[]

En iyi 3 ozel universite

İyiden kastım mezun olunca iş bulma imkanı en kolay tecrubeli ler yazarsa sevinirim




 
Üç tane dizemem ancak, listenin başında Koç'un olacağını garanti ederim.
(Edit: Arkadaşlar belirtmiş.. Özelde parayla okursan bu liste bir boka yaramaz.. Ama Koç'tan tam burslu çıkarsan kapını tırmalarlar.)

  • quaker  (24.08.15 15:25:16 ~ 15:34:00) 
sabancı, koç, bilkent


  • king lizard  (24.08.15 15:25:51) 
bilkent
koç
sabancı

bu dediklerim tamamen bilkent içinde aktif ve ortalaman yüksek olursan diğer bir yandan koç için sadece para yetmiyor puanda gerek o yüzden koç gerçekten cool ve işin hazır gibi oluyor. keza sabancı böyle.

geri kalan yeditepe - ışık - bahçeşehir - okan - maltepe

bunların hepsi boktan üniversiteler hele yeditepe - bahçeşehir çıkışlı birinin cv'si IK'nın önüne gelince (tam burslu) yazısı yoksa eğer yazık :'( demekten öteye gidemiyor zaten mülakata aldığı zaman kafada belleyip bitiriyor seni bundan ne çıkar ne verebilir ki diye.... bu üllkede devlet üniversitelerinin mezunları tutuluyor ve bizim toplumda değişmez bu kolayla. 60 yaşında teyze doktorun özelden mezun olduğunu duyunca gitmem ne gideceğim öldürür beni diyor.... özelde doktor - mühendislik - avukatlık okuyanlar zaten eziklik kompleksi içinde böyle normlar var topluluk içinde görüyorsun izliyorsun işte...
  • vosvos3131  (24.08.15 15:29:05 ~ 15:29:29) 
Bilkent
Koç
Sabancı.

Sıralaması da bu şekilde.
  • sen git ben geliyorum  (24.08.15 15:29:22) 
bölümüne göre değişse de sıralama objektif olarak bilkent, koç, sabancı.


  • ra amin ka  (24.08.15 15:44:56) 
Koç bilkent sabancı (sırayla)


  • meyve parcacikli kadin  (24.08.15 16:11:59) 
koctan burslu veya burssuz cikmanin ne alakasi var? isveren burssuz oldugunu bilmiyor veya o soruyu sormuyor ki? AYRICA ben olsam iki tane 3.50 ortalamali aday arasindan burssuzu secerim cunku burslu caliskan falan ama burssuz aileden zengin, networku var dogustan, muhtemelen ingilizcesi falan da daha iyidir anadolu lisesi mezununa falan gore.


  • hot potato  (24.08.15 17:06:49) 
@hot potato: Valla o iş türkiyenin en iyi firmalarına girmek istediğinizde öyle olmuyor.
Firmalar, siz daha mezun olmadan araştırmayı yapıyor bile.. Birebir daha mezun olmadan iş teklifi alıp sözleşme yapan tanıdıklarım var. "Burslu - Burssuz" ayrımı, gireceğiniz iş yerine göre çok fark yaratır..

  • quaker  (24.08.15 22:52:20) 
hot potato'nun dediği yurt dışında aklı başında bir işverenin yapacağı şey. ama türkiye'de etiket her şeyden önemli olduğu için "ağğbi adam burslu, öss derecesi yapmış sonuçta" deneceği için o tercih edilir. vizyon bu kadar çünkü.

hot potato +1
  • sen git ben geliyorum  (25.08.15 00:24:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.