[]

bisiklete binmeyi öğreten grup vs.

var mı? nasıl öğrenicez bunu.




 
kaç yaşındasın?


  • mahone  (07.09.15 00:55:09) 
28


  • duyuru  (07.09.15 01:01:58) 
Hangi ildesiniz?


  • m3mphis  (07.09.15 01:05:03) 
istanbul


  • duyuru  (07.09.15 01:07:14) 
hocam araba kullanmayı biliyor musunuz? eğer biliyorsanız ondan çok daha kolay.Denge işini çözerseniz kolaylıkla olur.Ama üstüne gidin duserim falan diye cekinmeyin.


  • diss0640  (07.09.15 01:18:49) 
abi baya basit bir olay aslında. Biri sana öğretemez pek kendin öğrenmen lazım. Bu alışma tekerlekleri var normal bisikletin arkasına takıyorsun devrilmeni engelliyor. Onlardan tak, bir kaç saatte öğrenirsin benim tahminim. Taş çatlasa 1 hafta günde bir kaç saat çalışmayla.


  • yakuza123  (07.09.15 01:52:23) 
cok özür dilerim, ama arabayla baglantiyi cözemedim ben.

söyle oluyor, 2 yan tekerlek aliyorsun, arka tekerin sagina ve soluna, bunlarla bir süre sürüyorsun, saga sola gidebiliyorum, hizli gidince destek tekerlere gerek kalmiyor diyorsun, onlardan birini cikartiyorsun. böyle kullanirken mesela dengeni yitirmeye mi basladin, tekerin oldugu tarafa yatip kurtariyorsun kendini, bir noktadan sonra bu tek kalan yardimci tekeri de cikariyorsun, sürmeye basliyorsun. tekerler olmadan da farki kalmamis oluyor senin icin bu sürecte.

bu ufak cocuklara ögretilen sekli.

ben ve bircok tanidigim su sekilde ögrendi. ufakken sana büyüyünce de biner seklinde "essek" kadar bisiklet aliyorlar ve destek tekerleri yok, 2 teker, gayet normal bisiklet iste. bir süre binemem düserim bacaklarim degmiyor düsersem kendimi kontrol edemem diyorsun. sonra biri sana yardimci olacagim diyor, binmene yardimci olacagim diyor, sen biner binmez birakiyor, sen de biraksa da gidiyorum hehe diyor, 5 adim ötede düsüyorsun. ama 2. denemende düsmüyorsun, böylece ögrenmis oluyorsun. 1 saatte yasaniyor tüm bu sürec.

anahtar su: destege falan gerek yok, kazik kadar adamsin, düsmekten korkmayacaksin. korkarsan gidonu titretirsen agirligini dengeni bozarsan, korkup cok yavaslarsan düsersin. basican pedala gidicen dümdüz. korkacak kacacak yardim gerektirecek bir sey yok. micirda, kumda karda camurda degil, asfalt zeminde ilk denemeleri yapin. mümkünse hafif bisiklet vs olsun, bagciklari zincire falan takilmayacak kadar sikica sarin, oldu bitti. yok püf noktasi falan baska ögrenmenin.
  • wiillii  (07.09.15 01:55:56) 
öeh be arabayla ne alakası var. yahu 28 yaşında zaten bisiklete binmeyi biliyorsundur iç güdüsel olarak. al kendine bir bisiklet gez dolan. o yukardaki paragraf ne ya milletin hiç mi işi gücü yok bisiklet sürmeyi büyütüyorlar.


  • enter saltman benim  (07.09.15 02:48:47) 
bisiklet sürmeyi öğrettiğim insanlar 25-35 yaşları arasındaydı ve 15. dakikanın sonunda kendi başlarına pedal çevirebilecek duruma geldiler. yan tekerleğe hiç bulaşmayın zaten sizin ağırlığınız için tasarlandığını ve pratik olduğunu düşünmüyorum. ankara'da olsaydınız sizinle de çalışırdık.

deneme yanılmayla takip ettiğim yöntem:
#bisiklet üzerinde olmayı hayal etmek
#yardım ile bisiklet üzerinde denge bulmak
#bisikletin hareket etmesi için tasarlanan bir araç olduğunu unutmamak
#yardım ile pedala devamlı basmak

tek başına hareket ettikten sonra da dur-kalk, dönüş, vites.
kask, dizlik ve dirseklik edinmenizi tavsiye ediyorum.

edit: bi de eldiven, hem motive edici hem de düşerken yere ilk elleriniz temas ediyor.
  • stereoseyfi  (07.09.15 03:01:59 ~ 03:03:31) 
düşersen birşey olmaz denmiş ama
büyük insan ile küçük çocuğun düşmesi bir değil (kilo, yükseklik, hamlık)
ciddi yaralanabilirsin. dikkatli olmak lazım.
  • titiraprap  (07.09.15 03:10:07) 
cinsiyetiniz kadınsa facebook'ta "bisikletli kadın insiyatifi" diye bir grup var. orada bolca etkinlikler, eğitimler oluyor. tavsiye ederim.


  • the silent enigma  (07.09.15 09:44:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.