[]

trafik kazaları

benim son zamanlarda sıkılmadan izlediğim kaza videoları var.

www.youtube.com

mesela yukarıdaki video (-ki kanalda onlarca kaza videosu var) gibi videolarda dikkat ettiğim bir kaç husus var. kazalar bunlardan oluyor, çok net.

1) aşırı hız
2) trafik ışıklarına uymama
3) sinyal vermeden yapılan dönüşler
4) takip mesefesi korunamadığı için yapılan ani frenden kaynaklanan arkadan çarpmalar
5) geçiş önceliği
6) dikkatsizlik sonucu park halindeki duran araçlara çarpma

tüm bunlara siz dikkat etsenizde gelip biri size çarpabiliyor ama bence bu tarz videoları insanların izlemesi gerek.

trafiği okumak diye bir terim var. 3 araç öteye bakmak gerekiyor. acemi sürücü her zaman kendini belli etmeyebiliyor. bu nedenle sürekli tetikte olmakta fayda var. kaza bazen geliyorum diyebiliyor. böyle durumlarda trafiği okursanız yapılacak manevralarla sıyırabilme ihtimali var.

son not : kaza olduğu anda aşırı duman görmediyseniz araçtan hemen çıkmayın!!!

kazasız günler dileğiyle.

 
asırı hızın kaza ıstatısklerınde oranı baya dusuktur. egm trafik gov tr den bakabilirsiniz.


  • bryan fury  (10.08.15 21:22:17) 
@bryan fury; yukarıdaki videoyu izlersen hiç öyle olmadığını görebilirsin.

şuna bak istersen. en basiti. youtu.be

edit : freni patlamış olabilir düşününce ama videoda çokça var bunun gibi hız nedeniyle olan kazalar.
  • zam sampiyonu domates  (10.08.15 21:23:33 ~ 21:35:22) 
trafik kazalarının %88,7'si sürücü kusurundan, sürücü kusurlarının ise 41,2’sini araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamak oluşturuyor. aşırı hızın oranı düşük demek fazlaca yanlış oluyor bence.


  • koynundakiyilan  (10.08.15 21:34:01) 
egm'nin oranlarına bakılırsa bayağı düşük evet, hatta alkol de düşük, fakat bu tutanakları kimler dolduruyor, polisler. Kaza oluş sebeplerine bakıyorsun kazaların %80'i Yandan çarpma ve yayaya çarpma şeklinde oluyor ama aracın hızı yazmıyor tutanakta o yüzden elde veri yok ki evet aşırı hızdan kaza olmuş diyebilsinler. Nereden biliyorsun derseniz 4000 tutanak inceledim üzerine tez yazdım. Ayrıca motorsiklet ve tofaşlara çok dikkat edin, kazaların çoğuna onlar karışıyor.


  • ekaterina  (10.08.15 21:47:03) 
tablo burda,

tablo 6
www.tuik.gov.tr

www.tuik.gov.tr
  • bryan fury  (10.08.15 21:53:44) 
bu da kgm nın 2013 verileri,

www.kgm.gov.tr
  • bryan fury  (10.08.15 21:54:56) 
Özellikle istanbul'da benim şahit olduğum ve başıma gelen kazaların çoğunun sebebi sadece dikkatsizlik. Sırf benim aracıma kırmızı ışıklarda beklerken tam 5 kere arkadan çarptılar, sebep de neymiş "Görmedim".

Çoğu zaman dikiz aynasından arkama baktığımda arkamdaki sürücünün önüne bakacağına elindeki telefonla oynadığını ve hep son anda durabildiğini görüyorum. Özellikle bayanlar bu konuda tartışmasız bir numara, ben de onlardan biriyim ama arkamda bayan sürücü görüne şerit değiştiriyorum artık. Hızlı akan trafikte bile herkesin elinde telefon, sanki dünyayı kurtarıyorlar telefonda mesaj yazarak.

Bu telefondan ağzım çok yandı, o konuyu çok uzattım ya neyse. Bu tür videoları ben de çok izliyorum ve bence gerçekten çok faydalılar. Olası bir kaza anında ne yapmalı/yapmamalı, nereden nasıl bir tehlike gelebilir vs çoğu şeyi bu tür videolardan izleyerek görebiliyor insan.
  • dust in the wind  (10.08.15 22:13:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.