[]

var mı böyle bir teknoloji

algıladığı konuşmayı kendiliğinden yazıya geçirecek bir teknoloji var mı? varsa cihaz ya da uygulama öneriniz var mı? :)

ya da üzerine el yazısıyla yazdığım notu kendisi algılayıp bilgisayar yazısına çeviren bir tablet var mı?

en azından biri hakkında önerinizi ya da bilginizi paylaşabilirseniz sevinirim...

 
speech to text diye arat


  • jadle  (06.09.15 01:10:06) 
evet ilk bahsettiğimin adı speech to text miş. ancak ücretsiz uygulamalar çok sağlıklı gelmedi (biraz önce kontrol ettim) ücretli dahi olsa bana güvenilir uygulama öneriniz var mı? tablet üzerinde kullanacağım. ipad air 2 sahibiyim ancak android'te ya da windows tabanlı cihazlarda çalışan güvenilir bir uygulama varsa eğer cihazı satın almayı düşünebilirim.

ikinci olarak bahsettiğim tam olarak o şekilde değil. ben tablet üzerinde kalemle not alacağım ve cihaz benim yazımı algılayıp (örn. times new roman) yazı karakterine çevirerek word dosyasında saklayacak. ios'ta böyle bir şey yok bildiğim kadarıyla. o yüzden tablet önerisiyle birlilte alabilirim önerinizi :)
  • bilemiyorum altan  (06.09.15 01:23:55) 
İkinci için samsung telefonda note serisinde o özellik msj yazmada var. Demek ki tablette de vardır. Samsung markete bi baksan?


  • isimmisimyok  (06.09.15 01:31:35) 
ikincisinin de adı "handwriting recognition".


  • harzem  (06.09.15 02:16:35) 
Birincisi mevcut android telefonlarda var. Diğeri çok eski dokunmatik telefonlarda bile vardı.


  • bigbadabum  (06.09.15 02:18:19) 
İpad de de Android'de de çok başarılı bir özellik bu. Ayrıca program aramana lüzum yok.
Klavyenin belirdiği durumlarda bir "mikrofon" simgesi göreceksin; dokun ve konuş. Hepsi bu.
El yazısını dönüştürme ayrı bir mesele. Onun hakkında pek bilgim yok ama arkadaşım dediği gibi samsung note da var diye biliyorum.
  • hattorihanzoo  (06.09.15 10:18:57) 
çok teşekkür ederim :)

peki ikinci özellik için herhangi bir cihaz öneriniz var mı? mümkünse güncel bir model tercihimdir.
  • bilemiyorum altan  (06.09.15 13:49:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.