[]

nasıl bu kadar popüler oluyorlar?

internette popüler olan insanlardan bahsediyorum. binlerce takipçileri oluyor ya. çok para kazananlar var ama derdim bu değil. artık internetteki popülerliğine göre insanlar değer veriyor. ben lisedeyken başladı facebook akımı, twitter, youtube, instagram aldı başını gitti. kendimi çok sönük hissediyorum.

sizin de benzer hissettiğiniz oluyor mu? saçma saçma şeyler paylaşıp deli ilgi görüyorlar. kadınım ve mememi popomu açmam. hayatımı ifşa etmem. bu yüzden yalnız ve arkadaşsız mı kalacağım?

arkadaşım yok. popüler olmadığım için yeni arkadaşlar edinemiyorum.

 
Arkadaşsızlıkla internette popüler olmanın, takipçi fazlalığının ne alakası var allah aşkına. Bence çevreni değiştirmeye çalış eğer bulunduğun ortamda arkadaş edinemiyorsan.


  • ekaterina  (01.09.15 01:22:33) 
cep telefonuyla başladı herşey. orta okuldayken arkadaşları arasında en son telefon sahibi olan bendim. o zamanlar telefonu olmayan eziliyordu, şimdi akıllı telefonu olmayan eziliyor diyeceğim de olmayan kalmadı heralde benden başka.

telefondan sonra internetle aldı başını gitti işte. kültürel evrimimizde çok kötü bir dönüm noktası bu. çocuklar için internette var olmak gerçek hayatta var olmaktan daha önemli. çoğunluğu büyüyünce saçmalığı fark ediyor, bi kısmı da internet bağımlısı olarak, takipçi kasarak yaşayıp gidiyor.
  • loser blueser  (01.09.15 01:38:01) 
sürüden ayrı duranı sevmiyor insanlar, ya sürüye uyacaksın ya da sonucuna katlanacaksın. bir de o gördüklerinin çoğu gerçek değil, bize de ekmek çıkar belki diye beğeniyor ediyor insanlar genelde. o popüler olarak nitelendirdiğin kişilerin de çok arkadaşı olduğunu sanmıyorum ben açıkçası.


  • devilred  (01.09.15 01:43:52) 
İnternetten arkadaş edinilmiyor ki, instagramdan, twitterdan vs. çok kişiyle tanıştım ama hepsinin amacı ya sevgili olmak ya da tek gecelik ilişki, hiçbir kızla tanışmayı beceremedim belki o da benim ayıbımdır. Erkekler için istersen dene, kafan çok uysun biriyle dehşet geyik yap falan sonra bu aralar çok kilo aldım vermem lazım 80 e çıktım de bak bi daha msj atıyor mu :D . Sevgililer bile kalıcı değil daha harcanabilir ilişkiler kuruluyor internetten.

Ama diyorsan ki benim canım sıkılıyor amacım sevgili bulmak o zaman biraz fotoğraflara etiket falan ekle, evde oturma gez hep checkin yap vs.
  • vavien  (01.09.15 01:49:58) 
popüler oldugun icin arkadasin olacaksa, olmasin. benim mottom bu.

mesela ortak film zevkinden surdan burdan bir sürü insanla tanisip bir sürü arkadas ediniliyor. ben bu araclari kullanmiyorum, arkadasim olmayacak mi diye bir sey yok. sen ben ve bu kafadakiler baska sekilde tanisiyor, bulusuyor, muhabbet ediyor.

arkadasinin olmamasi ya da secemiyor olman senin sorunun. bu tiplerin giderek artip bunun norm olarak kabul edilmesi ise dünyanin sorunu.

aile kavraminin, sevgi saygi iliski su bu, yozlasmasina az kaldi, türkiyede birkac nesil sonra geleneksel birlikte vakit geciren, paylasan, kollayan aile kavrami yok olacak. demedi demeyin.

wiillii sosyal sorumlulugunu bugün icin de tamamladi.
  • wiillii  (01.09.15 03:23:10) 
Kusura bakma editi:

başlığa bakarak yorum yapmışım anlaşılan. Aynı şeyi bende yaşadım ve yaşıyorum.

anti-sosyalmedya biri olarak ne facebook ne de twitter'ı ismim ile kullanıyorum. aslen facebook hesabım var ama yaklaşık 6 sene önce arkadaşlarımın dışarda olduklarından farklı veya olmadıkları biriymiş gibi, farklı biriymiş gibi davrandıklarını fark ettiğimde midem yavaş yavaş bulanmaya başladı ve sonunda bıraktım. hem insanın kendini kötü hissetmesine yol açıyordu hem de bu kadar da olmaz deyip arkadaşlarımla sebepsiz küsmelere yol açıyordu. ve açtı da şu an o eski, yıllarca beraber olduğum arkadaşlarımdan hiç biri ile bir iletişimim yok.

Sonuç olarak 2009 dan beri facebook kullanmıyorum ve twitter'ım da anonim bir hesap, tanıdığım kimse yok.

