[]

Kürdistan hakkında

belki bana kizacaksiniz ama artik yetmedi mi bu kadar Türk'ün ve Kürt'ün öldüğü, kursunlar iste cok istenilen Kurdistan'i. ama, hicbir Turk ogretmeni, doktoru, hemsiresi, polisi oraya gitmeyecek. Turkiye'de kalan butun Kurtler de Kurdistan'a donecekler. (tabi bırakabilirlerse şimdiki rahat hayatlarını) herkes kavrulsun bakalım kendi yağında. olmaz mı?




 
Artik Kurdistan kurulmak istenmiyor olabilir. Yerel yonetimlerin guclendirilmesi de istenen olabilir. Cunku Orta Dogu'da bir ulke olmak hem de yeni bir ulke olmak bircok sorun demektir. Dunya artik PKK'nin kuruldugu gunlerdeki gibi degil. Zaten bence bu sebeple Kurtler icinde baris isteyen buyuk bir kesim de var artik. Selahattin Demirtas ornegin PKK savasi birakmali dedi hatirlarsan. Bir de tum Kurtler bagimsizlik istiyor demek olayi yanlis algilamak demektir. Nasil Turklerin de farkli gorusleri var her Turk en uc milliyetci goruslere sahip degil tum Kurtler de bu sebeple PKK'ya sempati duyar diyemeyiz. Yalnizca orta veya kisa vadede birbirleri hakkinda kotu soz soylemezler. AKP - CHP kooalusyon gorusmeleri zamaninda oldugu gibi. O siralarda elestiri yapamazlardi kamera onunde.


  • Traveller  (20.08.15 05:17:14) 
He gönderirsin kürtleri kürdistana. Kimin kürt olduğunu nasıl bileceksen


  • mistreated  (20.08.15 06:17:16) 
travellerın söylediğine ek olarak, pkk da siyasi olarak uzun süredir -min. 10 sene- bağımsız kürdistandan vazgeçmiş durumda zaten. sadece temel haklar -eş vatandaşlık, anadilde eğitim, katliamlara ilişkin özeleştiri- isteniyor. özerklik yerine de tüm türkiyede yerel yönetimlerin güçlenmesini istiyorlar. izmir trakya istanbul vb. her yer dahil.

ayrıca bu da pek vurgulanmıyor ama, 2003ten beri, sorunun silahla çözülmeyeceğini kabul etmiş durumdalar. yani çözüm sürecine dair yasa çıktığı zaman -güvence oluyor- tamamen silah bırakacaklarını söylüyorlar. ama nedense akp 2 sene çözüm süreci diyip işleri resmileştirmekten hep kaçtı. neden olduğunu şu an anlıyoruz tabii.
  • thenis  (20.08.15 07:24:42 ~ 07:37:53) 
en mantikli cozum bu aslinda, kizmalik bir sey degil, anlasilmiyor gibi bir turlu ama niye beraber yasamak zorundayiz ben anlamiyorum niye yani? niye ayrilamiyoruz? kurtlerin de buna evet demesi gerekirken, onlar daha cok karsi cikiyor, alin size bagimsiz devlet diyoruz, yakamizdan dusmuyor adamlar. alismislar asalakliga tabi, birakirlar mi istanbulu izmiri.

bitmez bu savas. 300 yil bile surebilir. taa ki kurdistanda yasamak isteyen butun kurtlerin bagimsiz kurdistana gonderilmesi ve bagimsiz kurdistanin kurulmasiyla sonlanir. kalmak isteyen kurtlere de sorulacak, bu ulkenin yasalarina uyacak misin, bu ulkenin degerlerine saygi duyacak misin. cevap evetse gonderilmeyecekler. that is it. cok zor degil aslinda.
  • baldur2  (20.08.15 08:23:28) 
benim babam Türk annem Kürt. Beni ikiye mi böleceksiniz?


  • himmet dayi  (20.08.15 08:31:38) 
Anlamayan arkadaşlar bir zahmet açıp tarih okusun. Kimse kimseye türk milletine ait vatan toprağını veremez. Babanızın malını gidip kürtlere verebilirsiniz ama gerisi hakkında böyle konuşamazsınız.
Ayrıca kürtler tc sınırları dışında istedikleri yerde ülke kurabilirler. Kimseyi tuttuğumuz yok. Gitsinler kursunlar. Gerçekten buradan daha eşit ve güzel bir yer olursa ben de giderim.

  • mornie  (20.08.15 08:32:29) 
almanyada yaşayan türkler de ayaklansın, almanyanın bi bölümü türkistan olsun mu? kıbrıslılar da tek devlet istiyor mesela, verelim gitsin yunanistan'a amk. bizimkilerin niye aklına gelmedi ki la bunlar?


