[]

barış mümkün değil mi?

Masaya oturma yanlısı mınız yoksa pkknın kökü kazınmalı diyenlerden mi? Pkk ile mücadele devam etse bile hepten bitirileceğini düşününüyor musunuz yoksa eskiden olduğu gibi bitmeyen bir kavga ile karışlıklı ölüler vermeye devam mı edeceğiz?
Barışın önündeki en büyük engel nedir? Pkk için barışa giden yol toprak ve Öcalan'ın salınmasından mı geçiyor?
Daha şeffaf bir barış süreci mümkün değil mi?
Tepki toplama endişesiyle fikirlerini buradan beyan etmek istemeyenler özelden de yazabilir.

 
Cigerdelen artı 1.


  • enkolaykullaniciadi  (20.08.15 10:05:24) 
daha once hic denenmemis super bir yontem buldum; pkk'nin kokunu kaziyalim!!!

bunlar zaten cihan devleti olmamizdan, yeniden osmanliyi kurmamizdan korkan amariganin, israyilin, ingilterenin, hollandanin, tum avrupanin, rusyanin, kominis cin'in destekledigi ermeni dolleri, ayni zamanda yahudiler, hatta hristiyanlik, budistlik, biraz da zerdustlukleri var, kurt de degiller, benim kurt kardeslerim musluman, bunlar sunnetsiz, atayis.
  • nawres  (20.08.15 10:11:21) 
daha önce denenmemiş o yöntem 2002de tek bir pkk eyleminin olmamasına pkknın dağılacak noktaya gelmesine yol açtı.

akp kürt oylarını almak için örgüte imkan sağladı palazlandırdı tekrar ortaya çıktı.

şu an bakın iran'a pjak'ı dümdüz etti, adamlar defa ateşkes ilan etti iean ordusu saldırıyı durdursun diyerek. iran sallamadı son teröriste kdar vinçlerde asıp sallandırdı. geriye bir avuç dökğntü kaldı dağlarda mağaradan çıkamıyor iran operasyon yaor diye.

bizdeki pkk senpatizanlarıda propganda yapıyor biz ölmeyiz öldürmekle bitemeyiz, savaş çözüm değil diye.

hayır düne kadar akp ile kolkola geziyorlardı, çıkarlar çatışınca düşman oldular.
  • efrasiyab87  (20.08.15 10:21:02) 
Hala yahudi ermeni falan diyenler oldukça, pkknın ve kürtlerin ne istediğini oturup dinlemeye niyetli olmadıkça çözülmez.

"Pkk kürtleri temsil etmiyor!" diyenlere de oturup bir kürtle samimi şekilde konuşmalarını tavsiye ederim.

Not: bembeyaz türküm.
  • harzem  (20.08.15 10:23:59) 
eksisozluk.com

şu yazdığım entry'de üç ayrı terör örgütünün silahla ve savaşla nasıl yokedildiğini anlattım. bizdeki örgüt propagandacılarının aksine bu mümkün, ve yapılıyor
  • efrasiyab87  (20.08.15 10:24:02) 
2 yıldır çatışma yokken akp seçimi kaybettikten sonra savaş başladıysa bu savaşı kimin çıkardığı ve kimin işine yaradığı açıkca ortadadır bence.


  • dahili meddah  (20.08.15 10:25:18 ~ 10:27:33) 
@efrasiyab87
"6.500 sivil öldü, 200bin kişi taşınmak zorunda kaldı. insanlık dramları yaşandı"

Bu şekilde 20 milyon kürt nüfuslu ülkede terör bitmez, topyekün ayaklanma başlar.

Televizyon propagandasıyla kürtleri asalım keselim diyince böyle düşünceler normal gerçi.
  • harzem  (20.08.15 10:32:52) 
"PKK yipiy bi irgittir"
Yahudi Ermeniden oluşuyormuş. Bak bak laflara bak. :DDDD
Sağda solda caka satıyordur şimdi bunlar siyaset konuşurken.
Bilgisi yok fikri var. Aptal aptal konuşup sabah sabah cehaletinize yine küfrettiriyorsunuz.

Başlangıçtan başlayın PKK neden doğdu, neler yaşandı vs.. Şu kaynakla başlayabilirsin.
yankobey.tumblr.com

Kendi cevabıma geleyim; öncelikle PKK'nın amına koyayım. PKK'yı çiçek böcek şeklinde gösterenlerin de amına koyayım. Kısacası devlet ve PKK: bu savaşın iki tarafının da ta amına koyayım.

