[]

Amerika'da Yaşamak, Çalışmak?

Eşimin abisi amerikada yaşıyor, amerikan vatandaşı. Acaba turist vizesi ile gittiğimizde 6 aylık oturma izninden sonra kaçak olarak kalmadan amerikada yaşamanın bir yolu yok mu?

Çünkü kaçak yaşarsak Türkiye'ye hiç gelemez gelirsek de bir daha amerikaya geri dönemeyiz. Bunu da istemiyoruz doğal olarak.

Eşimin abisi ağaç mobilya işleri yapıyor ama handmen yani şirket değil.

 
Greencard diye bi şey var haberiniz var mı bilmiyorum.


  • Mcfly  (18.08.15 14:22:09) 
greencard dışında bir yolu var mı diye soruyordur muhtemelen. o kartı herkes bilir.


  • kupigometa  (18.08.15 14:27:36) 
Elbette biliyorum ve evet başka bi yolu var mı diye soruyorum.


  • medre  (18.08.15 14:29:43) 
Evlilik yoluyla vize alabilirsiniz. Ama onun içinde gerçek bir ilişki olması daha sağlıklı olur vize Sürecinde. Kaçak yasamanın gerçekten bir getirisi olmaz. Umarım bi yolunu bulursunuz.


  • allanpoe  (18.08.15 14:35:31) 
Malesef kolay değil.
Ancak çok çok kalifiye ve dünya üzerinde kolay rastlanmayan bir yeteneğe ve mesleğe sahip olacaksınız, amerikadaki bir şirket size sponsor olup oturma ve çalışma izni çıkartacak. O şirkete de ciddi masraf tabi bu ayrıca.
Ya da üniversitelerde doktora vb yapacaksınız, okulda asistan olarak çalışabilirsiniz.
benim bildiklerim bunlar, arkadaşımın abisinin şirketi olmasına rağmen orada kalamadı çünkü amerika soruyor, bu eleman kim ki sen burada yaşatıyorsun, amerikalı kimse yok muydu da çalıştıracak bunu getirttin diye.
amerikada yaşarken tecrübe ettiklerim bunlar benim.
  • innerbliss  (18.08.15 14:38:59) 
soruyu soran eşimin abisi demiş, abd vatandaşıyla evlenmeyi önermişsiniz :D

turist vizesiyle gidip pizzacıda çalışmak, 6 ay sonra meksikaya giriş çıkış yapıp tekrar 6 ay kaçak çalışmak vs. yapabilirsin. belli bir miktar para yaptıktan sonra da (ör. yarım milyon) iş kurmak üzere göçmenlik talep edebilirsin.
  • cek  (18.08.15 15:41:06) 
@cek o iş öyle olmuyor diye biliyorum. 1 yıl içerisinde 6 ay kalınabiliyor.


  • gzg  (18.08.15 21:10:13) 
sadece gemileri yakip kacak kalacaksiniz. gecen mayis da amerikadaydim, konustugum butun gocmenler yasa disi bir olaya karismadigin surece polisin kacaklara bir sey yapmadigini ustune basa basa soyluyordu ki; esinizin abisi cok daha iyi bilir.


  • oscar  (18.08.15 21:24:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.