[]

Akşamları ne yiyorsunuz?

Eşim ve çocuklar yazlığa gittikleri için bir sğredir yalnız kalıyorum evde. Kebap, lahmacın, pide, mantı vs. yemekten gına geldi artık. bekar arkadaşlar ne yer ne içersiniz akşamları? Bir öneride bulunsanız:)

Şimdiden teşekkürler.

Not: yemek konusunda çok becerikli değilim, evde yapılacak bir yemek önerisi olacaksa kolay olsun lütfen:)

 
*mercimek köftesi (kolay bir şey. fazla yapın üç dört gün derdiniz olmaz)
*kısır
*ton balıklı, mısırlı makarna
*rendelenmiş kaşar + bayat ekmek + haşlanmış rendelenmiş patatesi bir tepside harmanlayıp 20 dakika kadar pişirmek süretiyle kızartma yapmak
*kuru fasulye, nohut, pilav vs.
*taze fazulye
*taze fasulyeyi direk haşlayın ve ardından öylece teflon tavaya hafif yağ dökün ve fasulyeleri una bulayarak tavaya atın. harika bir kızartma.
  • dahinnotha  (02.09.15 18:22:12) 
Kavanozda haşlanmış fasülye satılıyor ondan al. Yağda soğan kavur, salça koy fasülyeleri koy biraz kavur sonra su ekle. 15 dk sonra sulu yemek yemiş olursun. Bence dene. Tuzu unutma. istersen içine bir kaç parça biber ve patates at.


  • rodeocu  (02.09.15 18:34:15) 
sosis falan yapıyordum ben kendi kendime. becerebilsem patates haşlar yerim. onun dışında da ton balığı ve çiğ köfte ile idare ediyordum bir süredir. yalnız yaşayan bir erkek olmak zor :D


  • oğlum çok zor lan  (02.09.15 18:36:30) 
@oğlum çok zor lan cevap ve nick uyumu olmuş:)

dahinnotha ve rodeocu teşekkürler.
  • hadi hadi  (02.09.15 18:45:12) 
Pazartesi zeytinyağlı taze fasulye/tavuk, salı yumurtalı ıspanak, çarşamba nohut, perşembe patlıcan salatası/tavuk, cuma balık/salata cumartesi makarna, pazar kırmızı et et/salata.


  • angelus  (02.09.15 19:00:14) 
domates biber soğanlı bulgur pilavı yabcam birazdan. bimden ayran turşu yanına.


  • icim urperiyor  (02.09.15 19:12:33) 
cevapları okumadım. yemek konusunda becerikli olmamak bi mazeret değil, elinin altında internet var. otur oku, videolu tarif izle öğren. aynısını uygulamaya çalış. nedir yani. yemek yapamayan insanları anlamıyorum.


  • snape i başından beri tanırım  (02.09.15 19:58:05) 
lezzet değil de karın tokluğu arıyorsan eğer, yulaf. yogurdun içine 3-4 yemek kaşığı yulaf koy isteğe göre şeker tarcın meyve parçaları. bu seni en az 8 saat tıka basa tok tutacaktır. Glisemik indeks olayı. yani besinin tamamının kana karışma hızı, tok tutma süresi.

yada tavuk göğüsünü iki su bardağı suyla dolu tencerenin içine at haşlansın yanınada bir bütün soğanı ikiye bölüp kaynat. en basit yemek. üstelik kaliteli tokluk.
  • karlmarx  (02.09.15 20:19:12) 
ben üçe ayırırım kafamda öğünleri ve yanına bazı alternatiflerle geliştiririm, ayrıntılı anlatmak yerine ana hatlarını söyleyeyim: protein olarak bir et yemeğim veya etli baklagiller olur, yanına karbonhidrat olarak sebze yemeği, buharda sebze, esmer pirinç, bulgur veya salata olur. Bu ana besinleri yoğurt-turşu-meyve-kuruyemiş ile geliştiririm. Sebze yemeği yamaya üşenirsem mesela salatayı kinoalı falan yaparak sağlam karbonhidratımı alırım. Bunları yaparken genelde boş günlerim olan cumartesi alışverişi yapar, pazar günleri de 2-3 günlük yemek yapabilirim yerine göre (mesela pazar akşamından yapacağın k.fasulye-nohut-k.mercimek gibi baklagiller 2-3 gün öğünün bir parçasını oluşturabilir. Ha ben protein olarak et için her gün mutfakta uğraşamam dersen tavsiyem bildiğin bir kasaptan güzel bir kavurma et alıp pazar günü yapmak, 3-4 gün yersin rahat)

EK: Her gün bu tür şeylerle uğraşamam dersen haftanın bir günü ton balıklı salata veya kıymalı yumurta gibi daha basit yemekler imdadına yetişebilir.
  • candanag  (02.09.15 20:20:50 ~ 20:23:09) 
Et+salata, üstüne kuruyemişler cila.


  • arnold schwarzeneger  (03.09.15 08:42:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.