[]

Sosyalleşmek konusundaki tavsiyelerinizi almak istiyorum!

İyi akşamlar,

İstanbul'da yaşıyorum, liseyi yine burada yatılı bir okulda okuduktan sonra üniversite için (Gsü) eve çıktım. Açıkçası çok hevesliydim üniversiteye başladığımda, fakat baya hayal kırıklığına uğradım. Gerek genel öğrenci profilinin biraz burnu havada oluşu, gerek hiçbir sosyal faaliyetin adam akıllı gerçekleşmeyeşi ve bir sürü başka sorun sebebiyle. Hele bi de eve çıktıktan sonra iyice yalnız hisseder gibi oldum. Liseden görüştüğüm birkaç kişi kalmış, üniversiteden -ki o kadar çabalamama rağmen- hiç kimseyle dışarı çıkıp bir kahve içebilecek kadar bile yakın değilim. Siz neler yapıyorsunuz mesela, İstanbul'da, okul/iş bittikten sonra, ya da hafta sonları? Nerelere takılıyorsunuz, kimlerle görüşüyorsunuz?

Kafamın uyuştuğu, arada bir dışarı çıkıp vakit geçirebileceğim kimselerle tanışmak istiyorum, fakat bu nasıl olacak bilmiyorum. Mesela, okulda edebiyat kulübünün toplantısına gitmiştim bir defa, herkesin kendi bilgisini göstermek için öne atıldığı, kimsenin birbirini dinlemediği, bir tür rekabet ortamının baş gösterdiği bir toplantı olduğundan bir daha gitmedim, zaten iki-üç defa daha toplanıp bitirdiler sanırım. Ya da lisede festival organizasyonu gruplarına katılırdım. Orada da görev paylaşımında hep birilerinin projeyi sahiplenmek, ben yaptım demek adına, adil davranmadığı olurdu; gizli saklı işler dönerdi ve keyif alınacak bir olay olmaktan çıkıp can sıkardı. Vallahi anlamıyorum bu işleri hiç. Ne yapayım da şöyle güzel işlerin bir parçası olup, yeni insanlar tanıyayım?

Teşekkürler!

 
Burada birilerinde tanışıp, konuşup muhabbet açarsa dışarda vakit geçirebilirsin.

gönüllülük üzerine kurulmuş gruplara üye olup etkinliklerine katılabilirsin.

bisiklet alıp bisiklet gruplarına katılabilirsin, gezi yapabilirsin.

vs. vs.
  • mr.goodcat  (24.08.15 21:00:36) 
Ne okuyorsan onun meslek odasına, sivil kuruluşuna git, illa ki bi organizasyonları olur, parçası olmak istiyorum de. Unutturma kendini.


  • bigbadabum  (24.08.15 21:04:16) 
kilo ver, kendine bak, güzel güzel giyin, makyaj yap.. o zaman yalnız kalmazsın


  • Sskywalkeremre  (24.08.15 21:09:08) 
sskywalkeremre

adam sevgili aramıyor
sadece sosyalleşmek istiyor
  • kosun lan mevzu var  (24.08.15 21:10:39) 
İlgi alanlarınız veya öğrenmek istediğiniz şeylerle alakalı atölyelere gidebilirsiniz..

Gönüllük işlerinde aktif olabilirsiniz söylenmiş zaten.
  • qazaqwsx  (24.08.15 21:13:59) 
@kosunlamevzuvar

adam değil madam... lolita diye adam mı olur la
  • Sskywalkeremre  (24.08.15 21:26:31) 
ya işte erkek kadın neyse

gadın sevgili aramıyor sosyalleşeyim diyor sen kadına giyin süslen peşine erkek tak diyorsun?
  • kosun lan mevzu var  (24.08.15 21:28:21) 
@kosunlamevzuvar

mantıklı düşün, standart bi hatunun bizim toplumumuzda asosyal olması çok muhtemel bir şey değil. demek ki bir sorunu var. bu sorunlar da büyük ihtimal fiziksel. şekilci millettiz aga biz. karı kızlı ortamada girse, peşinde erkekleri köpekte etmek istese şekil şukul kasmak zorunda. yazdıklarından iki sonuç çıkıyor, ablamız ya ağır sıkıcı ve itici bi insan, her girdiği ortamda ukalalık cart curt yapıyor, doğal olarakta millet bunu dışlıyor ya da lisede ki güzel mervenin 100 kiloluk yancısı kategorisinde birisi. ve ben erkek tak peşine demedim.

dedim mi?

demedim...

demek ki neymiş... önce okuduğumuzu anlıyor, sonra eyyorluyormuşuz...

best regards,
skywalkietalkie
  • Sskywalkeremre  (24.08.15 21:57:31) 
katılmıyorum.

aşırı çirkin kadınların mükemmel derecede sosyal olabildiğini çok farklı ortamlarda defalarca gördüm. (hatta onların da problemi o kadar sosyal olabilmelerine rağmen sevgili bulmakta zorlanmalarıydı.)

