[]

disk formatlama ve alarmlık şarkı (iki soru bir arada)

merhaba,

çok sevdiğim bir şarkıyı alarm yapmıştım kendime, şimdi şarkıdan soğudum neredeyse ve hakkaten çok seviyorum şarkıyı. bunu alarm melodisi yapmaktan vazgeçtim ancak yerine koyabileceğim ve beni sabahları uyandırabilecek gürültüde şarkılar arıyorum, önerileri alayım.

bir de mac formatlı bir usb diski disc utility'den fat32 formatlayayım dedim. daha sonra exfat yaptığımı anladım bunu. ama şöyle bi sıkıntı var ki, burayı mac kullananlar direkt anlayacak, ben diski formatlarkan içindeki partition'ı değil de direkt diskin marka/model artık orada ne yazıyorsa oradan silip formatladım. şimdi bunu ne mac'e takınca okuyor ne de pc'ye takınca. pc'de sürücüyü görüyor ancak sürücüye disk takın diye uyarı veriyor. bunu nasıl halledebilirim?

thanks in advance.

 
www.youtube.com
önceden bunu kullanıyordum

  • rapisa  (24.08.15 01:21:58) 
mbr olarak partition etmen gerek.


exfat iyidir. fat32 mi kaldi?
  • alperz  (24.08.15 01:35:34) 
en yakın arkadaşımın yaratıcı alarmı :) youtu.be


  • volkatina  (24.08.15 01:40:47) 
@rapisa bu da telefon melodim ya bu hiç olmaz. :D ben sanırım biraz sağırım ya da telefonun sesi az çıkıyor anlamadım gitti.

@alperz bu dediğini yapacağım. ama diski okumuyor işte ne mac ne de pc. pc'ye takınca sürücüye disk takın diyor, o yüzden formatlayamıyorum. :/ bi de bu hem mac hem de windows'ta çalışan fat32 değil miydi? exfat mıydı o?

@volkantina bu güzelmiş, alıyorum :D
  • klassno  (24.08.15 03:31:24) 
Hem exfat hem de fat32 hem os x hem de windows'ta çalışır. Ancak os x'e exfat desteği 10.6.5'ten sonra geldi ayıktırayım. Leopard makinada çalışmaz yani.


  • alperz  (24.08.15 18:40:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.