[]

Fotograf egitimi almali miyim?

bsg dediginizi duyar gibiyim gencler. ama oyle degil sorunun altini simdi dolduracagim : bir suredir kendimce fotograf cekiyorum( iphone la). tabiki su bilinen applari kullaninca( instagram, hipsta ) fenada olmuyor. bu arada internetten bulabildigim videolari ve yazili mataryelleri takip ederek biraz konuya hakim oldum gibi. sorun burda basliyor, gercekten keyif aldigim bir hobi ve ben bunu devam ettirmek istiyorum. acaba kurs egitimin bana buyuk katkilarii olur mu? yoksa internetten arastirarak mi bu isi cozmeliyim. bu arada egitim, kursnseminer vs bir fotograf makinesi de talep ediyor sanirim, oda ayri bir durum.




 
Gerek yok...


  • bigbadabum  (26.09.15 20:13:23) 
ilk başlarda basit enstantane, diyafram ayarları, 1/3 gibi temel kompozisyon teknikleri falan gösterecekler. Giriş kursu böyle oluyor genelde, bunları internette bol bol bulabilirsin. Daha ileri konular için kurs gerekebilir. Iphone'la fotoğrafçı olunmaz diyenlere de Jason Peterson, Gabriel Flores gibi fotoğrafçıları gösterebilirsin. Ama bir fotoğraf makinesi alıp ayarları öğrenmen yararına olur tabi. Bir de öğe net olsun, arkası bulanık olsun gibi şeyler ve çok daha fazla seçenek istiyorsan telefon ile olmaz, lenslere bağlı şeyler onlar, o durumda makineye ihtiyacın olur.


  • r_u_h  (26.09.15 21:24:45) 
telefonla fotoğraf çekmek için eğitim almak çok mantıklı değil. ilgin varsa giriş seviyesi bir dslr makine al, internette zibil gibi eğitim videoları var. onları izle, çık bol bol çekim yap. öyle daha iyi öğrenirsin. fotoğraf eğitimini belli bir konu üzerinde (düğün fotoğrafçılığı, bebek/doğum fotoğrafçılığı vs) uzmanlaşacağın zaman düşün.


  • animalman  (26.09.15 23:00:19) 
teknik anlamda fotografciligin mantigini, isik, kompozisyon vb konulari anlatacaklar. fotograf okumalariyla ilgili pratikler yapacaklar. ilk basta makina almana gerek yok. henuz ne oldugunu ve neye ihtiyacin oldugunu bilmiyorsun. egitim sonuna dogru tum ogrendiklerini pratige dokmeniz icin bir ortam yaratilacak. o zamana kadar da kafanizda birseyler netlesmis olur, o zaman alirsiniz.

internetteki dokumanlar bundan sonra daha cok isinize yarar.

Gecici bir heves bile olsa bir egitime gitmenizi tavsiye ederim. fotograf cekmeseniz bile bakis aciniz degisecektir.

Bulundugunuz ildeki fotografcilik derneklerinin egitim programlarina katilmanizi tavsiye ederim.
  • 3kedi  (27.09.15 04:35:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.