[]

Şu an iPhone 4s almak mantıklı mı ?

Selamlar efenim,

Şu an Endonezya'dayım ve burada sıfır iPhone 4S 32 GB 500 TL civarı. Benim elimdeki iPhone 5 64 GB bozulduğu ve yeni iPhone'lara da binlerce TL bayılmak istemediğim için soruyorum burada;

Öyle garantisi falan olmayan, 4-5 sene önce tanıtılmış bir telefonu almak mantıklı mıdır? Hani güncellemelerle ne kadar yavaşlar falan onu bilemem, en büyük çekincem de bu zaten, telefonun kullanılamayacak kadar yavaş hale gelmesi? (yoksa dizaynı, materyal kalitesi efsanedir benim için, eski iPhone 5'imden daha güzel görünüyor gözüme.)

PS: Tr'de ne kadar ki sıfır iPhone 4S 32 GB ?

 
4s almak fazlasıyla mantıksız olur. yakın zamanda çıkacak yenilik ve güncellemelerin neredeyse hiçbirini alamayacak hale gelirsin. sonra vay ben neden aldım diye yanarsın. maddi olarak zora düşecekseni 5 üstü almak yerine geçici bir telefonla idare et derim.


  • cetoxim  (07.09.15 11:05:40) 
@cetoxim geçici derken? en az 2-3 sene içerisinde öyle binlerce lira verip iPhone alma planım yok, yani aldığımda 2-3 sene kullanacağım ios yüklü bir alet lazım, 4S de en mantıklı opsiyon olarak görünüyor.


  • nurigagarin  (07.09.15 11:12:07) 
4s henüz olmasa bile yakın zamanda güncellemelerle beraber kullanılamaz hale gelecektir. emin ol. telefon kastıkça kasar kendini. firmalar bunu kasti olarak yapıyorlar, yoksa herkes senin gibi 4s alsaydı, 6s'i kim alacaktı? bence parana yazık olur. daha çok verip 5 alırsan da parana yazık olur. her türlü yazık o paraya galiba:(


  • hypervaskulerdondurucu  (07.09.15 11:15:07) 
Bi sure sonra uygulamalarınız Güncelleme almaz duruma gelebilir
iOS sürümünüz nedeniyle yavaşlama olabilir
Tr'de - 800 lira diyorlardı geçenlerde sanırım. Bence almayın.
  • allanpoe  (07.09.15 11:15:09) 
Mobiledeyim editleyemedim. eğer jailbreak yapabileceğiniz bi Sürüm ise belki bi sure kullanabilirsiniz.


  • allanpoe  (07.09.15 11:16:01) 
Benim görüşüm "kesinlikle alınır". Hatta fiyat böyle ise bir tane de bana al diye rica edeceğim.

Elimde 2 yıllıkken ikinci el olarak aldığım ve 2 yıldır kullandığım bir iphone 4s var, çok memnunum.

Telefonlardan devasa bir beklentim yok, mükemmel çözünürlükte kameralar, yüksek sayıda çekirdekli işlemciler istemiyorum, abartısında değilim. Şimdiye kadar beni yarı yolda bıraktığı, yapmak isteyip de yaptırmadığı hiç bir işim olmadı. telefonun kullanılabilirliği yüksek seviyede, kasası kaliteli, boyutu benim düşünceme göre ideal (bu sebeple almıştım zaten.).

ios8 e geçmedim, yavaşladığını söyleyenler çok oldu, aksini iddia eden de var, bunlar tahminimce kişinin kullanım ve beklentisi ile alakalı şeyler. Yeni güncelleme almayacak diyenlere de herhangi bir savunmam yok. Hali hazırda 40 uygulama güncelleme bekliyor telefonumda ve bu güncellemelerin çoğu "içerik yenilendi, küçük hatalar giderildi." şeklinde. Bana göre programın kullanılabilirliğinden memnun iseniz değiştirmeye çok gerek yok. Ben aralarından seçerek güncelliyorum.


Çok ciddiyim, eper alabilirseniz bir tane de bana alın (mesaj bekliyorum.)
  • aylakadam  (07.09.15 12:06:34) 
bu saatten sonra 5'ten asagisi alinmaz.


  • xenophobe  (08.09.15 03:51:47) 
arkadaşların endişeleri haklı olmakla birlikte 2-3 sene içerisinde gerçekleşecek şeyler değil. al kullanılır 4s hala. bende var 5 senelik 4s ve son sürümü yüklü şu anda ve hiçbir sıkıntı yok. oldukça da memnunum.

sadece 5 yıllık olduğu için bataryası bitti ancak bu konumuz dışında.
  • air  (08.09.15 04:55:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.