, soru ile de ilgiliyse, konusu açılmışsa, pipi boyunu bildirebilir. Yalan olup olmadığını bilemeyiz, incelemedik, görmedik. Güveniyoruz şimdilik, yirmisantim'e güvendiğimiz gibi. Tabii cevabın içeriğine de bakmak gerek.

Yanlış buluyorsanız ispiyonlayınız, internet kullanıcısı iseniz mesaj atınız, silmezsek ve haklı iseniz hesap sorunuz. Cevap alamadıysanız kıdemli modlara gidiniz, onlar kan bile alır bizden. "Bu silindi, bu silinmedi" de diyebilirsiniz, deyin ama yeter ki isim verin, belirtin. Silinmeyi hak ediyorsa silelim. Neyi silip neyi silmediğimizi bilelim.

Bazı şeyler bir iki gece kalıp asabınızı bozuyor olabilir. İspiyonladığınız halde silinmiyor olabilir, biz toplaşıp onların üstünde tartışıyoruz. 5 gündür üzerinde tartıştığımız cevaplar var. Kızabilirsiniz bize "5 gün silinmemiş, şimdi silirse ne olacak" diye, haklı da olursunuz; ama bazı konular fazla kaygan, sınırın nerede kesileceği çok bulanık. Toplaşıp arpacı kumrusu gibi düşündüğümüz de oluyor. "Düşüne düşüne bu musunuz ancak" derseniz, vallaha, ancak buyuz.

Hepimizin farklı tutumu var, doğrudur. Hatta gün içinde bile farklı tutumlar gösterebiliyoruz. Ama çok büyük sapmalarımız yok. Bunları standartlaştırmak en büyük hedeflerimizden biri. Bunun için hem compu'den hem sizden yardım isteyebiliriz yeri geldikçe. Size tek bir şey söyleyeceğim, hatta yalvaracağım; ne olur ama ne olur yapıcı olun. Yanlış yapabiliriz, siz de yapabilirsiniz; ilk önce bir derdinizi anlatın. Açıklamaları kabul etmek zorunda değilsiniz, tartışmaya da açabilirsiniz. Sine-i millet karşısında hesap da verelim.

"Bu cevap silinir mi" duyurusu yersiz değil kesinlikle ama sırasının yanlış olduğuna inanıyorum. Eğer haksız yere bir silinme durumu varsa, ilgili mod'a sorduktan sonra yanıt almazsanız ve verilen yanıt tatmin etmezse, neden sormayasınız. Biz de halka açık şekilde cevap veririz. Doğrudan duyuru açarsanız, açabilirsiniz, karışamayız; ama ara bir basamağı atlamış oluyorsunuz. "Ben onun cevap vermeyeceğini biliyorum" derseniz ad hominem yapmış olursunuz, ayıp olur. Önce bir deneyin efendim.

Herkes sinirlenmiş, kızgın yerlerimize soğuk su dökerek hayatlarımıza devam edelim.
  • aychovsky  (29.09.15 00:12:30 ~ 00:14:35) 
"yarın çanakkale'den istanbul'a gideceğim sizce yollardaki manyak sürücüler evine gitmiş midir?"
bu sorunun cevabi yok.
kimse bu soruya cevap veremez.
boyle soruya boyle cevap verilir, ya ne diyecekti ki adam (adam=cekilmis gayfe)?
kim bilebilir hangi suruculer manyak, hangileri evde?
nasil bir cevap bekliyorsunuz buna simdi, ben cikip "evet hepsi evde karsim" desem bu cevap mi sayilacakti? soruyu soran da buna inanir miydi?

ben bunu anlamadim, anlayan varsa lutfen bana anlatsin.
  • chaotic good  (29.09.15 00:23:09 ~ 00:24:29) 
Sorudan anladığım şu: "Tatilin son iki günü sürücü sayısı çok oluyor, haliyle acemisi, kasaptan ehliyet alanı çok oluyor ve çok sayıda kaza haberi alıyoruz. Şimdi yola çıksak ne kadar risklidir?" Açıkçası zamanında yetişsem şöyle bir cevap verirdim: "Trafiğin ve kalabalığın çoğu geçti gitti. Yollar tenhadır artık, o açıdan risk daha azdır ama tenha yolda manyak şoförler daha manyak kullanır trafik olmadığından, yine de dikkat edin".

