[]

Uzak Mesafelerin İlişkisi

"İlim Çin'de dahi olsa, gidip alınız."

Ya aşk? Sizi bağlayan yaşanmışlıklar vardır, paylaşımlar vardır. Sonra elden düşen misketlerin odanın içinde farklı yerlere düşmesi gibi bir şekilde farklı coğrafyalarda bulmuşsunuzdur kendinizi. Belki üniversiteye başlamışsınızdır, belki de üniversiteyi bitirmişsinizdir, ne bileyim işiniz başka yerdedir artık yada askerlik çıkmıştır karşınıza... Tek kelimeyle zor ama imkansız değil, bir şekilde olur. Olduranları da tebrik ederim.

Neyse, anladığınız üzere mevzumuz uzak mesafe ilişkisi. Lakin bahsedeceğim bu ilişki, doğuştan uzak mesafe olanlardan.

Nasıl oluyor yahu bu? Geçen gün dost meclisinde otururken birisi geldi yanımıza, ben tanımıyorum. Yukarıda anlattığım dertten muzdarip olanların en yenisi.

Anladığım kadarıyla bir kere görmüş, sevmiş. Ayaküstü konuşup, biraz da oturup bir şeyler atıştırmışlar galiba. Hepi topu birkaç saat, bu kadar. Gerisi telefondan. Açılmış kıza, kız da karşılık vermiş.

Kızla arada var otobüsle en az 12 saat mesafe, uçak+otobüs kombinasyonu da mümkün. İkisi de okumuş, yeni memurlar(mühendis). Evlilik olsa dahi nereden baksan 2 sene bekleniyor eş durumu için.

Bahsettiklerim sadece fiziksel mesafe ile ilgili olan kısmı, farklı durumlar da var söylenecek ama fazla uzatmak istemiyorum, bana bir garip geldi. Garipliği anlatamıyorum tam, his sadece. Kırmayayım diye çocuğa birşey demedim ama şimdi facebook profiline baktım(ekli değil bende) eski sevgilisiyle yazışması falan hala duruyor, askerken yazdığı aşkım özledim-ben de seni özledim vs. İşin garibi yeni aday da arkadaş listesine eklenmiş :/

Nasıl oluyor yahu bu? Yürür mü böyle birşey? Yürümeyecekse neden bu kadar eziyeti çekmek?

Ekleme: Şimdi bunları yazarken mobilden baktım, facebook paylaşımları gözükmüyor

EKLEME2: Malum facebook paylaşımları mobilde görünmüyormuş, siteden gidirdiğinizde kabak gibi duruyor

 
yürüyor bi şekilde ya. mesela benim sevgilim de amerika'da. internet üzerinden tanışmıştık. 1 yıl kadar öyle konuştuk. sonra iş için ben başka bi ülkedeyken beni görmeye geldi. dolu dolu 1 hafta geçirdik. beraberken birbirimizi daha iyi tanıdık gibi hissettim hatta ben. çünkü neye nasıl tepki verdiğini görmüş oldum. fiziksel mesafe ile ilgili olan kısmı zor olabiliyor(böyle yan yana olmak istiyosun. beraber yapmak istiyorsun birşeyleri) ama yapacak birşey olmadığı için geçip gidiyorsunuz. hem o kadar süre birbirinizi özlediğinizde geçirdiğini vakit daha anlamlı daha bi güzel geliyor (bana) şimdiye kadar 4 kez tatil yaptık. ben onu görmeye gittim. şimdi de bi yolunu bulup bi şekilde taşınmayı düşünüyoruz. hiç aklımıza gelmezdi tabi böyle birşey olacağı - o da ayrı bi durum :)

yani demek istediğim oluyor ya. karşılıklı fedakarlık filan da istiyor ama oluyor bi şekilde.
  • allanpoe  (17.08.15 00:11:07) 
işsizlikten xD yürümez öyle dicem de bazısı böyle fantezi yapmayı seviyor işte. çok da detaylı açıklamaya gerek yok sadece ayaküstü bir şekilde tanışıp sadece telefondaki halini tanıdığın biriyle bişeye girmeye çalışmak makul bişey değil yane :D


  • hophophoba  (17.08.15 00:24:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.