Şu an kendimi o zamanlara göre daha iyi hissediyorum. salak saçma güncellemeleri görmektense yalnız olurum daha iyi ve hiç bir pişmanlığım yok bu konuda. başkalarının hesabında gördüğüm, yalancı ağızla söylenen "selam kardeşim", "sizi çok seviyorum" laflarını görmek bile benim midemi bulandırıyor.
  • vapurlarfalan  (01.09.15 03:45:34 ~ 03:48:11) 
ekaterina'yı tiklememişsin ama bence çok haklı. "arkadaşım yok, popüler olmadığım için arkadaş edinemiyorum" şeklinde bir düşüncen varsa, bunu doğuran sebepleri bulup ortadan kaldırman şart. öyle bir dünya yok. bir de ne istediğin önemli... herkesin tanıdığı, "favladığı", konuşmak için can atacağı tanınan biri olmak mı amacın; yoksa oturup iki çift sohbet edebileceğin, dışarı çıkmak istediğinde sana katılmak isteyebilecek birilerini bulmak mı? eğer ilkiyse, evet "fenomen" dediğimiz dangalaklardan olman gerekiyor. yok ikincisiyse, bu kolay bir şey değil "arkadaşım yok" diyen biri için ama daha fazla insan tanıyıp sosyalleşerek oluyor o da.

adetim olduğu üzere kendimden örnek vereyim. kendimi kesinlikle fenomen olarak falan görmüyorum ama sözlük ve duyuruda takılan çok fazla kişi, habire yazdığım için hakkımda bir çok şeyi biliyor. ne bileyim borç istesem güvenip verecek, buluşalım dediğimde "böbrek paket mi olsun" diye sormayacak insanlar var. buna karşılık, bugün dışarı çıkalım desem gelecek bir tane arkadaşım yok sanırım. toplamda iki yakın arakdaşım var, biri yurtdışında zaten jsfhsjk. kaldı ki bu fenomen dediğin tipler de sanal dışında çoğunlukla leş. ben bir tane adam görmedim ki sanatıyla, zekasıyla, yaptığı işle "fenomen" olmuş olsun. twitter'da, facebook'ta aforizma kasan adamın fenomenliğinden ne olur.

neyse. kafa yapını değiştir bence, böyle çok üzülürsün. ne yazık ki onaylanma ve pohpohlanma ihtiyacının feci şekilde arttığı boktan bir çağda yaşıyoruz. bundan kurtulabilirsek daha mutlu oluruz bence.
  • der meister  (01.09.15 03:49:37) 
selam gunumuzde deger algilari farkli olarak degerlendirildigi icin "populerlik" basliginin tam bir tanimi yok. yani var aslinda, bizim bildigimiz populerlik sanatci, muzisyen, artist vs.

periscope'u ozellikle ilk ciktigi zamandan beri kullaniyorum mesela millet en cok kalp ve seyirci onlarda olunca kendilerini unl saniyorlar.

kafamda soru isareti var simdi :D biz o kadar sanatciyla, sporcu, artistle gorusuyoruz. biz o zaman baska yerlerdeyiz :))

milletin derdi bu ulkede "ilgi" gormek olmus. aslinda ne kadar da uzucu. birbirine deger vermeyen toplumda boyle seylerin olmasi normal. facebook'da paylastigim fotonun like almasi veya almamasi zerre umrumda degil zaten asabim bozulmasin diye bakmiyorum. iste bu yuzden insanlar birbirlerini asagiladigi icin degerler degisti.

gercek hayatin keyfine bak kardes, facebook'u ve diger aglari amerikan hukumeti kapatsa bak nasil depresyona girecek millet :)) o yuzden gercek hayatta deger verin, sanalda degil.
  • evimin paspasi  (01.09.15 08:38:52) 
Bendeki düşünce de tam tersi. Bir insan popüler ise, yığınla kalitesiz sanal arkadaşı/takipçisi varsa, her saniye check-in yapıp, apır sapır sözler, fotoğraflar paylaşıyorsa g.tüm g.tüm kaçıyorum o kişiden. Bana çok içi boş işlerle ilgilenen düşük zekalı insanlar gibi görünüyorlar çünkü. Kim bilir öyle değillerdir belki ama bende bıraktıkları izlenim bu.

Neyse ki hayatımdaki mevcut kişiler sosyal ağlara marazi derecede düşkün olmayan ve elit bir profil çizen olgun kişilerden oluşuyor. Ufak ve kaliteli çevre her zaman tercihimdir.
  • köstebek kurabiye  (01.09.15 09:53:30 ~ 10:08:04) 
cevapları okumadım
popüler olmak doğuştan gelen bir yetenek genelde ilk dış görünüş sonra konuşman esprilerin hareketlerin buna sebep oluyor.
Popüler değilsen hep öyle kalacaksın üzülme dünyanın %95 i popüler değil.

arkadaş edinmenin popülerlikle alakası yok, güzel dostlar edinebilirsin sadece doğru kişilerle karşılaşmamışsındır.
  • basond  (01.09.15 10:05:40) 
Güzel olmasalardı o kadar popüler olmazlardı merak etme. Memesini açmadan da popüler olanlar var. Olayları tamamen güzellikle alakalı. Reel hayatta olduğu gibi.


  • mandalina kokusu  (01.09.15 10:24:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.