[]

Rahat bir insan mısınız? (Anket yaparııım.)

Ya ben sürekli bir kaygı, hata yapma korkusu, hata yapınca bir suçluluk duygusu halinde yaşıyorum. Siz de öyle misiniz? Psikoloğa gidicem ama insanların çoğu benim gibi midir onu öğrenmek istiyorum. Rahat olanlar nasıl rahat oluyosunuz allah aşkına, yapı mıdır bu öğrenilmiş birşey mi? Teşekkürler şimdiden..




 
Bende de var o dediklerin ama çok ciddiye almamıştım. Kullanıcı adının hakkını ver biraz :)


  • bigbadabum  (10.08.15 00:36:32) 
kendimden ornek verirsem dibe vurduktan sonra her anlamda daha rahat hareket etmeye basladim, oncesinde cekingen ve utangac bi tiptim su siralar neydi o hallerim diye dusunurum aklima geldikce.

fakat dibe vurmak bi tavsiye degil sadece benim yasadigim bir olay.
  • konets  (10.08.15 00:37:58) 
verdiğim değerin kıymeti bilinmedikçe, insanların duyarsızlığını gördükçe ben de nasırlaşıyorum. yavaş yavaş bi dengeye ulaşıcam heralde.

kimi şanslı; geniş, rahat, stressiz. kimi de geriye baktıkça öğreniyor.
  • sttc  (10.08.15 00:41:29) 
Hata yapınca suçluluk duymak gayet normal de sürekli kaygılanmak ve sürekli hata yapmaktan korkmak pek normal değil.


  • whimsical  (10.08.15 00:57:23 ~ 00:57:34) 
kasıntının tekiyim.

reelde tanıyanların falan da çok azı sever beni. beni sevenlere karşı bayağı rahatım ama. özümde kedi gibiyim anlayacağın.
  • scent of a pastrami  (10.08.15 01:01:52) 
her an tetikteyim, sanırım hayatım boyunca hiç rahat olamadım. yapım bu.


  • devilred  (10.08.15 01:22:10) 
hic rahat biri degilim. oldukca ciddiyim ve yaptigim hersey problemsiz olsun istiyorum. (alt metni hep kazanan taraf olmak-yanlis yapmadigim icin kimse beni suclayamiyor ve ben daha da gucleniyorum.) dolayisiyla iste cok titiz davraniyor ve her detayi on defa kontrol ediyorum bu da zaman kaybetmeme sebep oluyor. bu davranis bicimi dogru mu peki? kesinlikle hayir. uzerinde calisiyorum, umarim bi gun hic sallamayan rahat bi karakter olacagim ben de.


  • jam  (10.08.15 01:32:08) 
ohooo bunlar bende, erkek arkadaşımda ve ailemdeki çoğu insanda var. ben antidepresan kullanıyorum şu anda çok mutluyum ehuheuhue ama benim dediğime bakma tabi, psikolog ve yönlendirirse pskiyatrist ile yürütebilirsin tabi bu kaygı ve korkularını. ama şunu diyeyim ki, bu dediklerin benim etrafımdaki -aile dışındaki de- çoğu insanda var, yaşadığımız dünya olsun, bölge ve ülke olsun, bizim toplumumuzun etkisi olsun hep ruh halimiz üzerinde etkili. dahası, seratonin nörotransmitterlerinde bir sorun vardır -az salınıyordur ya da yanlış zamanlarda salınıyordur- ahanda sana bir sürü korku, kaygı, endişe felan.. o yüzden, psikoloğa ve gerekiyorsa pskiyatriste git, ilaç tavsiye edebilir, etmeyebilir de; terapi verebilir, kardeşimin doktoru mesela düzenli spor yapmasını önerdi, ki uzun vadede seratonin salınımını süpersonik düzenler, ilaç alıyor ve terapi de görüyor misal, ama doktor öncelikli olarak spora yönelmesini söyledi mesela. vs vs tabi herkes farklı önerilerde bulunabilir, doktor değilim. ama var yani senden çok, en azından bu içini rahatlatsın.


  • pasp  (10.08.15 01:34:19) 
Çok afedersin ama dünya s.kime, minare g.tüme bir adamım ben. Saçımda bir tane beyaz yok, bir tane. O kadar vurdumduymaz, o kadar rahat biriyim ki. Çok güzel böyle.


  • yirmisantim  (10.08.15 08:04:54) 
Rahatim evet. Bazen haddinden fazla rahatim. Hata yapmaktan korkutugum durumlar olur ama yapinca yine rahatimdir.

Nasil rahat oluyorum? Benim icin nasili yok bunun. Nasil rahat olunmadigini sorardim ben de. Ama bunun kesinlikle ogrenilebilir olduguna inaniyorum.
  • stavro  (10.08.15 09:15:38) 
bu konuyla ilgili şu entry çok hoşuma gidiyor benim :)
eksisozluk.com

  • yue  (10.08.15 10:11:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.