[]

icra için aradılar

çok yakın bir arkadaşımın adına kayıtlı olan bir telefon hattı kullanıyorum. zamanında yapı kredi olması lazım bir bankaya borçlanmış ve daha sonra ailecek iflas ettikleri için borcu ödememiş. sonra işler nasıl yürüdü bilmiyorum ama bu olay 2006 yılında oldu.
ben bu hattı 2011 den beri kullanıyorum. niye onun hattını kullanıyorsun diye sormayın, uzun hikaye. (ama konu için gerekli olursa anlatırım tabi)
neyse, yaklaşık bir buçuk senedir beni "final varlık" diye bi şirket arıyor.
"ahmet bey orada mı?" diyorlar. (ahmet, arkadaşımın adı olsun)
bende en başlarda yok ben değilim falan diyordum ancak çağrı merkezi çalışanları ciddiyetten uzak. "e madem sen ahmet değilsin niye onun adına hattı kullanıyorsun?" falan diye sordukları bile oldu.
bende yer yer sertleşiyordum telefonda ancak genelde suratlarına kapatıyordum.
bu durumu ahmetle de konuştum. bak böyle böyle dedim. gelsin borcunu ödesin diyolar çok büyük kampanyalar yapacaklarmış falan. ahmet en başta "sen bana numarasını ver ben arayayım bi" dedi.
daha sonra naaptın dedim, "valla kanka istersen hattı kapat seni rahatsız etmesinler boş yere, istersen de aradıklarında açmamaya devam et. ben konuşup o hattın benim olmadığını söyledim" dedi.
bende lan ne olacak idare ederim işte dedim. hattı hala kullanıyorum çünkü bütün tanıdıklarımda bu numara var. feyste "bakın bu yeni numaram" falan diyip tekrar toplayamayacağım numaralar.
neyse, bu güne kadar bana mesaj atmaya devam ettiler. işte "ramazanda gelin 30 bin liralık borcunuzu 3 bine kapatın" falan diye. bende hiç ciddiye almadım. aradılar, açmadım. "dosyanızı icraya verdik" diye mesaj attılar, ciddiye almadım.
en son bugün baktım yine onlar arıyor sürekli meşgule attım.
baktım olmayacak telefonu açtım, yine klasik muhabbete girmeden önce yine ciddiyetsizlikle "ya telefonu meşgule atmak nedir ya?" diye bir sey dedi. buyur söyle dedim. ahmet beyle görüşecektim final varlık dedi. ben de yüzüne kapattım. çünkü hep aynı muhabbet dönüyor.
ama inat etti. ilk kez bu kadar inat ettiklerini gördüm. yine sanki eski sevgilimmiş gibi "niye telefonu kapatıyorsunuz yüzüme" dedi. bende biraz sinirlendim artık küfür de ettim galiba ama hatırlamıyorum. adam, "sen benim kim olduğumu biliyor musun" dedi. kimsin dedim "ben icra dan arıyorum dedi ahmet beyle görüşmem lazım dedi" yine kapattım. en son bi daha arayıp şey dedi "siz görüceksiniz bunu ahmet'i icraya veriyorum, senin hakkında da işlem yapıcam" dedi. ben de tamam canım dedim kapattım. bir daha aramadılar.

sorum şu: bu telefon konuşması saat 7 de oldu, böyle işler resmi saatte yapılmadıysa bir resmiyeti yoktur diye düşünüyorum. yanlış mı düşünüyorum?

beni ciddi manada arayarak taciz etti, sen benim kim olduğumu biliyor musun havalarına girdi, tahrik olup küfür ettim ama gerçek adımı bilmiyor, her hangi bir işlem yapabilir mi benim için? sonuçta banka beni tehtit etse irkilirdim ama götü boklu final varlık?

ahmet'in başını yaktım mı sizce? yani bugüne kadar icraya verdik diye 10 kere falan mesaj attılar, verecek olsalardı çoktan verirlerdi heralde, öyle değil mi?

ve son olarak, ahmet ikamet adresinde yaşamıyor. dedesinin evine aldırmış ikametgahı çoktan. dedesinin evini haciz edebilirler mi ahmet'in borcu yüzünden? ama ahmet dediğim gibi o adreste değil.

çok uzun oldu ama yardımcı olursanız çok sevinirim

 
tckimlikten bir şekilde karşısına çıkar. dedeye bir şey olmaz. sen hattı üstüne almaya bak.


  • rhan  (18.08.15 23:01:05) 
Yok LAN bir şey olmaz korkma
Sen hatt-ı nasıl aldın
Bu borç neyin borcu onları anlat hele
Çekirdeği aldım
  • Frederick Co  (18.08.15 23:04:56) 
Tamamını okudum, Ahmet haksız. Sana bi şey olmaz.


  • sen olmayan cocuk benim  (18.08.15 23:07:28) 
alacak baska sirkete devrolmus onlar ariyor, icra telefonla fln aramaz. Ahmeti bulsalar da bir sey olmaz, bakarlar uzerinde bir sey var mi diye, uzerine bir sey yoksa yapacak da bir sey yok.