Ben soruyu fazla irdelemiş de olabilirim ama bir arkadaşım gelip bana bunu söylese böyle anlarım.
  • aychovsky  (29.09.15 00:26:52) 
".... sizce yollardaki manyak suruculer evine gitmis midir?"

sorusuna

"yok senin yola cikmani bekliyorlar hala"

cevap teskil etmiyorsa kapatalim dukkani gidelim.

bunu beyninizin hangi kivrimi cevap olarak kabul etmiyor?

cevabi begenmeme hakkiniz yok abi sizin.

soruyu soranin da yok modaretorlerin de.

tik almadigi icin ve ben de cevabi begenmedigim icin sildim ne demek abi bana bunu aciklar misiniz?

1500 karakter basi demagoji kasip hicbir seye cevap vereceginize buna cevap verin?

eger bu cevap silinirse soru da silinmeli, yoksa cevap geri gelmeli.
  • jugador  (29.09.15 00:33:30 ~ 00:35:07) 
@air:
Çok büyük emek vererek yazmışsın, her bir kelime için çok teşekkürler. Konuyla ilgili hiçbir tartışmaya girmeyeceğim, yalnızca bu konularda duyuru açılması hususunda beni senin gibi yanlış anlamış bir kitle varsa bunu düzeltmeye geldim.

Ben "her cevabı silinen yeni başlık açacaksa" derken, kesinlikle kimse hakkını aramasın demedim, asla da demem. Yalnızca kurallar belli. Silinen cevabı bildiren mesajda bile "bir yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız ilgili moderatöre mesaj atınız" diyor. Yani bunu sorgulama kısmıyla ilgili bir sorun en başından itibaren zaten yok. Bu kişi bana mesaj atsa; ama ben cevap vermesem ya da kötü bir üslup kullansam ya da bir şekilde verdiğim cevaptan tatmin olmasa ve başka insanlara da sorma gereği duysa elbette artık bir sonraki aşamaya geçebilir ve bir duyuru açarak bunu halka açık şekilde de sorgulayabilir. Ama bulunduğu yerin kurallarına hiçbir şekilde uymayıp, daha sonrasında beğenmediği ilk durumda bu şekilde bir yaklaşım sergilemek tam anlamıyla riyakarlık oluyor.

Benim cevap vermediğim, hesabını vermediğim, oturup güzelce anlatmadığım ya da yanlış bir karar verdiysem özür dilemediğim tek bir örnek bile yok. Çoğu zaman bir şeyleri silmemek adına ilgili kişiye mesaj da atarım "bakın şurayı düzeltin isterseniz cevabınız boşa gitmesin" diye. Bu benim özverim (bizim özverimiz) ama burada silinen cevapta "bir hata olduğunu düşünüyorsanız moderatöre mesajla bunu bildiriniz" diyorsa önce lütfen bunu bir deneyesin yahu.

Neden? Çünkü günde elli tane duyuru/cevap siliyoruz. Kararı beğenmeyen her adam bunun için özel duyuru açarsa günde 30 tane "bu cevap silinmeli miydi" sorusu okursunuz ve bu size normal mi gelir? Duyuru asıl amacını kaybetmez mi? Bir moderatör, bir gün içinde kendisine gelen 50 tane mesaja tek tek cevap verebilir, gerekirse hepsine kaliteli bir şekilde zaman ayırabilir ama bu kişiler mesaj atmak yerine duyuru açarsa, her duyurunun altında yazan minimum +5 kişiye daha cevap verebilmek imkansızlaşır. Bu da sonsuz bir kaos ortamı ve yine sizin huzurunuzun dört bir koldan azalması anlamına gelir.

Bahsettiğim şey buydu. Yalnızca bu site için geçerli değil; içinde bulunduğumuz her ortamın, her düzenin bir kuralı, bir "oluru" var. Buradaki "olur" saygısız üsluplarla kaba saba hesap sormak, yermek demek değildir; çünkü o zaman bunun adı "hak aramak"tan çıkar. Burada hiçbirimiz düşman değiliz, genel adı farklı olan "kullanıcıların" birbirine düşman olmasını gerektirecek hiçbir durum yok. Doğru tutum ve davranışlarla aşılamayacak kadar büyük sorunlar yaşamamızın imkanı yok. Bahsettiklerim genel olarak bunlardı. Umarım daha doğru anlatabilmişimdir. İyi günler.
  • pandispanya  (29.09.15 15:58:41) 
chaotic good'un cevabına cevap verebilir mi bir moderatör?


