[]

filmleri nasıl seçiyorsunuz?

film seçerken çok zorlanıyorum. öyle seçemiyorum ki izleyesim bile kalmıyor artık seçememekten. sizde de oluyor mu? nereden neye göre seçiyorsunuz? kriterleriniz neler?




 
aynen bende de öyle oluyor. genelde daha önce izleyip sevdiğim filmlerin IMDB de onu izleyenler bunu da sevdi diye önerdiklerini baz alıyorum, buralarda yazanları dikkate alıyorum falan filan.


  • bigbadabum  (15.08.15 19:56:38) 
oyuncular, yonetmen, konu, imdb puanlari, es dost onermesi...
zaten bilim kurgu filmlerini iyi de olsa kotu de olsa izlerim.
imdbdeki onerilenlere bakiyorum, sevdigim oyuncularin diger filmlerini takip ediyorum.
  • chaotic good  (15.08.15 20:05:24 ~ 20:05:53) 
www.criticker.com buraya izledigi filmlere oy veriyorsun. o sitedeki kullanicalarla arandaki korelasyonu buluyor. Onlarin begendigini sen de begenebilirsin diyor. Ayrica bi film arattin site sana su kadar puan verirsn diye bir puanlama da veriyor:)


  • solenkol  (15.08.15 20:07:30) 
çok güvendiğim bir yönetmenin filmlerini izliyorum. sonra o çok güvendiğim yönetmenin listesindeki yönetmenlere bakıyorum

ikisi de olmuyorsa sinema tarihi açısından çok önemli yönetmenleri izliyorum.

bazen de arada manyak, deli filmler izliyorum.
bir de sinema zevkine güvendiğim arkadaşların önerilerini izliyorum.

kısacası az buçuk sinema bilgisi olacakki, ne izlemek istediğini bileceksinki filmi doğru düzgün seçebilesin.
  • lesmiserables  (15.08.15 20:08:11) 
criticker +1

sadece diğer benzer zevklere sahip kullanıcıların puanlarını değil, senin beğendiğin veya beğenmediğin yönetmen-oyuncu-tür etkenlerini de hesaba katıyor tavsiyede bulunurken. hayal kırıklığına uğrattığı olmadı hiç.
  • ben bilmem moderator bilir  (15.08.15 21:24:00) 
ben zorlanmıyorum. fragmanları düzenli takip edip fragmanından merak ettiğim filmleri izliyorum zaten.

oyuncu, yönetmen, hikaye/senarist bazlı seçiyorum.
  • whimsical  (16.08.15 02:30:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.