[]

Zeus'un dertleri..

Merhabalar,

Bizim sokaktan gelen fırlamamız Zeus efendiyle sorunlarımız baş gösterdi..
Önceki duyurlardan bilenleriniz çıkabilir.
www.eksiduyuru.com
www.eksiduyuru.com

Şimdi bu fırlama, aşırı hareketlendi. Veterinere gittik geçen pazartesi ve "10 gün daha sokağa çıkarmayın, gelin aşısını yapalım" dedi.. Totalde 20 gündür eve geldiğinden beri hiç sokağa çıkmamış olacak.
Böylece sorunlar dağ gibi oldu bir anda:
1)Gazete kağıdına tuvalet işine alıştı derken, bir anda evin farklı yerlerine işeme ve kaka olayı baş gösterdi.
2)Heyecanlandığında altına az da olsa idrar kaçırmaya başladı.
3)Fırlama zaten büyük, kapı pencere nasıl barikat kursak da bir şekilde aşıyor. Aşıyor ama geri çıkamadığı için kaldığı yerde yine tuvalet yapıyor.
4)Bugün sabah gazete kağıtlarının üstünde yatarken bir anda önüme yatar pozisyonda işemeye başladı. (Büyük becere şaşırdım baya)
5)Deli gibi balkona çıkıp havayı koklayıp yerde yatıyor. Hayvan dışarıyı özledi ve ihtiyacı var.

Ne yapıcam ben bu zavallıma? Tuvaleti evin içine yapma derdinin önüne geçmek için dışarı çıkması lazım. E çıkartamıyoruz?
Kilitlendim.

 
Eğer hasta ise hiç zorlamayın, iyileşmesini bekleyin ve bu süreçte sabırlı olun.
gazete kağıdı yattığı yere veya mama kabına uzak olsun. ayrıca çiş pedi denen üründen alıp yere sererseniz daha kolaylık olur size.
doğru yere tuvaletini yaptığında ödül veriyor musunuz? yanlış yere yaptığında ise yüksek sesle HAYIR diyor musunuz?
Yavru ise heyecanlandığında altına kaçırması normal, büyüyünce geçiyor.
  • innerbliss  (21.09.15 17:36:54) 
Evet, doğru yere yaptığında (eğer tam yaptığı anı yakalarsam) "afferim oğlum" diyerek kafasını okşuyorum. (Otur kalk çalışmalarımızdan bunun ödül olduğunu anladı kuyruk sallıyor.)
Yanlış yerde yaparken ise aynen yüksek sesle hayır diyorum.
Doğru yere tuvalet durumunda sevdiği krakerlerden vermeye deneyeceğim bir dahaki sefere..
  • quaker  (21.09.15 18:07:55) 
Bir de belli bir büyüklüğe gelene kadar gene arada yanlış yerlere yapabilir tuvaletini. Oluyor arada kazalar gene. Ama büyüyünce asla yapmıyor.


  • innerbliss  (21.09.15 18:13:41) 
Bakalım inşallah.. son 4-5 saattir tam noktasına yapıyordu, biraz evvel gitmiş yine gazetenin yarım metre ötesine büyüğü yapmış..
Ne diyelim artık, öğrenecek..

  • quaker  (21.09.15 20:50:16) 
bi de bizimki çiş ve kakayı ayrı yerlere yapmak istiyordu nedense. bu arada çiş pedi dediğim şeyi incelendiniz mi? çok ucuzları var, gazeye gibi altına geçirmiyor, sıvıyı emiyor. yer kirlenmiyor.


  • innerbliss  (22.09.15 08:37:27) 
Evet inceledim ama gerek yok gibi.. Kalın bir muşamba almıştım bizimki için (kaliteli bir yer kaplaması) onunla sorun olmuyor..

Ayrı yerlere yapma fikri ilginç geldi bu arada..
Bir yere gazete kağıdı serip denicem, fikir güzel :)
  • quaker  (22.09.15 13:19:40 ~ 13:33:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.