[]

excel konusunda yardım

bir barkod sistemi oluşturmaya çalışıyorum. öncelikle dosyadaki baarkod fontu free 3 of 9. dosya burada dosya.co

şimdi hazırız anlatıyorum.

birinci çalışma sayfasında sayılar var bunlar raf sistemimiz. birinci bölmenin rafı için olanları yazdım ben. a sütununda birinci bölmedekiler var. b sütununa her şeyi aynı sadece ilk rakam 2 olacak hepsinde, c'de de sadece ilk basamak 3 olacak kalanlar aynı, d'de de ilk basamak 4 olacak kalanlar aynı. öncelikle bunun kolay yolu var mı ?

geçiyoruz ikinci sayfaya oluşturacağımız sistemin şablonu böyle. şimdi ben istiyorum ki her şeyi tek tek elle yazmayayım. otomatik birinci sayfadan dolsunlar bu düzen ile alt alta eklensinler ben sadece yazdıra basayım tüm sistem yazsın bu mümkün mü ? bu arada bastıracağım şeyin boyutu 10 cmx20 cm.

en azından bana uygulamalı olarak bir örnek gösterirseniz ben kendim de uğraşırım teşekkürler

 
Herhangi br program kullanmıyor musunuz? Excelde o iş olur da uğraşırsın.

Bana örnek dosyanı gönder bakayım.
  • rhan  (18.08.15 21:07:39) 
B1'e bunu =REPLACE(A1;1;1;2) C1'e de aynısını yazıp 2'yi 3 yapın drop-down edin.

2. sayfa olayını daha okumadım okuyup sana mesaj atarım.

edit: türkçe de replace ne bilmiyorum değiştir yerine koy gibi bi şey olsa gerek.
  • Mcfly  (18.08.15 21:39:36 ~ 21:39:57) 
Örnek dosyayı bana yapmak istediğiniz ile birlikte gönderirseniz yardımcı olurum ben de.


  • birdenbire  (18.08.15 22:27:11) 
ne yapmak istediğini anlamamakla beraber.
1. sayfada yerine koy kodu
2. sayfada veri doğrulama ve düşeyara var. üstten ilk kodu seçince alt taraf 1. sayfadaki değerlere göre geliyor. yanında barkod çıkıyor. Bu alanı da yazdırma alanı olarak belirlersen sonuç aşağıdaki gibi.

i.hizliresim.com

dosya.co
  • rhan  (18.08.15 22:41:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.