Çözümüm ise Selahattin Demirtaş. PKK'ya karşı net bir tavır koyup baraj altı kalsın ama en azından kendini, partisini ve onun arkasında duranları aklasın. Demirtaş ile yaratılacak uzlaşmayı kabul etmeyen PKK'ya ne bok oluyorsa olsun.
Zorla askere getirilmiş gariban askeri paramparça ederek barış söylemleri savuran oluşum olamaz. Koşullar ne olursa olsun BARIŞ zorunluluktur, ekmek gibi, su gibi bir gerçektir. Demirtaş PKK ve PKK sözcüsü vekillerle bağını koparıp Kürt halkını temsiliyet rolüne bürünmeli. Çok riskli, çok tehlikeli ve çok zor da olsa PKK - AKP arasında "ortak çıkar" noktası bulunmadıkça daha çok kişi ölecek.

Sik kafalı "bunlar yahudi, bunlar ermeni" diyenlere de ekstra bölgede bi eğitim verilsin mümkünse. Bunlar Kürt halkına o kadar uzak ki Kurtlar Vadisi mantığıyla kıraathane raconundan sallıyor aklına geleni.

PKK KÜRTTÜR ve KÜRT halkının BÜYÜK BÖLÜMÜNDEN tam destek alır. Bunu kafanıza sokun önce. Düşman diyorsan düşmanını iyi tanıyacaksın önce.
  • burberry  (20.08.15 10:37:55) 
pkk'nın kökü kazınmalı. çözüm süreci belki hatalıydı, daha da güçlenmelerine neden oldu ama bence iyi niyetli idi. ama bu orospu çocuklarına bi gömlek büyük geldi barış. son pkk'lı ve pkk destekçisi geberene kadar operasyonlara devam edilmeli.


  • animalman  (20.08.15 10:38:52) 
@cigerdelen

senin devletin de bebek katili, senin devletin de insan olduruyor. birilerini suclamadan, kendi devletine de bak. at on yargilarini. iki tarafli dusunmeye basla. kandirilmis beyni yikanmislar gibi konusma.
hem Turkiye devleti, hem PKK, hem de iki taraftan birini destekleyenler katil, hirsiz, kotu...
  • spoiled spoiler  (20.08.15 10:44:05) 
@cigerdelen

milliyetcilik ne allah askina???
sana kim verdi bu ulkeyi, bu ulke neden senin? sadece bu ulkede dogdun, bu ulkenin dilini konusuyorsun diye mi?

"BİZ AHLÂKIMIZI DÜZELTİP AKLIMIZI BAŞIMIZA KALICI OLARAK ALMADIKÇA HEP BU ŞEKİLDE TÜKENMEYE MAHKUMUZ. "

ahlakimizi duzeltelim evet, herkesi her seyi ayrim yapmadan sevelim, ulke benim senin onun, o kurt o alman o fransiz diye ayirmadan sevelim, oyle ogutleyelim. yok ulke diye bir sey yok toprak diye bir sey. 90 yillik omrumuzu boyle curutmenin manasi da yok zaten. gerek yok sinirlara ulkelere savaslara. yeter abi
  • spoiled spoiler  (20.08.15 10:58:02) 
HEm asker ölenlerine üzülüyor hem savaş devam etsin diyor. Dahafazla askerölüyor böylece, ama umurunda değil tabi, sadece kana susamış ve milliyetçi duygularla hareket ediyor.


  • Cursed Chico  (20.08.15 11:23:59) 
Vay arkadaş! Gayri müslimlere, Türk olmayanlara, Yahudilere, Ermenilere, Kürtlere hepsine birden nefret söylemi yöneltmeyi becerebilen insanlara laf anlatmaya çalışıyoruz.

Birbiriyle savaşan ülkeler yüzyıllar boyunca Avrupa'da da vardı. Hanedanlıklar birbirine girdi, hristiyanlıktaki farklı mezhepler birbirini kesti vs. Ama Avrupa o kanlı günleri öle öle atlattı ve ilerici devrimlerle senin 150 sene önüne geçti.

