[]

majör depresyonda yoğun intihar düşünceleri

Artık ciddi bir problem olmaya başladı. Tedavi görüyorum, hatta yarın randevum var doktorla. Evde herkes çalışıyor, akşam yediye kadar yalnızım. Bazen zor bela atiyorum kendimi dışarı ama çoğunlukla yataktan çıkacak takatimolmuyor. Bugün bayağı zorladi bu intihar düşüncesi. Ve giderek daha olası geliyor, gerçeğe çok yakın planlar yaparken buluyorum kendimi. Uyuyorum, ağlıyorum bi müddet geçer gibi oluyor, yine başlıyor. Ne oneriyorsunuz? Aileme bahsetmek istemiyorum bu durumdan ama böyle ne kadar dayanabilecegimi bilmiyorum. Yarın büyük ihtimalle ilaclarim değişecek. Değişen ilaçlar intihar dusuncelerini engellemede yardımcı olur mu?

Buraya yazmak ne kadar sağlıklı emin değilim ama günüm çok zor geçti. Korkuyorum ve çaresiz hissediyorum. Tavsiyeleriniz benim için önemli.

Teşekkürler.

 
ailene ve doktoruna bahset lütfen. lütfen. yakın bir arkdaşına da söyle. depresyon ilaçları bazen intihara sebep olabiliyor. bu yüzden lütfen yakınındaki birine hemen anlat.


  • mesgul ve huzursuz  (26.08.15 21:01:25) 
hocam hali hazırda doktorunuz varsa arayın, en açık şekilde bu durumdan bahsedin. yoksa da başka herhangi bir doktoru arayın, yardımcı olacaklardır. ve kesinlikle yalnız kalmayın. yanınızdakiler de bu düşüncelerinizi bilen birileri olsun.


  • thenis  (26.08.15 21:06:04) 
Lütfen yalnız kalmamaya çalış. Ailene anlatmalısın ki üzerindeki yük / sıkıntıyı biraz da olsun atabilesin. İstanbul'da isen bu gece Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesinin acil bölümüne gidebilirsin. Yarın randevunda da kesinlikle doktoruna söylemelisin bu tip düşünceye sahip olduğunu.


  • Droogie  (26.08.15 21:15:50) 
Kendinizin farkındasınız. bence birilerine bahsedin durumdan.Buraya yazmakla iyi etmişsiniz.Umarım herşey yoluna girer.


  • delicevat  (26.08.15 21:20:12) 
Nazınızın geçtiği bir dostunuza bahsedin durumdan. Sizinle daha çok zaman geçirsin bu ara. Doktorunuzuda mutlaka haberdar edin.

Ayrıca arayabilirim yarın isterseniz, evde yalnızken sohbet edebiliriz biraz?
  • Phoebe  (26.08.15 21:24:35) 
@cigerdelen, ilaçlar bünyeye göre değişebiliyor. birkaç hafta/ay kullandıkça etki edebiliyor. birine iyi gelen ilaç diğerine olmayabiliyor. doktora neden kızdın ki?

@damdanakan, yarına kadar sabret. yarın da doktora bu düşüncelerini açık açık anlat. unutuyorsan not al, notlarınla git. ilaçların etki etmediğini düşündüğünü söyle. doz arttırımı yapar ya da ilacını değiştirir. evde yalnız kalmamaya çalış. kuzenini, arkadaşını falan çağır. evde tek durdukça her şey boğar, üstüne üstüne gelir.
  • sayns  (26.08.15 22:00:18 ~ 22:01:10) 
kendini avutmayı bilmelisin yada öğrenmelisin bir şekilde.


  • nughun  (26.08.15 22:06:49) 
(extradan) yapabileceğin en kolay ve yararlı şey yürümek.
fırsat buldukca parklarda sahilde yürümeye çalış.

  • titiraprap  (26.08.15 22:30:12) 
geçmiş olsun. dr a gittiğinizde dr unuz size intihar düşünceniz olup olmadığını sormuyor mu? çünkü ilaçların intihar eğilimini artırıcı yada azaltıcı etkisi oluyor diye biliyorum. kullandığınız ilacın yan etkilerini araştırın fakat araştırırken 100 kişi üzerinde deney yapılıp bir kişide görülse bile bunu reçeteye yazmak zorunda olduklarını unutmayın. illa orada yazan yan etkiler olacak diye birşey yok. demek hayatınızda yeterince mutlu değilsinizki böyle fikirlere kapılıyorsunuz hayatınıza sizi mutlu edecek faktörler katmaya çalışın. evde herkes çalışıyorsa siz ne yapıyorsunuz öğrencimisiniz yada neden çalışmıyorsunuz. birşeylerle meşgul olmaya çalışın çünkü boş duran çoğu kişi zaten bir yerden sonra kafayı tırlatır


  • rapisa  (27.08.15 01:12:00) 
@dude bu arada yazdığın şeyleri beğendim :)


  • rapisa  (27.08.15 01:16:59) 
Öğrenci değilim, işi bir ay önce bıraktım. Sık sık iş degistiriyorum. Öğrenme ve odaklanmayla ilgili ciddi problemler yaşıyorum. Sürekli bir şok hali hakim. Doktor depersonalizasyon dedi. Ugrasiyorum ama isteksiz, beceriksiz buluyorlar beni çoğunlukla. Yeniden bir ise başlamaya su an için cekiniyorum.

Ben de yazıyorum bi şeyler. Günlük gibi bi şey tutuyorum.

Teşekkürler.
  • damdanakan  (27.08.15 01:45:34) 
Ha bir de tedaviye yeni başladım. Yarın ikinci gorusmem olacak. Doktor "İntihar dusuncelerim var mi?" diye sormadi ama yarin bu konu hakkında uzun uzun konuşmayı planliyorum.


  • damdanakan  (27.08.15 01:50:16) 
Diğer tüm mesajlarda dediklerini tekrarlıyorum: doktoruna durumu açıkça anlat, ailende bu durumdan haberdar bir kişi olsun...

ve tedaviye yeni başlamışsın. psikiyatri ilaçları etkilerini çabuk göstermez bazen birkaç hafta bazen birkaç ay gereklidir. dirayetli olmaya çalış, seni seven kişilerle ol ve rahat olduğun iç açıcı mekanlarda bulun.

ve tekrarlıyorum, doktoruna mutlaka derdini açıkça anlat. geçmiş olsun, geçecektir.
  • ra amin ka  (27.08.15 02:02:31) 
Merak ettim dr ne söyleyecek bu duruma çünkü sorması gerekiyor.


  • rapisa  (27.08.15 12:03:25) 
Kafanı dağıtacak, bir şeyler öğrenmene gerek kalmayan, basit ama zevkli işlerde çalışabilirsin istersen. Kitapçı olur, küçük bir kafe olur; bunun gibi şeyler.


  • piremses  (29.08.15 10:46:52) 
Mutlaka dusuncelerinden doktors bahset, yatis yapilmasi gerekebilir


  • la noix  (29.08.15 10:56:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.