[]

Kişisel Ekonominiz Ne Durumda?

Selamlar.

Kişisel ekonominiz ne durumda, biraz anlatsanıza. Yani kaç para maaş aldığınızı yazın demiyorum tabii, çok detaya girmeden. Ben mesela ay sonunu zor çıkarıyorum her ay. Kyk kredi borcu taksitleri dışında borcum yok neyse ki ama tatile falan gidecek para arttıramıyorum, ayın başında ne geçiyorsa elime ayın sonunda tükenmiş oluyor şu aralar. Ekstra bir şey alırsam hemen sıkıntıya giriyorum. Sizde durum nedir?


 
ahahahahaha, aynı durumdayız :) bunu gülerek söylemek de güzel tabi ki

Temmuz'dan beri ayrı eve çıktık sevgilim ile, kartların limitini ev eşyası doldurdu. Maaş geldiği gibi kredi kartı borçlarına gidiyor, aidat, fatura derken yarısından fazlası ayın ortasını bulmadan eriyor, kalan kısmı da ayın sonlarına denk gelen taksitlerde.

Aç ve açıkta değiliz ama ay sonlarına doğru çantanın deliklerinden içeri kaçan bozukluklar ile pantolon cebi paraları mutlu ediyor insanı yalan yok :)

Mesela ayın 29'unda son ödeme tarihi olan elektrik faturası koymuşlar. Kim ayın sonuna ödemesi olan elektrik faturası koyar?!
  • kaymaktutmayansicaksut  (26.09.15 20:23:52) 
ben öğrenciyim ve aynı zamanda çalışıyorum.iyi de maaş alıyorum.bir kaç yerden burs da alıyorum. :d yani gelirim baya var.para da harcıyorum baya.ama dikkat ediyorum yani.hiç bir zaman gereksiz bir şeye fazladan para vermem. böyle şeylerde kazıklanmayı hiç sevmiyorum çünkü.aylık kenara belli bir para koymuyorum. ne gelirse banka da altın hesabım var oraya atıyorum. bu yaz da araba almayı planlıyorum.

edit: her şeyin ince hesabını yapmam. en çok dikkat ettiğim şey gelirimin giderimden fazla olması. eğer giderim fazla olursa ne varsa kısarım. bunun ne olduğu farketmez. çünkü sonra borcu borçla kapatmaya çalışıyorsun. çık işin içinden o zaman.
  • qavqaw  (26.09.15 20:33:56 ~ 20:35:37) 
tam şu an ziraat hesabımı karıştırıyordum. adetim olduğu üzere, batığım. normal şartlarda bile geçinmekte zorlanmam lazım, ben kredi kartı sayesinde olmayan paramı da harcayıp kendimce saltanat yaşıyorum - tabii elimdeki her şey eriyip koltukları kemirmeye başlayıncaya kadar.

şu ara fena sayılmaz ama kredi kartı borcu dışında. kiranın* önemli bir kısmını ve faturaların tamamını ödeyebileceğim bu ay. bahis işi de güzel gidiyor şimdilik, onunla da kart borcunun hiç değilse yarısını kapatabilirim gibi şampiyonlar ligi akşamlarında sapıtmazsam.

* arkadaşımın evinde kaldığım için belli bir kira düzenimiz yok. atıyorum 6 ay kalacaksam ve kira x ise, 6 ay içerisinde toplamda 6X para veriyorum. ne zaman, ne kadar vermek istersem. ben şu an 2 ay önden gidiyorum o yüzden o açıdan rahatım biraz haha.

ya benim bursum vardı, onun çok saçma bir zamanda kesilmesi bütün planlarımı bozdu. büyük kolaylık oluyordu o bana. ben iki ay daha geç kesilecek diye biliyordum, çat diye kesti herifler tam en lazım olan zamanda. bu sene tekrar başvurdum ama vermezler muhtemelen. ilkini de torpille almıştım hehe. o olsa çok rahat olacak. hem de ne rahat. ohooo.

EDİT: harçlık avansı sadece 209 lira delmişim, bu demektir ki ayın 7'sinde hesabıma 121 lira yatacak. AWWW YİSS. ben 121 değil de 50 falan diye düşünüyordum. çok harcamamışım demek ki.

