[]

basketbolda 14 saniye kuralı

"kural" ya da "uygulama", her neyse. hücum eden takım, hücum ribaundını aldıktan sonra süre 14 saniyeden geri sayıyor (hücum eden takım 14 saniyeden fazla kala topu potaya atıp ribaundu almışsa ne oluyor bunu bilmiyorum, bunu da soruyorum).

bu durumda (hücum ribaundından sonra) eskiden 24 saniyeden geri sayıyordu di mi saat? bu kural ne zaman değişti, geçen sene mi?

son olarak da şunu soruyorum: nba'de ve avrupa'da eş zamanlı olarak mı değiştirildi bu kural? nba'de ve avrupa'da önceden 24 saniye süre veriliyordu sanırım bu durumda.

 
topu kendi sahasindan sokuyorsa 24 saniyeden, on sahadan sokuyorsa 14 saniyeden basliyor.

14 saniyeden fazla ise 24 saniye kalan yerden geri saymaya devam ediyor. 13 saniye veya altindaysa 14 e cekiliyor kronometre.
  • jugador  (15.09.15 21:14:28) 
önceden de bu şekilde miydi peki kural? yoksa 10 saniye kalsa bile 24 saniyeden mi başlıyordu hücum, hücum ribaundından sonra?


  • oymak beyi  (15.09.15 21:18:24) 
  • kung fu ayicik  (15.09.15 21:21:24) 
hucum ribaundundan sonra 24 saniyeye sifirlaniyordu evet.


  • jugador  (15.09.15 21:22:42) 
avrupa basketbolu nba ile ayni zamanda gecirmedi bu kurali. avrupa yani fiba basketball once amerikadaki kurallara bakiyor sonra isine ve mucadeleye yarayacaksa kendisine entegre ediyor.

mesela 90'lar ve 2000 baslarinda hava atisi karari kimin sahasindaysa oradaki yuvarlak icerisinde hakem iki uzuna mac baslangici gibi hava atisi yaptiriyordu sonra nba sistemine donduler ilk kim basladiysa maca hava atisi karari masa hakeminin oradaki ok yonune gore veriliyordu sanirim yine birileri bundan sıkıldı eskiye donduk.

Sıkıysa fiba, nba'deki gibi fazladan bir adim atma kuralini getirsin :D
  • evimin paspasi  (15.09.15 21:53:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.