[]

[ sağlık ] Burnum tıkalı ve yemek yemeliyim

Burger King'e gitmem gerekiyor ama nezle grip karışımı oldum, burnum tıkalı.. bu durumdan geçici olarak kurtulmanın yolu nedir? Onun dışında halsizlik vs. için hangi ilaçları almamı önerirsiniz?_




 
Tylolhot midir nedir o nane gecici bir süre kendini iyi hissettiriyor. Bunun yanında sıcak içildiği için sinüsleri de açıyor.


  • ataturkiye  (29.09.09 19:14:26) 
tylolhot olabilir, theraflu olabilir.burnunuzu önce güzelce temizleyin yine acılmazsa dekonjestan varsa sıkın acılır burnunuz.gecici bir çözüm tabi ve de dekonjestanı fazla kullanmayın


  • keah  (29.09.09 19:24:47) 
nostil var burun spreyi %100 acıyor burnu ancak çok kullanımda bağımlılık yapıyor.


  • JD  (29.09.09 19:25:07) 
Theraflu.kesinlikle cok kısa sürede ve yan etkisiz sonuclar veriyo.üstelik geçici sonuclar değil.


  • KoukLa  (29.09.09 19:39:02 ~ 19:39:43) 
acılı turşu suyu varsa evde ya da bulabilirsen (özellikle çok acı süs biberi turşusu suyu) kısa aralıklarla yudum yudum iç. 250 ml kadar takriben. ama içerken ağzında ve boğazında oyala biraz. burnu açmakla kalmaz ertesi güne ne grip kalır ne nezle.


  • stopnsilence  (29.09.09 20:11:33) 
ilac değil ama, seks bu konuda en iyisi. hem ter atıyorsun hem hormonal vs cabuk iyilesiyorsun.


  • bryan fury  (29.09.09 20:23:38) 
denemedim ama son günlerde cok duydugum bi yöntem... bengay denen kremi kaynar suya koyup (miktarları mantıkla ayarlamak lazım) cıkan buharı içine cekmek sinüsleri anında bosaltıyormus.. tabi basına bi havlu kapatıyosun sadece icinde bengay olan kova kap neyse onunla basbasa kalıyosun...


  • maxpainn  (29.09.09 20:51:25) 
(bkz: #16953310)

burun tıkanıklığı için, tavaya azıcık toz şeker koyuyorsunuz, azıcık ısıtıp buharını burnunuza çekiyorsunuz. bir iki saat rahat edersiniz.

yakmayacaksınız. toz şekerler tane tane durarlarken koklayacaksınız. hafif ince belli belirsiz bir duman. gündüzleri bu bile görünmeyebilir. ısınan havayı hissedin, o bile yeter. erimeye başladıktan sonra çekmeyin burnunuza.


ama mutlaka zararlı bir şeydir bu dediğim.

ben üniversitedeyken, sinüzit vardı bende, sadece sınavlardan önce yapardım. ama sadece burnumu çekmekten/silmekten sınava odaklanamadığım zamanlarda yapardım bunu. yoksa evde yatarken, aksın durun; bana ne? zaten burun başka ne içindir ki : )

bunu bana lisedeyken bir kimya yazılısı esnasında, sürekli burnumu sildiğimi gören hocam söylemişti. saygılar sunuyorum kendisine: hasan ali bişey.
  • aksasu  (29.09.09 20:52:28 ~ 20:57:03) 
öksürük için de, toz "zencefil"i bal karıştırıp yiyeceksin. etkisi 10. saniyede başlıyor. etki süresi değişken.

zencefil çok acı olduğu için, bal ile karıştırıyorsun. yoksa balda bi olay yok.

zencefil'in kerameti, öksürük mekanizmasını felç etmesi.
  • aksasu  (29.09.09 23:46:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.