güzel kızlar ise kolayca sevgili bulduğu halde çeşitli sebeplerden normal arkadaşlık ilişkilerine sahip olamıyor.

kaldı ki normal sosyalleşmenin fiziksel özelliklerle alakası yok.
  • kosun lan mevzu var  (24.08.15 22:00:52) 
Sskywalkeremre

abi ne biçim bi mantık seninki anlamadım. gayet kendine bakan, kilosu zartı zurtu yerinde bir insanım. fakat bunun konuyla ne alakası var? bir-iki hoş sohbet etmek, arada dışarı çıkmak için illa güzel mi olmak lazım? yalnızca dış görünüşüme göre yargılayacak kadar sığ bi insansa zaten arkadaşım olmasın daha iyi lan.
  • lolita  (24.08.15 22:02:49) 
o zaman aşırı sıkıcı bi insansın, girdiğin ortamlarda muhabetti baltalayacak çıkışlar yapıyorsun. karakter meselesi tabi. ha ama yok ben on numara muhabbet ederim, aşırı eğlenceliyim cart curt diyorsan, bahsettiğin rekabet ortamlarında da kendini öne atmaktan, aralarda milletle sohbet etmekten çekinmemelisin. kimsenin kimseyi dinlemediği bi ortamda, sen susup herkesi dinlemeye kalkarsan günün sonunda sana kalan sadece baş ağrısı olur.

ve eğer erkeksen intihar falan edeceğim nickinden ötürü...
  • Sskywalkeremre  (24.08.15 22:13:52) 
@skywalker, olay sosyalleşmek değil ki, kaliteli sosyalleşmek. bak postta ne demiş " Mesela, okulda edebiyat kulübünün toplantısına gitmiştim bir defa, herkesin kendi bilgisini göstermek için öne atıldığı, kimsenin birbirini dinlemediği, bir tür rekabet ortamının baş gösterdiği bir toplantı olduğundan bir daha gitmedim," yani adamın/kadının derdi sadece çevremde birileri olsun değil. düzgün birileri olsun. şuan çirkin bile olsa kendini güzelleştirerek kurcağı çevre zaten istediği şey değil. zaten hedef seviyeyi düşürürsen türkiye'de çevrenin olmaması pekmümkün dğil seviye baya yerlerde sosyal açıdan.

neyse maalesef tavsiye verebilcek durumda değilim ben de 10 gün sonra istanbul'a geçiyorum(üniversite dolayısıyla), napıcam ne edicem diye ben de düşünüyorum açıkçası.

edit: sonraki mesajları şimdi okudum. kendini atmaktan çekinmemek falan değil olay. yanında rahat olabilceğin insanlar olması önemli. o insanların yanındayken, sanki strateji oyunu oynuyomuş gibi her hareketinidüşünerek yapmak yerine cidden rahat olup akışına bırakabilmen güvenebilmen lazım. diğer türlü arkadaşı/dostu neyleyeyim.
  • ghilleinthemist  (24.08.15 22:20:31 ~ 22:25:56) 
Çözüm basit Misantropizm


  • bartholomew87  (24.08.15 23:05:07) 
Toplanzi.com da var


  • bartholomew87  (24.08.15 23:35:40) 
@ j r r tolkien
bahsettigin site zumbara

  • jam  (24.08.15 23:58:41) 
yani yapman gerekenleri sen de biliyorsun aslında kursa gitmek, çeşitli organizasyona üye olmak vs.
tam olarak ne duymak istiyorsun anlamadım?
neye katılacağını mı söyleyelim?
katıldığın ortamlarda katlanmak zorunda olduğun durumlar olacaktır, insanlarla görüşürken katlanmak zorunda olduğun davranışları gibi fakat her seyin bir sınırı var ve bu sınırı da insan kendisi bellirliyor.
biraz bi düşün; sınırlarım neler ben mi çok keskinim vs..
yani sorunu insanlarla konuşup görüşememe veya sosyalleşememe diye arama, önce bir kendini sorgula sonra çözümünü bul devamı gelir.
yoksa
sosyalleşmek işte, biraz maddiyatın yerindeyse yapılmayacak bir şey değil.


edit: yorumu önceden sosyal bir varlık olduğunu bellirttiğin için bu şekilde yazdım. demek ki senin sosyalleşmekten yana bir problemin var, sen sosyalleşme nasıl olur diye sormuyorsun aslında fakat başlığın ve anlatımın "nasıl sosyal bir insan olunur" niteliğinde..
  • c p  (25.08.15 00:19:03 ~ 00:25:08) 
Senin daha küçük gruplarda rahat hissedeceğini tahmin ediyorum. Çok popüler olanları değil de, daha dar bir kesime hitap eden aktiviteleri takip et bence.


  • arnold schwarzeneger  (25.08.15 08:55:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.