  • sckxyss  (29.09.15 16:34:38) 
cevabin silinmesi cok normal, ne kadar bu kadar tartisilmis ki? a) dalga geciliyor b)cevap verilmiyor

nedense kendinde biraz kibir bulunan herkes toplumda insanlarin "alinma hakkinin" olmadigini düsüyor. aliniyorsun bizden degilsin aliniyorsun zayifsin vs. pek tabikide insanlarin bazi seylere karsi alinma hakki var. neden bu kadar tartisiliyor ki?
  • bonaparte  (29.09.15 16:49:52 ~ 16:52:09) 
"Benim cevap vermediğim, hesabını vermediğim, oturup güzelce anlatmadığım ya da yanlış bir karar verdiysem özür dilemediğim tek bir örnek bile yok."

1- "yarın çanakkale'den istanbul'a gideceğim sizce yollardaki manyak sürücüler evine gitmiş midir?"

sorusuna

"yok senin yola çıkmanı bekliyorlar hala"

bir cevap değil midir?

buna bir cevap vermedin pandispanyacım.

2- hala ettiğin hakarete dair bir özür duyamadım, okuyamadım.

başka sorum yok.
  • jugador  (29.09.15 16:56:08) 
Yollardaki manyak sürücüler derken kimin kastedildiğini anlayamayan arkadaşları şu haberlere davet ediyorum:

1) www.hurriyet.com.tr
2) www.youtube.com
3) www.vidivodo.com

Normal insanların, normal hızlarla, normal biçimde yapacağı kazalar değil bunlar. İlgili kişi de bu tehlikeler geçmiş midir yoksa insanlar hala dönüş yoluna geçmeye devam ediyor olabilir mi diye hali hazırda yollarda olan ya da daha önceki senelerden dolayı kendisinden daha fazla tecrübesi bulunan insanlardan fikir ve yardım istemiştir. Burada normal olmayan tek şey soruyu anlamamak ve anlaşılamayan soru üzerinde laf olsun torba dolsun diye bir şeyler yazmak konusunda ısrarcı davranmak ve karşıdaki adamı küçümsemektir.

Jugador, bahsettiğin cümle, daha önce de zaten 800 kez söylediğim gibi, "bu soruya bir cevap değil". Bu soruya hiçbir yardımı dokunmadığı gibi, soruyu soran kişiyle de açık bir biçimde dalga geçiyor. Bu iş bu kadar net. Benim cevabımı anlayamayacaksan, git bu konuyu manipülasyona uğratmadan, ayrı bir anket olarak açıp araştır; ya da çık sokağa, 100 kişiye sor ve en popüler cevabı ara. Sana cevap vermemişim gibi de yalan söyleme.

Ben sana hakaret de etmedim. Çakal, kurnazlığıyla tanınır ve çakallık etmek deyimi de tıpkı senin yaptığın gibi türlü hile ve çarpıtmalarla kendine fayda sağlamaya çalışan kişiler için kullanılır. "Alemin bir çakalı (kurnazı) sensin zaten" demek küfür de hakaret de değildir. Özür konusunda bu kadar hassassan kendi hakaretlerin ve tavrın için özür dileyerek başlayabilirsin. Cevap veremediğin her yerde bel atlı vurmaya çalışarak olmaz, şov amaçlı bu kadar da saçmalanmaz judagorcuğum.

Ben senin tarzını anladım. Birazdan cımbızla seçtiğin kelimeleri kendince birleştirerek onlardan yepyeni bir hikaye yaratır, cevabı elli kez verilmiş soruları tekrar tekrar sorar ya da karşılığında verecek bir cevabın kalmadıysa bel altı vurup dikkatleri başka yöne çekmeye çalışırsın. Bu yüzden şu an cevabını almadığın bir sorun da kalmadığına göre ben sana bir kez daha yanıt vermeyeceğim. Hala tatmin olmadıysan konuyu üst yönetime taşımanı ve hakaretim için de beni savcılığa şikayet etmeni öneririm :) Sağlıcakla.
  • pandispanya  (29.09.15 17:35:38 ~ 18:00:01) 
yahu adam insan gibi bir soru sormuş fikir istemiş. sense yalnızca dalga geçmişsin. herhangi bir fikir yok adamın sorduğu şeye cevap niteliği taşıyan hiçbir şey yok yazdığında. silinmeyecekti de ne olacaktı? bu kadar basit bir şey niye böyle tartışılmış harbiden ya. ortada bu kadar kompleks bir durum yok ki.