  • animalman  (20.08.15 08:37:13) 
@himmet dayi
şöyle düşün, yurtdışında yaşıyorsan, bazı ülkeler çift vatandaşlığa izin veriyor. eğer ki Kürdistan ve Türkiye arasında böyle bir anlaşma sağlanırsa, çifte vatandaş olur, istediğin bölgede yaşarsın. bulunduğun yerin kurallarına uymak saygı göstermek zorundasın ama. benim lafım, izmir'de ankara'da yaşayıp, olduğu yerlerin düzenini bozan, ille de Kürdistan diye tutturanlara. o kadar meraklılarsa, lütfen kurulsun Kürdistan ve gitsinler ülkelerine, Türkiye'ye de vize alıp gelsinler gezmek istiyorlarsa. Yaşamasınlar.

  • spoiled spoiler  (20.08.15 08:37:20 ~ 08:45:01) 
nufus mubadelesi cok ama cok karisik ve imkansiz bi konu. neden diyecek olursan benim nisanlimin babasi mardinli, cok kucuk yasta istanbula gelip hayatini kazanmaya baslamis bir adam, esi siirtli bir arap kizlari da baba tarafindan kurt ve nisanlisi olan ben tatar bir babayla makedonya gocmeni bir annenin cocuguyum.

sanirim nufus mubadelesi olsa aile dunyanin 4 bi tarafina dagilir.
  • konets  (20.08.15 08:40:54) 
aha almanyada yasayan turkler de ayaklansin o zaman ornekcisi de geldi tam oldu. almanyadaki turklerle, turkiyedeki kurtlerin pozisyonlari tamamen ayni zaten. dostum almanyada daga cikmis turkler mi var bagimsiz turk ulkesi kurmak isteyen? almanyadaki turklerin zaten hali hazirda memleketi var, almanyada yasamak istemiyorlarsa donerler turkiyeye bu kadar basit. bu kadar sacma bi ornek olamaz ya.


  • baldur2  (20.08.15 08:41:11 ~ 08:41:52) 
Hacı evinin tapusunun çok değil 1/4 ünü benim zerime yaparsın diye düşünüyorum bu mantığınla.


  • poseidon1  (20.08.15 09:27:22) 
bence ortada ne istediğini bilmeme durumu var. hiç kimse net olarak bir cevap veremiyor. kimse de ne istediğini bilmiyor. ana dilde eğitim de olsa apo serbest de kalsa çatışma devam edecek. özerklik de tam bir iki yüzlülük. madem çok istiyosun o zaman bağımsızlık talep et. bağımsız toprak almak da öyle kolay değil. bi bok üretmeden devlet olmak da değil. üç beş tane keleşle kendini savunmak da mümkün değil. ortadoğu burası. adamın götünü keserler. sürekli bi bıdı bıdı. devlet bakmıyor, halkı katlediyor falan filan.


  • optum kib bye  (20.08.15 09:32:21) 
oncelikle; turkiye'de yasayan kurtlerle almanya'da yasayan turkleri hala bir tutabilecek akil eksikligindeki insanlara bu konu hakkinda konusma yasagi getirilmeli.

sonra da kurt turk diye ayrilmak yerine, akli basinda, insanliginin farkinda olanlarla 'yakamizdan dussunler, asalaklar' vs gibi hakaretlerde bulunan vasifsiz, gerizekali, bir sike faydasi olmayan bos beles comarlar diye ayrilalim bence.
  • nawres  (20.08.15 09:45:36) 
Sen bir malsin.


  • balpolen  (20.08.15 10:18:19) 
en son da bi paragraf yazı yazıp da konuyla ilgili bi cümle fikir beyan edemeyen sikindirik adamlar duyurudan kovulmalı.


  • animalman  (20.08.15 10:18:52) 
olur, hadi.


  • varoluscusanri  (20.08.15 11:16:54) 
@varolublabla

not funny :(
  • spoiled spoiler  (20.08.15 11:17:30) 
Hala Kürdistan kurulması için bu kadar şey diye düşünülüyor. Kürtler öldürülüyor, hapse atılıyor, hapiste işkence göryor, evlerine sldırılıyor. Çocuklar vuruluyor. Bunların çoğu de silahlı mücadelede değiller. Olay özgürlük mücadelesi, hiçbir zaman sahip olunamamış haklar.

Ben de isterim Kürdistan kurulsun, bitsin artık her şey. KEşkekurulmuş olsaydı yıllar önce, eğer ölmeyhecektiyse bu kadar insan. Nüfus mübadalesina da gerek olacağını sanmam. Kürtler TÜrklere bir şey yapmayacaktır. TÜrklerinyapacağı ise bariz.
  • Cursed Chico  (20.08.15 11:31:37) 
bulgaristan'da yaşayan türk vatandaşlarımıza yapılanları hatırlayacak yaşta mısınız emin olamadım. isimleri zorla değiştirilmişti, ibadet etmeleri yasaklanmıştı, dillerini konuşamıyorlardı ve başka pek çok baskıcı politikalar uygulanıyordu kendilerine. o zaman ülkece o kadar üzülmüştük ve etkilenmiştik ki olaydan, bu haksızlığı vicdanımız kabul etmiyordu.

