[]

is hayati ve din hakkinda bir soru

merhabalar dostlar, ben muhasebeci ve issizim oturdugum sehirde (almanya) bir türk nakliyat firmasi isci ariyor, hem türkce konusabilen hem de muhasebeci, oturdugum yerde oldugu icin (kücük yer) firma sahiplerinin ultra dindar vs. oldugunu ögrendim, kendim cesitli rahatsizliklarimdan da dolayi oruc tutmuyorum, simdi oraya girince ve de firmadaki insanlarin hepsi potansiyel oruclu olup benim olmamam problemler yasatir mi? sizlerde bu durum nasil? potansiyel olarak sorun yaratmamasi gerekir ama iste dindar insanlar ve benim tutumum ileride sogukluklara neden olur mu. tesekkurler!




 
almanyada eğer dininden ırkından vs sorun yaratırlarsa o firmayı anasından doğduğuna pişman edersin bunu sen de biliyorsun. hacı yağına katlanırım diyosan gir çalış sorarlarsa da söylersin rahatsızım diye. sorun yaratırlarsa acıma.


  • KidLazer  (17.09.15 18:17:05) 
Türkiyede ne kadar olursa onun iki kati falan olur iste :D


  • hophophoba  (17.09.15 18:17:25) 
hasta kişilerin oruç tutması zorunluluk değil hatta tam tersi. bence konu ile ilgili ayet, hadis vs. ne varsa bulun laf ettiklerinde yüzlerine söyleyin. hem çok dindar oldukları konuda bilgisiz olduklarından -olmaz ama- utanırlar hem de sizi kabul ederler.


  • unique hint kumasi  (17.09.15 18:18:46) 
Her dindar aynı değil. En sofularda bile aşırı hoşgörülü çıkar. Ayrıca, mesela mazeretsiz bir beynamazsan riyakarlığın kitabına iman etmişsin demektir.
Not. Ateistim.
Not2. Türkiyede hiç sıkıntı çekmedim desem abartmış sayılmam.

Lütfen müslümansan müslüman, deistsen deist, mecusiysen mecusi gibi davran.
  • kargn  (17.09.15 19:37:09) 
Bi kere uzun sakallı gençten bi adam vardı inşaat ustası. Fransadan gelmiş doğma büyüme oralı ama artık türkiyeye dönmüş temelli. Cumaya giderken benim gitmediğimi öğrenince biraz bozuldu, sonra sen de çalışma madem bu arada, günaha girme diyordu. Bunun patron olduğunu düşün.


  • bigbadabum  (17.09.15 19:38:31) 
Yav Almanya orası Kayseri veya Yozgat mı? Kime ne senin orucundan dini inancından? Bir de ufak kasabalarda zaten Türklere pek hoş bakmazlar. En ufak bir sorunda bir şikayete bakar. Adamı öttürürler.


  • maxim gorki  (17.09.15 19:51:05) 
@kargn cevap icin tesekkürler, sorunun konusu benim nasil bir insan olup olmak zorundaligim degil. ayrica oruc tutup tutmamam benim kendi kisisel kararim, sorunun da icerigi bu degil. sorumun yanlis anlasilmaya mahal vermeyecek sekilde acik oldugunu düsünüyorum.


  • bonaparte  (17.09.15 20:35:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.