birileri de demiş ki yok efendim bu soruya kimse cevap veremez, başka nasıl cevap verilecek bu soruya filan. yahu adam gibi cevap verme kabiliyetin yoksa hiçbir şey yazmazsın olur biter. dalga geçmek zorunda mısın? bu soruya cevap verilemez diye bir şey yok. adam soruyu yazarken milletin kalkıp tek tek tüm yolları kontrol edip rapor hazırlamasını beklemiyor. fikir görüş istiyor. "bence" geçmiştir ya da geçmemiştir dersin gayet de güzel cevap verilmiş olur.

bazıları da tutturmuş "cevap işte banane cevap işte bu" diye. hadi varsayalım ki sen haklısın cevap bu. o zaman da "tartışma yaratıcı içerik" diye silinmesi gerekiyor. soruyu soran kişiye sataşma var, dalga geçme var. ee adam şikayet de etmiş. şikayet etmesine rağmen silinmeyince kalkıp kendisine sataşan kişiye duyuru altında küfür etse tartışma başlatsa kimin suçu olacak bu sefer?
  • rotten head  (29.09.15 17:58:04 ~ 18:00:14) 
"yok senin yola çıkmanı bekliyorlar hala" cümlesi duyurudaki soruya cevaptır. "elbette gittiler" anlamı taşıyor çünkü. ifade ediş tarzı -bana göre olmasa da- "tartışma başlatıcı" nitelikte bulunabilir ona bir nebze hak verebilirim ama "cevap değil" demek bariz yanlıştır.


  • aleyhe hususlari kabul etmiyoruz  (29.09.15 18:05:57) 
insan denilen mahluk ne yazık ki böyle işte.

hatasını kabul etmemekte ısrarcı. bu işin de fıtratı bu galiba :/

yapacak bir şey yok. adalet ve doğruluk yanında olsun pandispanyacığımmm...

bu konuda söyleyeceğim son şey, kimsenin formata uygun olan bir cevabı beğenmeme lüksü ve haddi yok. ne soru sahibinin ne de moderatörün.

yarın sizin de başınıza benzer bir haksızlık geldiğinde -ki gelecek- ben yine sizi (pandispanya seni de) savunuyor olacağım.

sağlıcakla kalın.
  • jugador  (29.09.15 18:20:47 ~ 18:22:00) 
"yok senin yola çıkmanı bekliyorlar hala" cümlesinin 'uslübü' yanlış olsa dahi ciddi bir cevap olduğunu ve "elbette gittiler" anlamı taşıdığını iddia etmek insanları aptal yerine koymaktır. cevabın varlığının gerekliliği savunulabilir belki ancak tutupta insanları aptal yerine koymak ayıp. hepimiz az çok okumuş, kafası çalışan insanlarız. o cevapta neyin kastedildiğini görebiliyoruz. kaldı ki cevabın sahibi bile cevabının öyle olduğunu iddia etmiyor.


  • air  (29.09.15 18:55:41 ~ 18:57:33) 
ben mod olsam ben de silerdim. +1

cevap değil -hatta dalga geçmek de değil bence-, direkt sataşma olmuş.
  • whimsical  (29.09.15 19:14:37) 
panpa modlara takılma tam cs 1.6 public server admini kıvamındalar :p zaa u mad mods?


  • patr  (29.09.15 19:25:09) 
cevap mi degil mi neyse de ben birsey yazacagim.
arada benim kizdigim sacma icraatleriniz olsa da isiniz zor mod arkadaslar.
bu kadar insani memnun etmek imkansiz.
cok seyetmeyin millet siz de formata uydurup yazin madem ne diyim ben de bilemedim :D
bak mesela bu yazdigim ve yukarida yazilanlarin cogu duyuruya cevap degil :D
o kadar hot zot olsalar burada cevap kalmazdi.
modlara ergen cart curt diye hoykurmeye de gerek yok hepimiz kocaman insanlariz burada, az medeni olalim.
kib by.
  • chaotic good  (29.09.15 19:51:20 ~ 19:52:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.