[]

Volkswagen emisyon sahtekarığı

benim anlamadığım bunlar egsoz muayeneye gittiklerinde beli olmuyor mu ?
araç muayene niye var?



 
hileyi zaten o muayenelerde yapmışlar. araca bir yazılım yüklemişler, araç muayeneye girdiğini anlayıp emisyonunu düşürüp, sonra trafikte takılırken limitin dışına çıkıyormuş.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (26.09.15 22:04:56) 
araç muayenede sınırlar dahilinde sonuç veriyor. ancak sürüş testinde ölçümde gerçek ortaya çıkıyor.


  • andy kaufman  (26.09.15 22:11:28) 
vay pezevenkler!
kesin orda çalışan bir türk akıl vermiştir. almanlar bunu düşünemez.

  • Google01  (26.09.15 22:12:31) 
Benim hatırladığım kadari ile egzos'a bişey sokulup gaz ölçümü yapılıyordu. Araç nasıl anlar muayene yapildiginiz? Ya da haberi eksik vermişler, sadece yazilimla yapılacak bir şey değil. Donanım da gerekmiyor mu?


  • jadle  (27.09.15 01:40:44) 
@jadle tamamen sallıyorum ancak boştayken gaza basılınca fabrika değerlerinde gaz salınımı sağlanır viteste gaza basınca istediği gibi gaz salınımı yapar.
muayenede araba boştayken gaza basılıyor.

ancak fabrika değerleri için bant üzerinde araç hareket ettiriliyor, o yüzden sözlükte bir yazar gps kullanılmış olabilir gibi birşey yazmıştı ama orası pek açıklanmadı henüz okuduğum kadarıyla.
  • kuzey li  (27.09.15 01:45:53) 
gps degıl,

su sekilde; emısyon ıcın arabayı dyno denen cıhaza kaldırıyorsun orda da cekis olan tekere baglıyosun. bu durumda cekis olmayan donmuyorsa araba dıyor ki aa testteyım ben emısyonu dusurmek ıcın olan katalizor mu ne ıse ona daha fazla yuklenıyor yanma ısısını fln dusuruyor.

cekissiz olan teker donuyorsa yoldayım ben dıyıp normal devam edıyor.

ozeti bu.
  • bryan fury  (27.09.15 01:50:29) 
@kuzeyli, telefonlarda da var, jiroskop dediğimiz hareket algılayıcı sensör kullanılıyor olabilir. araç hareket etmeden gaza basıldığını ancak bu şekilde anlayabilir. yani hem yazılımsal hem de ufak bi donanım yardımıyla olabilir.


  • bigbadabum  (27.09.15 01:53:02) 
bence de araba test de oldugunu anliyor, olay da zaten arabanin yollarda seyir halindeyken yapilan testler ile ortaya cikti. yapan da bagimsiz bir firma.


  • bonaparte  (27.09.15 01:59:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.