[]

haydi bana yeni bir kitaplık oluşturalım

şu anki mevcut kitaplığımı genişletmek istiyorum. buna göre,

1) son zamanlarda okuyup da çok beğendiğiniz kitaplar hangileri?

2) bak şunu okumadıysan mutlaka kitaplığında bulunsun diyebileceğiniz eserler neler?

3) eğlenceli bir dille kaleme alınmış kafa açan roman ya da kısa hikaye tarzı önerebileceğiniz kitaplar var mı? var ise hangileri?

4) masalsı fakat çocuksu olmayan bir kitap (ya da kitap serisi) tavsiye edecek olsanız, bu ne olurdu?

5) son olarak, baş kahramanı güçlü bir kadın olan ve insanı gaza getirip bir anda içine alıveren eserler var mı bildiğiniz?

şimdiden teşekkürler.

 
Okumadığım, okumayacağım kitabı satın almam (istisnalar olabilir), dolayısıyla kitaplığıma koymam. Zaten okudukça genişler kitaplık, yoksa kolleksiyon yapmıyoruz.
İlk soruya cevap vereyim, diğerleri çok boş sorular gibi geldi.
İhsan oktay anar, puslu kıtalar atlası.
  • bigbadabum  (06.09.15 22:52:22) 
1- Asmalımescit 74 diye bir kitap okudum en son, 20lerde İstanbul'daki bohem hayatını anlatıyor, okuması keyifliydi baya.
2- Okumadıysan Terry Eagleton'ın tek romanı olan Azizler ve Alimler'i mutlaka okumalısın, ben baya etkilenmiştim. Bir de Doris Lessing'in Good Terrorist kitabı da basit bir dille yazılmış olsa da kurgusu iyiydi.
3- Philip Roth'un Öfke isimli romanı gerçekten eğlenceli, çok güzel ve akıcı bir dili bir dili var yazarın.
4- Çocuk romanı olarak bilinse de Peter Pan'ın iş kültür yayınlarından çıkmış tam metin ve orijinal çizimli kitabını almanı tavsiye ederim. Bildiğimiz Peter Pan meğer farklıymış baya.
5- Bir de klasik bir örnek gelsin: Madame Bovary, okumadıysan al elbette.
  • lolita  (06.09.15 22:59:13) 
@bigbadabum kitap tavsiyesi istemenin nesi boş geldi anlamadım? ayrıca okumayacak olsam niye tavsiye isteyeyim? hem okumadığın kitabı nasıl satın almıyorsun onu da çözemedim. çok değişikmiş doğrusu. kitabı önce okuyup sonra mı satın alıyorsun? asghhdgf

puslu kıtalar atlası'nı yıllar önce okudum. hmm sen yeni okudun demek. neyse hiç okumamaktan iyidir.
  • köstebek kurabiye  (06.09.15 22:59:38) 
1) gosteri peygamberi. Neden bilmiyorum, cok severek okudum.


4. tom robbins, parfümün dansi. Bu adam buyuklere masallar yaziyor zaten. 2 bolum icin ayni yazarin agackakan kitabini okuyabilirsin hatta.
  • fraise  (06.09.15 23:04:24) 
silo - hugh howey (1)
kavgam - karl ove knausgaard (1)
rama serisi - a.c. clarke (5)
alice harikalar diyarında (tam metin) - l. carroll (4)
ölümsüz - c. valente (4)
mesaj - carl sagan (5)
ötekiler arasında - jo walton (4)
1984, fahrenheit 451, damızlık kızın öyküsü, otomatik portakal (2)
o adam babamdı, altay öktem (1)
kıyamet gösterisi - pratchett, gaiman (4)
24 saat açık kitapçının sırrı (3)
otostopçunun galaksi rehberi serisi (3)
bayan peregrine'in tuhaf çocukları (4)

bunlar bence.
  • kobuzchu kiz  (06.09.15 23:34:35) 
1 - ölümsüzlük - kundera
4 - iskambil kağıtlarının esrarı

  • tepedeki psychedelic adam  (06.09.15 23:47:53) 
çok güzel sorular sormuşsun :)

1) son zamanlarda yaz mevsiminden dolayı hep hafif, romansı kitaplar okuyorum. en son kristin hannah'nın kitaplarına başladım ve çoook sevdim. önyargılı olmamak gerekiyormuş. alışverişkolik serisini de okudum, ba-yıl-dım. bu tür kitapları sevmiyorsan hiç başlama ama :) bir hostesin itirafları'nı okudum, bu da eğlenceli bir chicklitti.


aklıma gelmişken, en son """hayvanlardan tanrılara homo sapiens"""i okudum, kesinlikle kesinlikle tavsiye ederim.


2) güzel kitaplar önerilmiş zaten.

3) 1. sorunun cevabı olabilir :) kafa açtıklarını söyleyemem ama eğlenceli dille yazılmışlar ve iyi vakit geçiriyorsun, benim için bu yeterliydi. bridget jones olabilir okumadıysan.

4) okuduklarını bilmediğim için tavsiye vermek zor. çocuksu olmayan diye belirtmişsin ama okumak istediğim, çocuksu olabileceğini düşündüğüm bir seri var. yazar tamora pierce, alanna serisi.

5) avalon'un sisleri. ilk aklıma gelen bu oldu.


edit: goodreads'te muhteşem listeler var.
  • sayns  (07.09.15 00:13:59 ~ 00:19:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.