şöyle dans ediyorum şu an,

www.youtube.com
  • der meister  (26.09.15 20:34:54 ~ 20:41:12) 
Hanım calısmaya başlayınca her ay 4000 tl kenara atabileceğiz. Şimdi 1500 tl atıyorum kenara.


  • yedinumara  (26.09.15 20:38:09) 
yaşınızla alakalı olabilir belki?
21 yaşında mezun oldum bizim zamanımızda 2 sene sonra başlayarak ve 2 sene süre içinde tüm KYK kredisi geri ödeniyordu yani 25 yaşında bitirmiştim ödemeyi.
ondan sonra 2 kere kendime ev kurdum onların ödemesini yaptım o zaman daha az kazanıyordum ama mesela önce biriktirip depozito + komisyon + eşyayı öyle ödedim ben (yüksek vs. boyunca durmaksızın çalışan insan modeliyim) param olmadan ev değiştirmedim vb. Yani "ekstra" bişey olursa genelde elimde birikmiş paradan gidiyor, birikimimi aşan bir ekstra şimdiye kadar olmadı, bakalım.
2 ay sonra 32 yaşında olacağım şimdi de ev kredisi ödüyorum, hep bişeyler ödüyor oluyor insan. şimdi hem kredi ödeyip, hem tek başıma yaşayıp hem de herşeyin fiyatı alıp başını giderken birikim yapabilecek miyim bilmiyorum. çok büyük tatil planım vardı beklemede şu anda :D
18 senedir kendi kazanıp ekonomisini kendi yöneten insan olarak benim durumum bu; her zaman birikim yaptım ama kazancıma göre harcayarak, olmayan parayı harcamayarak . bir kredi kartım yok mesela.
  • niye ama  (26.09.15 20:46:03) 
Borc oduyorum ama tatile de para cikarabiliyorum oyle ya da boyle. Disarida yemek yiyorum bir de sik sik. Ama son 1-2 aydir cok iyi degil. Birikim de yapamiyorum su ara.


  • stavro  (26.09.15 21:01:00) 
mezun olduktan sonra iş hayatında ilk senemi doldurmak üzereyim, kenara 5,000 dolar civarı para attım. fakat feci asosyalliğim sebep oldu buna. harcayacak yerim yoktu ve birikti. dolu dolu geçseydi bu senem de kenarda hiç param olmasaydı, razıydım.

kyk geri ödemeyi de yapıyorum birkaç ayda bir. gss prim borcu çıkmış ben öğrenciyken de sildirebilecek miyim merak ediyorum, gidemedim bir türlü sgk'ya.
  • haracina  (26.09.15 21:44:21) 
Yıl başında daha iyiydi ama şu an brüt maaşımın nerdeyse yarısını net olarak alıyorum vergi kesintisinden.Önce devlete sonra da vergi kaçıran herkese düz gitmekle meşgulüm.

Para biriktirme konusunda çok gevşeğim bu yüzden kendime çok kızıyorum.Daha iyi birikim yapmam lazımdı.Sırf disiplin olsun diye ihtiyaç olmamasına rağmen eve yazıldım bu yüzden.
  • turkuaz  (26.09.15 22:07:59) 
Hiç dikkat etmiyorum ne harcadım ne kaldı elde falan, hiç hesap yapmadım. Canım istediği gibi harcıyorum ama gereksiz şeyler almam. Şimdiye kadar tatil planı da yapmadım. Çok şükür kendi yağımda kavruluyorum.


  • bigbadabum  (26.09.15 22:54:13) 
parasızım. evlenmeden babamdan yiyordum şimdi eşimden. +#/£)%½{[//%/+ bi durum. beni de yazın sıkıntılılara.


  • sayns  (26.09.15 23:12:27) 
ev borcu ödemekle meşgulüm. stat yaparken "feda" diyen beşiktaş gibiyim.

tatile çıkacak param yok, şirketin yurtdışındaki toplantısı hızır gibi yetişti de işin üstüne 4 gün amsterdam yapabildim.

2016 eylüle kadar vizem var ama param yok vize bana ben vizeye bakıyorum.
  • zvonimir  (26.09.15 23:26:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.