[]

Tırsmali mıyım?

Şimdi ben çatı katına taşındım, ev 5. katta. Evin terasında pvc kapı ve pencere var. Hemen yanda da bir teras var ama apartman aile apartmanı, yanda oturanı tanıyorlar. Ben 8 gibi evden çıktım, 9 gibi eve döndüm. Eve döndüğümde kapı içerden kitliydi. Sonra cilingir geldi vs. Simdi bu kilit kendi kendine kitlenebilir mi?. Eve girdiğimde her şey yerindeydi. Hırsızın çalabileceği bi fotoğraf makinası bi de ipod vardı, onlar da yerindeydi. Ev dağılmamıştı. Korkmaya başladım ama bi yandan da kimse girmemiş olabilir mi diyorum. Daha önce iç kilidi kapanan var mıdır? Yoksi imkansız kendi kendine olması?




 
Kilitlediğini hatırlamıyor olabilir misin?


  • ekaterina  (31.08.15 00:25:28) 
nasi yani kapida anahtar mi vardi? (yani iceride)


  • jam  (31.08.15 00:30:16) 
Hic korkmaniza gerek yok, biri girmis olsa ilk yapacagi sey cekmece dolap gibi seyleri hizla karistirip bosaltmak ve etrafta gorulen ufak tefek seyleri almak olurdu.


  • stavro  (31.08.15 00:30:47) 
  • wasmashing  (31.08.15 00:32:55) 
Su sekilde içerden kilitliydi


  • wasmashing  (31.08.15 00:33:39) 
çilingir ne dedi bu duruma?


  • skayas  (31.08.15 00:35:09) 
cin falandir muhtemelen


  • rentts  (31.08.15 00:39:43) 
İçerden kilitlenmiş, kendi kendine zor dedi ama çelik kapı satan bi arkadaşım da sert çekince olabilir diyor, aklıma oturtamadım.


  • wasmashing  (31.08.15 00:39:57) 
kapıya bağlı olarak mümkün bence de hızlı çekince. ama sen mümkün mertebe tedbirli davran.

zaten ola ki yan daireden biri girmiş olsun. karıştırmadığına göre hırsız değil. özel bir şey arasa veya niyeti olsa da kapıyı kilitlemez çünkü geldiğini belli etmek istemez. o yüzden büyük ihtimal kendiliğinden oldu.

edit: tabi giren kişi ararken biri gelirse diye kitlemiş, işi bitince açmayı unutmuş olacak kadar salak değilse. :) niyetim korkutmak değil ama tedbirli ol belli de olmaz.
  • skayas  (31.08.15 00:43:22 ~ 00:48:10) 
kapıyı sureklı ac kapa yaparak denıyebılırmısın otomobıl kapısını deneyen muhendıs gıbı sık sık kapatarak sert sekılde vurarak dene ama cok kez bı 50 veya 100 kere aynı sekılde kapı kıtlenırse kuram denemenle teorıye doner. Kapıdakı o guvenlık kılıdını degıstırırsın tekrar aynı sorunu yasaman muhtemel


  • protrek  (31.08.15 00:55:13) 
ahahahahahahhaah yazmadan edemeyeceğim, @batuhanolabilir cevap nick uyumu bu olsa gerek :) yalnız hiç bu açıdan bakmamıştım.

soruya geçersem de, birinin girdiğini düşünmüyorum ben. tırsma bence, güzel güzel uyu
  • somethinginthewayshemoves  (31.08.15 00:56:48) 
gereksiz paranoyalari hic sevmem ama dunyada cok tuhaf tipler de oldugu bir gercek. eve girip gezinmis olma ihtimali var. belki batuhanin dedigi gibi evde kamera falan filan olabilir, gerci bu nasil tesbit edilir emin degilim. belki bir sure sen de eve bir kamera koyup (belki bilgisayarinin kamerasini acik tutarak vs) gelen giden var mi diye gozleyebilirsin.

Bir de yerinde olsam iceri de biri varken, kapiyi hizli kapayip kilitleniyor mu bir kac kez denerdim..
  • jam  (31.08.15 01:00:12) 
Iceride biri olmasina gerek yok, iceriden kapiyi hizla iterek de deneyebilir ayni seyi:)
Bence de deneme yapin.

  • stavro  (31.08.15 01:04:08) 
@stavro uyarin icin tesekkurler :)
ben iceride biri varken onun disaridan kapiyi cekmesi konusunda israr ediyorum.