Ciddi ciddi Türkiye'nin çok sağlam bir güç, korkulan bir düşman olduğunu sananlar var. Osmanlı'nın 500 yıl önceki (serbest piyasa ve kapitalizm, teknoloji, kısacası yeni entegrasyon yöntemleri ve küreselleşme yokken) sınırlarından Avrupalı ülkelerin HALA KORKTUĞUNU sananlar var. Dünya ülkelerinin Türkiye yaklaşımı tam olarak diğer ülkelere uyguladıkları gibidir, orası istihbaratın vs. işi, karıştırmayalım hiç. Ama emin olun Merkel sabaha kadar "off bu Türkiye'nin yeni Osmanlı olmasını nasıl durduracağız :((" diye düşünmüyor. Sikine bile takmıyor seni hatta, o kadar büyük görme kendini.

PKK gibi bir GERÇEĞE hem de kocaman bir GERÇEĞE fantezi ürünü hayal kahramanı muamelesi yapmak nasıl bir düşünce ürünü olabilir onu da merak ediyorum. Şunu artık kabullenin, PKK'yı ermeniler yahudiler kurmadı, PKK bir bölge halkının yıllar boyu yaşadıklarının bir tepkisiydi, daha sonraları çok büyüdü, çok gelişti, şekil değiştirdi vs.

Ha evet, Ermenilerden de destek almış olabilir, çünkü Kürtlere zulmettiğiniz gibi yıllar boyu Ermenileri de kestiniz. Rumların evlerine çöküp nüfus cüzdanlarına DÖNME yazdınız, karılarına kızlarına tecavüz ettiniz. Kürtleri yıllar boyu köy meydanlarında infaz edip "PKK leşi" diye basına verdiniz. Faili meçhulleri, 90'ların karanlık günlerini saymıyorum bile. Buna tepki gösterenleri de VATAN HAİNİ ilan ettiniz.

Kimse huzur içinde otururken "KİRVE YAU HADİ KALK DA BİRAZ TÜRK AVLAYALIM" diye PKK kurmaya karar vermiyor. Önce kirli tarihinle yüzleş, ondan sonra ırkınla, milletinle, dininle gurur duyar PKK ile alakalı hayali hikayeler üretirsin.
  • burberry  (20.08.15 11:30:54 ~ 11:31:47) 
her şeye rağmen barış diyen salaklar var, zannediyorlarki biz mutluyuz şehitler olsun istiyorlar.

dengesiz ve adaletsiz barış daha büyük bir savaş doğurur, her şeye rağmen barış demek o yüzden ahlaksızlıktıri daha büyük bir savaş istemektir.

1. dünya savaşını bitiren barış çok daha büyüğünü ikinci dünya savaşını doğurdu.

dandik çözüm süreci pkknın elin güçlendirdi ve adamların şehirlere silah yığmasını, büyük şehirlerde mafyalaşmasını sağladı.

son pkklı teslim olduğunda devlet adil bir süreç yürütmeli, kapsamlı reformlarla doğuda ve batıda yeni bir hukuk adlet ve ekonomi anlayışını geliştirmelidir.

kimse doğuya atom bombası atalım demiyor. fakat pkk olduğu sürece barış olmaz.

yada özgür kürdistan kurulsun bütün hdpliler pkknın bayrağı alltında orada özgür ve demokratik hayat yaşasınlar. izmirdeki istanbuldaki faşist tc baskısı altında ezilen kürt kardeşlerimizde araba yakıp molotof atmaktan kurtularak rahat ve mesud olarak kürdistan dağlarında yaşarlar.
  • efrasiyab87  (20.08.15 11:36:28) 
80lerde 90larda pkk çok destek gördü. Neden? Özel harekatçılar jitemciler geliyor, evleri tarıyor öldürüyordu kürtleri. Köyleri yakıyordu filan. Kimden yardım isteyecek bu Kürtler, polisten mi :) napsalardı, Ermenilr gibi katledilşmeyi mi bekleselerdi ya da göç mü etsinler kaç yüzyıllık yerlerinden?

Olayları anlamadan, tarihini geçmişini bilmeden konuşmak kolay ne yazık ki.


2 ay önceye kadar da durum güzeldi.kurşunlar yoktu. Eylemciler öldürülüyordu arada sadece. Yine Kürtlerin çoğunlukta olduğu kişiler öldürülmeye başlandı ve katilleri ya daistihbarat sorunun yaratanlar bulunamadı. Yine etkiye tepki başladı.

Diyelim bu insalar silahlı mücadele yerine davalar açsalar, hukuksal mücadele yapsalar, herkes biliyor ki davalar uzun sürüyor ve o davalar sonuçlanana kadar, yüzlerce kişi ölür. barışçıl Eylem yapmak bile yasak ve öldürülme sebebi olabiliyorken.

