[]

acılara son vermek için

İntihar en kötü secenek gibi dursa da muhteşem bir çözüm de değil mi? Düzelmeyecegini ve daha da kötüye gidecegini bildiginiz, hiçbir şey yapamadığınız ve size çok fazla acı veren şeylerden kurtulmanın tek yolu başka ne olabilir? (Çok olumlu baksanız bile gelecekte gördüğünüz mutsuzluk yalnızlık pismanlik olsun)
Bu durumdaki bir kişi intihara önce son olarak neleri denemeli?
Önceki duyurulara bakarak durumun aşk acısı olduğunu düşünmeyin lütfen.


 
Paulo coelho veronika ölmek istiyor
Bu kitabı oku bir iki saatini alır, sonra yine düşün.

  • tuborg yesili  (24.09.15 08:46:32) 
Değil.


  • johnmalkow  (24.09.15 09:49:53) 
Son düşüneceği şeylerden biri ilerde yaşayacağı mutluluklar olmalı. Bunları gerçekten yaşayacağına inandığında insan kendini yaşamaya motive eder. Her zaman bi umut vardır.


  • bigbadabum  (24.09.15 10:18:31) 
"intihar, bir çare, bir kurtuluş değil, aksine tarifi imkansız azaplara kendini atmak demektir."

ölüm dışında herşeyin bir çaresi olduğunu düşünüyorum. kolay veya zor, er ya da geç. konuyu bilmediğim için çok net tavsiyede bulunamıyorum elbet ama ne olursa olsun intihara kadar düşünebileceğin pekçok şey vardır
  • gazozailacatmauzmani  (24.09.15 10:29:34) 
Düzelmeyeceğini ve daha kötüye gideceğini nereden biliyoruz?

Ölüm dışında her şeyin geri dönüşü var. Asıl ölürsek düzeltemeyiz.
  • yirmisantim  (24.09.15 10:48:22) 
Çok olumlu baktığında gelecekte sadece mutsuzluk gören bir insan kısa vadeli, en fazla birkaç yıl sonrasına bakıyordur. Gül bahçesi vaat edilmez tabii ki ama şairin de dediği gibi bir noktada illa ki, kaçınılmaz olarak birtakım mutluluklar olacaktır.

Aşk acısı olduğunu düşünmedim hiç ama son safhadaki ölümcül bir hastalığınız yoksa, psikolog+psikiyatr denenmeli.
  • aychovsky  (24.09.15 11:38:17) 
inanç ile cevap verecek olursam;

var oluş sadece maddesel bir var oluş değildir, madde olarak insan yok olsa bile ruhu devam etmektedir. (öbür dünya vs. var ya orada devam ediyoruz) eğer durum bu ise intihar sadece dünya dediğimiz yaşam alanını terk edip diğer bir alana taşınmaktan ibaret bir eylem haline gelir.

Bu eylem sonrasında ise burada sevdiğimiz ne bileyim çay'ı çorbayı bulup bulamayacağımız birer muamma (zira gidip de gelen yok) dolayısı ile böylesine büyük bir eylemi gerçekleştirmeden önce daha küçük eylemler gerçekleştirilebilir ve bu durumun similasyonunu yapabiliriz. Örneğin başka bir şehire taşınmak.

Diyelim çok borcun var, ödeyemiyorsun üzerinde bir hapis baskısı var vs. ülke değiştir, vizesiz gidilen bir sürü ülke var git ve oraya yerleş. yok efendim dil bilmem yol bilmem iz bilmem, adetlerini bilmem diyeceksen bende derim ki, ulan öldüğünde gideceğin yerin yolunu izini adetlerini biliyor musun sanki?

Yok eğer böyle bir inanca sahip değilsen yine aynı şeyi söyleyebilirim, öldün ve her şey bitti iyide ölmeden de her şeyi arkanda bırakıp başka bir yere taşınarak çözebiliyorsun ki, ülke değiştir, şehir değiştir, mahalle değiştir.

sonuçta kaçmak dediğin yaşamın %99'udur. soğuktan kaçarsın, sıcaktan kaçarsın, açlıktan kaçarsın, fakirlikten kaçarsın, insandan kaçarsın, hayvandan kaçarsın vs. vs. vs. korunma dediğin eylem kaçmak üzerine kuruludur. dolayısı ile intiharda bir kaçma yöntemidir ve sonrası meçhul, o halde daha başa çıkılabilinir bir meçhule kaçmak daha mantıklı gelmeli.
  • selam  (24.09.15 11:57:08) 
şu an olaylara gerçekçi bakamadığını düşünüp, bir doktora başvurmak yerinde olur gözüküyor.


  • EasyTiger  (24.09.15 11:58:03) 
her ne sorunun varsa onunla savaşmak çok daha kesin ve motive edici bir çözüm


  • velhasilkelam  (24.09.15 16:05:22) 
st. petersburg'a git.

ciddiyim.
  • hatcherman  (24.09.15 23:30:55) 
en kötü seçenek nasıl muhteşem bir çözüm olabilir ki?

intihar kaçmaktır, muhteşem olan ayağa kalkıp savaşmaktır. sen hiç düşünce "düşülüyor burada yaw" deyip ringi terk eden boksörün alkışlandığını gördün mü? düştüğünde kalkıp devam edeni alkışlarız değil mi, çünkü muhteşem olan bu.

çok olumlu bakınca gelecekte mutsuzluk yanlızlık pişmanlık görünmez, çok olumsuz bakınca görünenler onlar.

psikiyatr+ bir milyon yüz
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (25.09.15 00:02:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.