şimdi aynı politikaların kürtlere uygulandığını düşünün. ki bunlar uygulandı, toplu mezarlar artık devlet eliyle açılıyor, asit çukurlarının yerlerini özel harekatçılar itiraf ediyor, jitem'in köylülere nasıl hayvan dışkısı yedirdiğinin kayıtları olduğu söyleniyor, köyleri biz yaktık sonra kürtler yakmış gibi gösterdik şeklinde pek çok itiraf mevcut, diyarbakır cezaevinde insanın kanını donduran işkenceler kanıtlanabiliyor, faili meçhuller-cumartesi anneleri-kayıplar hala aydınlatılmamış durumda, uzunca yıllar çocuklarına kendi bildikleri isimleri bile koymalarına engel olundu vesaire vesaire. gezi olaylarında ana akım medyanın yanlı yayın yaptığını görünce deliren kesim, nedense yıllarca aynı ana akım medya tarafından kendilerine bir kürt düşmanlığı (pkk demiyorum) empoze edildiğini görmezden geliyor, bir türlü yüzleşmek istemiyor bu durumla. devlet eliyle bu vatandaşlarımıza terör uygulanmıştır. pkk bir avuç insanken diyarbakır cezaevi olayları "sayesinde" son derece hızlı bir ivmeyle byümüştür. bu ülkede olağanüstü hal bölgesi varken, f16 ile "kendisine" başka şehirden et ve balık getirttiren üst düzey askerler olmuştur. o dönem memurlara yapılan fazla ödemeler vardı ki çoğu memur bir taraftanda memnundu durumun uzamasından. "uyuşturucu kaçakcısı kürtler" derken, dünyanın bilmem kaçıncı en ileri teknolojisine sahip olduğunu iddia eden ordumuzun koruduğu sınırlardan, her ne hikmetse o uyuşturucu dolu tırlar vızır vızır geçer ve edirnekapı'da yakalanırdı, 90 yıllarda 20'li yaşlarında olanlar hatırlayacaktır, ana haberlerde sürekli böyle haberler çıkardı. ileri teknolojiye sahip aynı ordu, her türlü malzemeye sahipken her nasılsa kendi sınırlarımızdan pkk eğitim kamplarına giden yolları bir türlü tespit edemezdi, pkk sığınaklarını bir türlü bulamazdı. özel harekatçıların kendi karargahlarının fotoğraflarında duvarlaına üç hilalli halılar asılmış, ülkücü bıyıklı abiler poz verirdi.

pkk'ya veya silahlı mücadaleye inanmıyorum. kürt milliyetçisi değilim, türk milliyetçisi de değilim. vicdan sahibiyim sadece ve devlet politikası olarak kürt vatandaşlarımıza yıllarca asimilasyon çalışmaları yapıldığı için olayların bu noktalara geldiğini biliyorum. iki yanlış bir doğru etmez. hıh amerika kızılderilileri yok etti, ayyy romanda okudum aborijinlere neler yapılmış diyen insanların kendi ülkelerinin geçmişine bu kadar "kör" bakmalarını çözemiyorum.

ben gerçekten anlamıyorum, ben başka bir ülkede yaşıyormuşum gibi geliyor bu yaklaşımları okudukça. bu ülke hiç bir zaman adil ve hakkaniyetli olmadı. çok övündüğümüz cumhuriyet rejimi bile (ki mayası tutmamış bir rejimdir maalesef), köylü milletin efendisidir derken, aynı rejim mükellefiyet kanunu ile köylüleri jandarmaların dipçik zoruyla modern köle olarak madenlerde çalıştırdı yıllarca. tamam, ülkemi çok seviyorum gerçekten, iki yabancı dilim var, almanya merkezli bir şirkette çalışıyorum ve istemelerine rağmen gitmiyorum bir yere. ama bu ülkemle ilgili kör bir inanca sahip olmamı da gerektirmiyor.

ben almanya'da büyüdüm, ilkokul 4. sınıftayken annemin çok ağır kanaması olmuştu menapoz başlangıcı nedeniyle, alman evsahibimizi çağırmıştım ve onlar götürmüştü bizi hastaneye. hastanede erkek jinekoloğu ısrarla reddeden anneme, "mecbursun" diyen bir hemşire yüzünden alman ev sahibimiz hastaneyi birbirine katmıştı. bu kadın müslüman ve erkek doktor istemiyorsa ona kadın doktor bulacaksınız, buna saygı duymak zorundayız diye inletmişti ortalığı ve kadın jinekolog bulunmuştu. 1980 lerden bahesiyorum. hah, işte bu sahne benim insanlara bakış açımı oluşturan temel yapı taşlarından biri oldu.

ezcümle, toptan reddediş veya toptan kabulle mümkün olmayacak barış. ne ülkenin bölünmesi çözüm, ne terör olayları, ne de çözüm sürecinin baltalanması. kimse ölmesin artık.
  • Phoebe  (20.08.15 11:36:14 ~ 12:00:49) 
Phoebe+1


  • jam  (20.08.15 12:01:32) 
daha daha?


  • spoiled spoiler  (20.08.15 16:41:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.