[]

Buzdolabını böcekler bastı

Hamamböceğinin küçük bir türüymüş. Öğrenciyiz. İlk kez böyle bir durumla karşılaştık. Ne yapalım?




 
Buzdolabı kurtarılamaz mı? Evi ilaçlatıcaz.


  • arada girerim  (05.09.15 20:54:35) 
Muhtemelen aldığınız bir şeyden geçmiştir ya da içinde bir şey bozulmuş da olabilir. Evdeki böceğin buzdolabına girip çoğalacağını sanmıyorum. Ama buzdolabından çıkan böcekler evde çoğalabilir. Dolayısıyla evi komple ilaçlatın bir kaç gün de eve girmeyin.

Buzdolabını banyoya götürün. İçini iyice bir yıkayın. Elektrik aksamına su gelmemesine özen gösterin. Daha sonra bir kovayı ağzına kadar su doldurun. İçine bir iki kapak çamaşır suyu dökün. Temiz bir bez alın. Sarı mutfak bezi gibi olmasın. Bildiğin eski çarşaf ya da yastık kılıfı parçası olabilir. Temiz olsun ama. Çamaşır sulu kovaya daldırıp, sıkıp dolabın her yanını iyice bir silin. Hatta üç dört kez silin. Sonra tekrar iyice yıkayın. Yine temiz bir bez alın (ilkinden farklı). İyice bir kuruladıktan sonra kullanabilirsiniz.
  • asethuan  (05.09.15 21:19:37 ~ 21:20:40) 
Buzdolabını kapatın
Hamam böceği raid spray alın
Gerekirse içindeki gıdalar varken dahi sıkın
Gıdaları boşaltın böceklerin yumurtalarını eve dökmemeye dikkat edin
Bunun için büyük bi çöp torbası kullanın
Sprayi boydan boya bir kez daha sıkın
Elinize "amonyak" içeren bir yüzey temizleyici alarak fısfıslayın ve temiz bir bezle buzdolabını silin.


Buzdolabını atmayın veya banyoya götürmeyin.
Ha eğer cidden çoksalar böcekler baş edilemeyecek kadar çoksa,
O zaman götürün.
  • cenkertem.afc  (05.09.15 22:04:54 ~ 22:06:14) 
Atin buzdolabini ya ne ugrasicaksiniz o kadar alin bi ikinci el buzdolabi temi temiz


  • condom kurşunu  (05.09.15 22:05:02) 
İkinci el buzdolabının böceklenmiş bir evden atılıp daha sonra başka birileri tarafından temizlenip satışa sunulmadığını nerden biliyoruz?


  • asethuan  (05.09.15 22:40:31) 
Güzelce temizleyin, içindeki aparatları da temizleyin. Hazır fişi cikmisken dondurucunun buzunu da çözün. Dolapta ağzı açık bi şey bırakmayın bir daha.


  • gusano  (05.09.15 23:14:46) 
Bi de dolap kapaginin lastikleri gevsiyor bazen, oradan giriyodur muhtemelen. Oyle bi durum varsa lastiği değiştirebilirsiniz.


  • gusano  (05.09.15 23:16:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.