[]

diş ağrısı ve antibiyotik

arkadaşlar normalde ne ağrı kesici ne antibiyotik kullanırım ısrarlada kullanmadım uzun süre fakat diş ağrım ve gss borcu denilen nane yüzünden kullanmak zorund akalıyorum 3.defadır. antibiyotiklere karşı vücudum direnç kazanmasın dı tüm derdim o sebeple bu haplar nasıl kullanılır pek bilmem.

şimdi soruma gelelim. dün bir anda bayadır çürük olup başı falan kırık olan üst 20 lik dişim şişti iltahaplanmış belliki çünkü sol yağanım iptal durumda şuan çenemi açıp kapattığımda bile ağrı oluyor zaten dişlerim birbirine değdiği anda ağrı şiddetleniyor.

peki sorum ne ben dünden beri antibiyotik ve ağrı kesici içiyorum ama nasıl?

dün gece saat gece 22 de 500 mg klavon bid aldım sonra saat 12 de kalan 500 mg aldım. gece 2 de ağrı şiddelenince 1 mg daha klavon bid aldım ayrıca 250 mg minoset plus attım gece uyumuşum sabah 6 bucukta uyandım 1 mg largopen attım bir tane vermidon, öğrlen 13 30 da 1 mg largopen ve 1 vermidon ve az evvel 18 de 1 largopen içtim. biliyorum bu ilaç saatle içilir ama delirmiş durumdayım dişime baktıracak yerd eyok.

eczaneye gittim agumentin aldım bir kutuda apranax ford. şimdi dişim çok ağrıyor eczacıda birşey olmaz antibiyotik değişirse dedi ama ne yapsam? kafam döndü bugün bir kaç defa ölmeyelim bunları karıştırınca.

apranax içsem birde agumentin ne olur? artık bunları içeceğim.

 
bak dostum kafana göre antibiyotik almamalısın.

sonra antibiyotik direnci gelişir, senin için daha kötü.

minoset plus'ı 8 saatte 1 adet kullan.

ben bürokrasiden pek anlamıyorum, devlette diş hekimine gitme şansın hiç mi yok?

augmentin'i bırak. hem düzensiz kullanıyorsun, hem de senin durumuna augmentin yetersiz kalır.

istersen antibiyotik de önereyim; ama dişin çekilmesi gerek, diş çekilmeden iyileşmeyi unut.
  • angina pektoris  (16.08.15 21:55:49 ~ 22:01:42) 
agumentini aldım artık apranaxıda aldım ama apranax ı henüz içmedim. 24 saat içinde 3 farklı antibiyorik kullanmış oldum böylece mal mal işler yapıyorum ağrıdan. gss yüzündne gidemedim ama bu hafta bitecek o çile sanıyorum bitmese bile para bulup çektiricem. zaten çekilmesi gerekiyormuş 20'lik dişmiş en arkadaki sol üst dişim. başı falan kırık.cerrahi çekim olacakmış.

dişin çekileceğinin farkındayım.tek çözüm bu. az evvel ağız ve diş sağlığı merkezini aadım diş hekimi bayan sağ olsun bilgi verdi kullan ilaçalrı birşey olmaz ağrı kesiciyi kafana göre içme dedi sadece ve minoset plus içme işe yaramaz o ilaç dedi. salı günü yanıma gel ne yapabileceğime bakacağım falan dedi. yalnız bu agumentini içekli 1 saat oldu tam olarak etkisi ne zaman görülmeye başlar? largopen diş için işe yaramazmış.
  • haskoylu deli hasan  (16.08.15 22:40:48) 
Largopen ise yaramaz diye bir sey yok, (kim dediyse bi tarafindan uydurmus resmen.antibiyotikler DOGRU kullaniminda en erken 3 gune etki eder ve apse vs yoksa dis agrisinda gereksizdir. Siz tamamen hatali leblebi gibi kullanmissiniz. Gunde ikiz kez 12 saatte bir tek bir cins antibiyotik kullanin.


  • neferkitty  (16.08.15 22:43:41 ~ 22:51:20) 
kullandiginiz ilaclarin hepsi zaten beta laktam grubunda. klavon bid 875 mg amoksisilin + 125 klavulanik asit, largopen amoksisilin, augmentin de ayni sekilde 875mg amoksisilin + 125 mg klavulanik asit içeriyor. ağrınızın geçmemesinin sebebi yanlış antibiyotik kullanımı değil, birkaç gün bekleyeceksiniz veya çekime uygun durumdaysa diş çekilecek. apranax + augmentin 12 saatte bir düzenli almaya dikkat edin. antibiyotik bitince de tedaviyi daha fazla ertelemeyip disinizi çektirin. geçmis olsun.


  • gusano  (16.08.15 23:15:23) 
augmentin yetersiz kalır demişim, düzelteyim yetersiz kalabilir.
aynı şekilde largopen diş için işe yaramazmış diye bir şey yok, yine söylüyorum yetersiz kalabilir.

  • angina pektoris  (16.08.15 23:37:37) 
Agri icin cataflam kullanabilirsiniz.
Midede sorun varsa ama mide koruyucuyla kullanin.

  • kuehles blondes  (16.08.15 23:45:51) 
yanak yeminle iptal ya, üst arka dişten elmacık kemiğime oradan tükürük bezlerime kadar hissediyorum .

teşekkürler cevplar için apranaxı içmedim henüz biraz zaman geçsin onu öyle içeyim ilaçlarda-n nefret ediyorum cidden. çektireyim de kurtulayım umarım salı gününe kadar kurur apse.
  • haskoylu deli hasan  (17.08.15 00:16:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.