Sİlahlı mücadeleyi savunmuyorum. Karşı da dçıkmıyorum. Sdece.
  • Cursed Chico  (20.08.15 11:37:37) 
Peki barış "zayıflık" olsun, dediğin gibi barışmayalım.

Peki savaşı tekrardan kim hortlattı? 2 yıldır şehit gelmezken ne oldu da birden PKK ile savaşma güdüsü çoğaldı? HDP meclisi geçti diye, birileri başkan olamadı diye olabilir mi?

Suruç'u kim yaptı, kim göz yumdu? Zamanlaması MANİDAR değil mi?
  • burberry  (20.08.15 11:44:36) 
@cosmicgain bu savaşanın kazananı olmaz. insanlar ölür, ekonomi kamikaze ucuşuna geçer, insanlar ölmeye devam eder. insanlar çocuklarını yaşamaları için değil de birşeyler için ölmeleri için yetiştirmeye başlar. 90'lar gibi de olmaz bu defa; suriye ya da pakistan gibi bir yangının içine atlamış olur bu ülke. çözüm süreci; akp'nin orta doğudaki mezhep savaşlarına katılmasıyla, kürtlerin üstüne işidi saldırtmasıyla darma dağın edildi. akp dışında hükümet kuracak bir çoğunluk oluşturulamıyor çünkü mhp diye bir çıban var. kısacası ortada bir masa da yok gibi görünüyor. ezber bozulmazsa çok karanlık önümüz.

barış sürecinin şeffaf olmasını hdp de gündeme çok getirmişti. akp, oy kaybedeceğini hesaplayarak süreci şeffaf olmayan bir biçimde yürüttü.

pkk bağımsız devlet isteğinden 12 yıl önce vazgeçti. devlet bu durumun yaygınca bilinmesini pek istemiyor. demokratik özerklik denilen bir amaçları var.türkiye'deki kürtler ucuz işci olarak çalışmak, marabalık, amelelik yapmak istemiyorlar. işin ironik tarafı: sırf dinci ve kapitalist oldukları için türkiye'nin ortadoğudaki en yakın müttefiki haline gelen kürtler yani KDP esas bağımsız bir kürt devleti kurmak üzere çalışıyor. kdp ile pkk nın arasında sırf bu yüzden çatışmalar oluyor.

barış için umudum boğulmak üzere, sebebi: kürtler süreci daima sahiplendi çünkü türklere nazaran 1'e 5 daha fazla insanları ölüyor bu savaşta. sorun türklerde. barış olsun diye meydanlara koşan türk diye bir kavram yok ortada. en fazla üç beş sanatçı/ünlü/görünür insan ve parça pincik olmuş sol stk'lar hepi topu?! sıvası sağlam evlerde oturan orta sınıf türkler süreci yeterince sahiplenmedi(laf sokmazsa ölecek hastalığını dizginlemeye çalışıyorum) . barıştan başka yolumuz olduğunu da sanmıyorum. bu yüzden çatışmasızlığı görmüş, evlerinin duvarlarında gencecik çocuklarının fotoğrafları olan fakir türklerden az da olsa umutluyum(orta sınıf riyaya daha yatkın olduğundan çoğunluğu milliyetci-muhafazakar kalacak onlardan tiksinmeye devam). sonunda emir kusturica gibi "bir zamanlar şöyle güzel böyle şahane bir ülke vardı" diye filmini çeker birileri artık.
  • some devil  (20.08.15 13:37:26) 
barış mümkün değil çünkü kürtler devlet istiyorlar. ve bu eninde sonunda gerçekleşecek. o zamana kadar da bize etmediklerini bırakmayacaklar.
bölgesel ve tarihi şartların da etkisiyle inanılmaz bir nüfusa ve ekonomik kaynaklara eriştiler. 100 sene önce "ileride musul kerkük petrollerini kürtler yönetecek" desen herkes götüyle gülerdi. neredeyse tek eksikleri bir liman kenti kaldı, bunun için de gözlerini lazkiye, mersin vb yerlere diktiler zaten.
anadilde eğitim, öcalan'ın salınması vb barış getirmez.
bence, kürt nüfusun çoğunluk olduğu yerlerde referandum yapılmalı onlar bizden biz de onlardan kurtulmalıyız.
türkiye'nin eğitim, sağlık, adalet, demokrasi gibi birçok önemli sorunu var ve biz hiçbirine çözüm bulamıyoruz farkında mısınız? varsa yoksa kürtler. bu yüzden kurtulmamız lazım.
  • zawisza  (20.08.15 16:39:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.