[]

ses kartı önerileriniz?

daha önce m-audio fast track kullanıyordum. bi tık üzeri bi şeyler (hem performans hem fiyat anlamında) bakınıyorum, ne önerirsiniz?

bir de di box'la ses kartını farkı nedir?


 
Kac paran var? Ne kaydedeceksin?

DI Box iki is yapar; balanssiz sinyali balansli hale getirir ve hedef-kaynak arasi empedans eslemesi yapar.

Ses karti denen cihaz ise dijital sesi bilgisayara aktarmaya yarar.
  • alperz  (13.08.15 22:45:35) 
bas gitarla vokal kaydedicem genellikle. bi dene shure sm57 aldım.

bütçeyi 400 lira gibi düşünelim.
  • timmie  (13.08.15 22:53:08) 
Öncelikle analogdaki sinyal seviyelerini bilmek gerek;

Line seviyesi(ses kartı-hoparlör arasındaki seviyesi, synthesizer, elektronik davulların falan line çıkışları) bu seviye en yüksek genliğe ve en düşük empedansa sahiptir.
Mikrofon seviyesi(mikrofon çıkışları, di box çıkışları falan) bu seviye daha düşük ve empedansı daha yüksektir.
Enstrüman seviyesi(elektrik gitar, bas gitar, elektrik bağlama falan) bu seviye en düşük seviyedir ve empedansı en yüksektir)

Şimdi, sen üzerinde enstrüman girişi(hi-z diye de geçer) olmayan bir ses kartına sahipsen, bas gitarını ses kartına girmek için bir di box alırsın. di box senin gitarının çıkışının empedansını düşürüp mikrofon seviyesine getirir böylece bas gitarını ses kartının mikrofon girişine girip kayıpsız kayıt yaparsın.

ama üzerinde enstrüman girişi bulunan(hi-z) bir ses kartı alırsan, kablo mesafen ev ortamında kısa olacağı için di box'a ihtiyaç duymazsın.

bütçen 400 liraysa fast track'ten bir tık iyisini bulamazsın. o paralara bulacağın alet fast track ayarında olur yine. bütçeni en azından 1500-2000 seviyesine çekmelisin ki aradaki farka değsin.

ya da, tek kanal girişli(hem mikrofon, hem line hem enstrüman girişi olarak kullanılabiliyor olmalı buna dikkat et) ve iki kanal çıkışlı ikinci el güzel bir ses kartı kovalayacaksın. zor ihtimal. düşeş denk gelmesi lazım. m-track 2'ye falan bak.
  • alperz  (14.08.15 00:03:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.