[]

neden kimse b+ kan aramiyo?

yani arasinlar demiyorum, umarim kimse aramaz. ama merak ediyorum benim kan grubum b+ ve hic bu kan araniyor ilanlarinda kendi kan grubuma rastlamiyorum. kimsenin b+ ihtiyaci yok da hastanelerden temin ediliyor mu yoksa hic b+ olan birinin basina bir is gelmiyor mu? belki de cok sacma bi soru. cok uzgunum silerim bunu ben yakinda.




 
benim de kan grubum b+ ve ben de aynısını düşünmüştüm :D


  • anil  (20.09.15 02:00:45) 
Çok enteresan belki buraya denk gelmemiştir, benim kuzenim de b+, lenf kanseri geçirdi 10 yıl önce dayım kan ararken kriz geçirirdi, askeriye vs. çalmadık kapı bırakmazdı. Aranmasa da kızılaya verseniz iyi olur aslında.


  • ekaterina  (20.09.15 02:03:26) 
Ben kan verme şartlarına uygun değilim ama ben de bunu çok düşündüm, herhalde bulunması kolay bir grup. Nadir bir grup değil herhalde.


  • whimsical  (20.09.15 02:04:44) 
Gerçi ona ayrıştırma gerektiği için anlık verilmesi gerekti. aranacaklar listesi falan olsa hastanelerde daha da iyi olur sanırım. Sorunuza cevap olarak da çoğu insan burayı bilmiyor ve b+ olan insan az sanırım o yüzden de ilanlarda az rastlanıyor.


  • ekaterina  (20.09.15 02:05:54) 
@ekaterina mesela sizin anlattiginiz cok dusundurdu. hepimizin kimliginde kan grubu yaziyor. bunlar nufus mudurlugune kayitli degil mi? hayati durumu olan birinin ihtiyaci olan kani bu yontemle aramak cok mu sacma olurdu mesela? belli bir hastanedeyken belli bir kan grubuna ihtiyac duyuldugunda o muhite kayitli insanlara sms gonderilip bu bu kan grubundan donor araniyor dense pek cok hayat kurtarilmaz miydi?


  • hopeless  (20.09.15 02:11:44) 
b+ ihtiyacı olan hastaya farklı gruplar da kan verebiliyor diye biliyorum, yani özellikle b+ diye belirtilmesini gerektirecek bir durum yok. sizin kanınız bi işe yaramıyo. sizin vereceğinizi 0 falan da verebiliyo mesela. bu b+ için verici listesi,

prntscr.com

daha başka bissürü grup var gördüğün gibi. bazı kan gruplarının alternatifi yokken b+'nın var, o yüzden ismi geçmiyo ortamlarda. işin uzmanı değilim, o yüzden emin de değilim ama benim anladığım kadarıyla mesele bu.
  • der meister  (20.09.15 02:12:50) 
Herkesin verebildiği grubu ben "ab+" olarak biliyorum. "0" da herkese verebilen grup, yani sadece "b"lere veriyor değil.


  • whimsical  (20.09.15 02:13:54 ~ 02:26:14) 
ben ilanları beklemek yerine kızılay'ya gidip (gerçi gitmenize de gerek yok her yerde araçları var) 3 ayda bir kan veriyorum.. sizlere de öneririm..


  • ensalak  (20.09.15 02:16:12) 
o herkesin verebildiği filan olayı %90 hikaye, genelde grubun içinde bile crossmatch bakarlar
tam istatistiğini bilemiyorum ama şöyle bişey var

Türk kanı denilen kan A+

bu kandan arz çoktur -bakarsak- ama en çok talep de bu kanadır. bizim ülkecek arz sorunumuz olduğudundan arz talebi karşılayamaz ve bu kan hep aranır
bir de nadir kanlar var, biyolojik sebeplerle ab- 0- gibi, bu kanlar aslında çok fazla kişide yok, çok aranmaz ama arz hiç yok gibidir, o yüzden mecburen talep olur
b+ ortada kalan kanlardan muhtemelen ondandır, hiç talep yok değildir ama arz talebi daha dengeli karşılar.

b +'im, transfüzyon AB müktesebatını ve konunun onlarca makalesini çevirmiştim, biyoloğum genelleyip görüş bildirdim umarım saçmalamadım :P
  • niye ama  (20.09.15 02:32:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.