[]

Erasmus öğrencisi mi? Orta yakınlıktaki arkadaş mı?

Merhaba,

Yeni eve taşındım, bütün taşınma ve ev masraflarını ben ödedim, yanıma birini daha almam gerekiyor. İki seçeneğim var

1. Erasmus öğrencisi: Odası falan her şeyi hazır olacak , aylık 350 euro/1000 TL para istiyeceğim her şey dahil. (evin kirası 1300)

2. 5 yıldır tanıdğım, pek fazla zaman geçirmediğimiz ama geçirdiğimizde de iyi muhabbet ettiğimiz, benim can dostumun yakın sayılabilecek bir arkadaşı. İnsanlar hiç belli olmuyor ama dostumun dediği ve benim de izlenimim şu ki, yarın öbür gün evde bir iş, bir sorun olursa bu arkadaş da bi ucundan tutup yardım olur, genel olarak iyi niyetli bir insandır.

Benim durumumsa şöyle, para olarak bitmiş durumdayım (0), güç bela, borç harç, erasmus öğrencisinin odasını tamamlayabilirim. Önceki ev arkadaşımdan çok çektim, evde hiç bir şey yapmayıp (gerektiğinde bir tesisatçı bile çağırmaz, kombinin derecesini bile yükseltmezdi) bir de üstüne içine sıçıyordu. Şu anda da bana olan 400 lira borcunu vermeyerek (benim şu çulsuz durumumda) üstüne tüy dikiyor. Ev konusunda ise, temizlikte çok hassasım. Onun dışında hani 1 tane garip bir isteğim ya olur ya olmaz.

Şu an iş durumum belli değil, tam temelli olarak, en erken ocakta belli olacak. Belli olduktan sonra da mümkünse uygun bir zamanda düzgün bir eve çıkmak ve bu evi değiştirmek istiyorum (bu evi, denize düşen yılana sarılır hesabı buldum). 2. arkadaşsa bu fikri sorun etmiyor; o zaman bakarız, ya ben burada kalırım, ya da senle başka eve geçerim, ya da ben de başka bi yere geçerim diyor.

Sizce hangisi ev arkadaşım olmalı?

Uzun oldu farkındayım. Okuyup, değerli düşüncelerini paylaşacak herkese şimdiden teşekkür ederim.
Eğer çok dutluk kalırsa, akşama tekrar açarım duyuruyu, çünkü kafam çok karışık ve gerçekten yardıma ihtiyacım var. Çok yoruldum.

 
1.


  • hmpf  (20.08.15 15:43:45) 
erasmus öğrencisi; zengin ülkeden gelecek, kaygısı yok, parası cebinde. ya ekonomik durumu geçtim tamamen yabancı bir kültür, değişik hikayeler, yemekler, sürekli ingilizce konuşacaksınız dilin gelişir. onun erasmus ortamına dahil olabilirsin bir yandan eğlenceli partiler vs. problem yaşayacağını da sanmıyorum zaten yerleşimi geçici.

türk arkadaşla yakın değilmişsiniz, çok yakın arkadaşlar bile aynı eve çıkınca kafayı yiyorlar. iyi niyetli biri de olsa uzun vadede bir evi paylaşabilir misiniz, onun karakterinden sorun çıkarmayacağını anlayabilir misin senin bileceğin iş. şimdi bir de onunla anlaşamadığın takdirde yine ortada kalacaksın, bu sefer ilk seçenek de olmayacak.

ben olsam erasmusluyu seçer o sırada da ikinci arkadaşı tanımaya çalışır veya adam akıllı birini aramaya devam ederdim. ilki gittikten sonra hala uyuşuyorsanız birlikte yeni bir eve çıkarsınız.
  • sanguine  (20.08.15 16:32:18) 
bunu niye gönül işi açtın ki? ana sayfada çıkmıyor gönül işleri.yani daha az insan görür.
1 daha mantıklı eğer maddi olarak zor durumdaysan ama biraz etik mi orası tartışılır.1000 tl de istemek :/

  • high hopes of the sozluk  (20.08.15 16:53:49) 
@high hopes of the sözlük

Gönül işinin anasayfada çıkmadığını bilmiyordum (ilk defa açtım da gönül işi başlığı), teşekkür ederim söylediğiniz için, komik geldi ne biliyim :). Akşam tekrar açayım o zaman soru olarak.

Etik konusuna gelince; ben buna çok takığım ve etik olduğunu düşünüyorum. Nedeni de şöyle: Emlakçı komisyonu, ilk ayın kirası, depozito, evi boyatma, evin ortak eşyaları ve gelecek kişinin odasının eşyalarının hepsini ben ödemiş olacağım. Muhtemelen çıktığı zaman da direk birini bulamayacağımdan o arada yine bir kirayı da tek başıma ödeyeceğim. Evdeki eşyalarını %90'ı maks. 1 yıllık hatta bir yıllık bile değil. Bunlar düşünüldüğünde 1300 lira kirası olan ev için, ayrıca faturalar falan da var, kışın doğal gaz da var, 1000 lira aldığımı hesap ettiğimde, eğer 5 yıl falan sürekli erasmus öğrencisi ağırlayacağımı varsaymazsak (ki en kısa zamanda tek yaşamak istiyorum) ben hiç bir kar etmiyorum bu ev arkadaşlığından, hatta verdiklerimi amorti bile etmiş olmuyorum. Bu nedenle etik olduğunu düşünüyorum. Ben bir şekilde (ucu ucuna dengemi sağlamış oluyorum), o da hiç birşeyle uğraşmadan gelip yer buluyor. Kaldı ki, ben asla o kişinin geleceği odaya, öyle dandik eşyalar falan almam (ev arkadaşı olmak için buradaki bazı ilanları görmeye gittiğimde bunun yapıldığını gördüm) direk kendim gibi düşünürüm.
  • karmmark  (20.08.15 17:15:10 ~ 17:16:32) 
Erasmus öğrencisini al.
çünkü arkadaş olunca mutlaka tatsızlık çıkıyor, bir şey diyemiyorsun sonra bir yerde patlıyorsun falan. En iyi arkadaşın bile olsa aynı evde yaşayınca boku çıkabiliyor işin bir süre sonra.
erasmus öğrencisiyle en azından kurallarınız olur, birbirinizin sınırlarına daha çok saygı duyarsınız.
  • innerbliss  (20.08.15 17:33:41) 
peki eylül'ün 10'una kadar erasmus öğrencisi bulabilir miyim acaba? Çünkü muhtemelen eylülde de tek başıma kirayı ödeyecek durumum olmayacak. Eğer bir de eşya alırsam


  • karmmark  (20.08.15 17:35:07) 
sosyal medyayi kullanip gerekli ilanlari detayli sekilde verirsen bulursun erasmuscu. hos evin lokasyonu da onemli.

evin kirasi 1300 ise her sey dahil 1000 son derece makul.
  • hot potato  (20.08.15 17:40:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.