  • oscar  (18.08.15 23:08:37) 
@rhan - hattı ne zamandan beri üstüme alıcam ama birincisi denk getiremedik ikincisi vereceğim 50 liraya acıyorum. (zalım turkcell bu kadar para istiyor)

@frederik co - borç aslında bakarsan ahmet'in borcu bile değil, onun adına çıkarılan kredi kartından babasısının harcadığı borç. babası inşaatçıydı. epey borçla içeri girerek battı.

@sen olmayan cocuk benim - içimi rahatlattınız. teşekkür ederim.

@oscar - hocam icra için telefonla aramaz muhtemelen para dilenmek için arıyorlar ama yine de çok sinirlendirdim adamı, takip başlatmasınlar sırf bu yüzden?
  • ekonometri okuyan adam  (18.08.15 23:14:48) 
ahmet e-devlete girsin baksın, adına açılmış bir icra var mı diye. icra tutarını da uyap vatandaş portalından görebilir.

senlik bir durum yok. ama resmi saat nedir yahu :) icraya veren avukat aramıştır anlaşmak için belki, 5'den sonra arayamaz diye bir kural yok ki.
  • neyehbe  (18.08.15 23:20:17) 
öncelikle belli ki arkadaşın Ahmet bu borcu ödemek istemiyor. yerini telini kaybettirerekte bu amacına biraz yaklaşmış. burada görünen o ki siz rahatsız ediliyorsunuz Ahmet yerine. Varlık a.ş firmaları bankadaki borçları yüklenip tahsil ederek kar eden firmalar. bankada iş yükünden kurtulmuş oluyor. ama tabi işleri tahsilat olduğu içinde parayı alana kadar yılmazlar. aslında borcunu ödemek isteyenler için güzel kampanyalar düzenliyorlar taksit falan yapıyorlar ama senin arkadaşının amacı parayı ödemek olmadığı için bu şekilde rahatsız edilmeler devam edecek.

ammavelakin sana birşey yapamazlar.
  • Wolfware  (18.08.15 23:22:58) 
bu durumları iyi bilirim. o hattı üzerine alsan da kurtulma şansın yok. sürekli arayacaklar çünkü ahmet'e ulaşmalarının başka bir yolu yok. ahmet adamları arayıp benim numaram budur artık beni buradan arayacaksınız derse ve aradıklarında ayda bir de olsa telefonu açar konuşursa seni aramazlar. ahmet telefonu açmazsa yine seni ararlar. hattı üzerine alacaksın ve yasal süreç başlatacaksın, belki ihtarname göndereceksin emin değilim. bu durumda da adamlar köpürür ve icra işlemini hemen başlatırlar. ahmet'in borcu katlanır. aslına bakarsan bankaların çalıştığı bu "bla bla varlık" isimli şirketler bana çok vicdanlı ve uzlaşmacı geliyorlar. borcu büyütmüyorlar tam tersine tonla indirim taksit yapıyorlar yeter ki adam borcunu ödesin. bak 2006 diyorsun halen icraya vermedilerse ahmet'in bunlara bi kutu çikolata yaptırıp teşekküre gitmesi lazım. eğer borç ttnet, telekom, turkcell, avea vb bir şirkete olsaydı ahmet'in çoktan ümüğünü sıkarlardı:D

sonuç olarak sen ahmet'e de ki adamları arasın, kendisine ulaşabilecekleri bir numara versin ve en azından borcun çok ufak bir kısmı da olsa bir iyi niyet ödemesi yapsın. sen de o hattı değiştir ya da üzerine al çünkü benim bildiğim başkasına ait hattı kullanmak da yasal değil. ve evet ahmet'in ikametgahı neredeyse oraya hacize gelinir. son zamanlar da bu işi yumuşattılar öyle eşyalara el koymuyorlar ancak ahmet çalışıyorsa maaşına da haciz konulur. neticede ahmet'in ödemeden borçtan kurtulma gibi bi şansı yok.
  • pretty cool  (18.08.15 23:49:09) 
senin aranmak dışında bi bağlantın yok.
- hattan vazgeçmem diyosan 50 tlye kıyacaksın bi zahmet.

  • optum kib bye  (19.08.15 00:29:27) 
iphone un numara engelleme özelliği var böyle programın yok mu bu kadar ugrasmıssın, iblacklist i var bir dünya programı var bu akıllı telefonların. sana bir şey olmaz ne olacak alışıktır onlar böyle tepkilere


  • monkey  (19.08.15 00:36:53) 
final varlık bir varlık şirketi. icra değil. aynı zamanda Ahmet in hat borcu artık Türkcell de değil anladığım kadarı ile. varlık şirketlerine satmışlar.
sana bişey olmaz ama Ahmet i öpebilirler. ahmetin üstünde taşınmaz mal, mülk varsa el koyabilirler. sgk sı aktif ise maaşına 4/1 oranında haciz yer.

konuş sen arayanlarla, olayı anlat. seni arayan avukatta değil, icra memura da değil. normal bir tahsilat personeli.
  • oyuncak bulut  (19.08.15 06:21:45) 
Akıllı telefon kullanıyorsan engelle. Bana da 2006 yılından kalma bir borç için LBT varlık yönetim diye bi şirket dadanmıştı. Bu adamlar bankalardan borçları devralıyorlar ücret karşılığında ve koparabildiklerini koparıyorlar, fazlası kendilerine kar kalıyor işte...


  • scent of a pastrami  (19.08.15 07:18:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.