  • jam  (31.08.15 01:08:03) 
Su an o kilit yok çilingir çıkardı, yarın takılacak, ne içerden ne dışardan deneyemiyorum yani:)


  • wasmashing  (31.08.15 01:10:39) 
O seyler zaten zar zor kilitlenen seyler eger normalde gevsek oldugunu dusunmuyorsaniz kendiliginden kilitlenme ihtimali cok cok dusuk. Kaldi ki elime firsat gecse bi insanin sosyal alanini gormek isterim. Yan dairenizdeki kisi de boyle dusunmus olabilir. Tabi eve yapilacak ani bir baskini onlemek icin de o kilidi cevirmistir. Cikarken de hafif heyecandan acmayi unutmustur.

Dedigim gibi eve gizli bi kamera koyun ozellikle belli bir sure izleyin ve evde herhangi bi arkadasinizla kalin aksamlari. Olabilecek tum tedbirleri alin.

Arkadaslar biraz fazla rahat yaklasmis ama tutun ki yan komsunuz paranoid sizofren biri. Ilk cinayeti siz niye olmayasiniz?

Tabi tum bu paranoyak varsayimlari en basta dedigim gibi o ufak kilitler normal kilitlere iki uc kat daha zor dondugu icin soyluyorum.
  • terspeygamber  (31.08.15 01:30:18) 
evin her köşesine bak hala evde olabilir lan adam oha :D ya da yan apartmanın terasında saklanıyor eleman şimdi, gece olunca senin terasa gelecek pvc kapıyı açıp seni zikecek!!
her şey olabilir ben tırstım şahsen

  • mhmtt  (31.08.15 01:35:22) 
korkutmak istemem de, bizde de senin kapıya benzer kapı var, siksen kitlenmez gibime geliyor.iyice döndürüyorsun da çıkıyor o dışarıya. ki öyle yağlı kaygan bir sistem de değil, hatır hutur girip çıkıyor o çengele giren aparat. polis çağırsan da parmak izi alsalar? farklı birinin parmak izi çıkarsa bişeyler olmuş olabilir belki.
@jam'in de dediği gibi, garip insan çok. hiç bir şey yapmamış da olabilir, yapmayacak da olabilir. gezinmiş çıkmıştır mesela. bilemedim. yani bizim evde olsa böyle bi durum, kapıdan şüphelenmezdim herhalde.

  • anil  (31.08.15 01:44:41) 
büyük ihtimalle kapı kilidi kendi kapanmıştır. yine de her ihtimali düşünmekte fayda var.
terastaki komşunun girdiğinden şüpheleniyorsan;
komşuyla tanış, kilit konusunu aç. insanlar genellikle bu durumlarda açık verirler. gözlerini kaçırma filan olur. konuşurken bir şeyler çıkarabilirsin belki.
Bir şey alınmamış diyorsun. bu durumda yandaki komşu girdiyse meraklı melahatlık vardır belki. Bu durumda tekrarını nasıl engellersin bilmiyorum ama girip girmediğinden emin olmak istiyorsan giriş yoluna boydan boya çok ince makara ipliği bağla. bir tarafını iyi tuttur diğer tarafını eğreti gibi tuttur. komşu geçerken ip yerinden oynar. (denenmiş bir yöntemdir)
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (31.08.15 02:05:32) 
eğer birisi girdiyse büyük ihtimalle hırsızdır ama evden birşey alınmadıysa veya karıştırılmadıysa hırsız ihtimali ortadan kalkıyor. ikinci ihtimal ise eve gelen hırsızlık değil de başka bir şey peşindedir. o durumda arkanı kolla bro.


  • the patryn  (31.08.15 02:39:00) 
komşunu bir yokla derim. en azından git anlat durumu bi tersik fark etmiş mi diye sor ?


  • iticisin  (31.08.15 07:22:51) 
mümkünse demir parmaklık yaptır balkon kapısına. nolur nolmaz bu devirde kimseye güven yok.


  • physcos physcos  (31.08.15 07:39:21) 
olay nereye varacak? Cok merak ediyorum. Umarim bir sis perdesi aralanir.


  • evimin paspasi  (31.08.15 07:42:16) 
porno sitelerin "gizli çekim" kategorilerine fotoğraf ya da videoların düşmesin dikkat et. bi yerlere kamera filan koymuş olabilir. belki de o yüzden kitledi tam iş üstündeyken yakalanmasın diye. sonra da unuttu açmayı herhalde.


  • cthulhu  (31.08.15 08:17:04) 
bence bu olayin zirvesini yapalim. hala belli olmamis ya :D


  • evimin paspasi  (06.07.16 23:41:59) 
olum beni de korkuttunuz lan benim evde tamamen senin şartlarla aynı biliyor musun :S

zaten tırsıyordum iyice tırtstım.
  • peace.on  (06.07.16 23:46:39) 
Haha hortlamış soru. Şu ana kadar bi sorun olmadı. Ekşi duyuru sır perdesi zirvesi yapalım:)


  • wasmashing  (07.07.16 03:19:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.