[]

osmanlı'nın en geniş sınırlarına göre milli takımı nasıl bi şey olurdu?

dünya kupasını falan kazanabilir miydi? bi kısmı osmanlı içinde kalan ülkelerdeki futbolcuların doğdukları şehri esas alalım. osmanlı içindeyse o zaman bizde oynasın.




 
osmanli en genis sinirlari icindeyken milli degildi.
imparatorluklarin milli takimlari olmaz.
buyuk britanya imparatorlugu'nun fitbol yahut kriket takimlari yok.
ingiltere'nin, avustralya'nin, hindistan'in, iskocya'nin, galler'in kendi takimlari var.
  • viva paulista  (01.08.15 09:04:37) 
@viva paulista abi adam muhabbet çeviriyor ciddi cevap veriyorsun :)

bence dünya kupası kazanmak yine zor gözüküyor...avrupa'dan pek futbolcu alamıyoruz yine...
  • gkhT  (01.08.15 09:15:55) 
@ gkhT
:) evet, soyle hissettim kendimi:
pbs.twimg.com
  • viva paulista  (01.08.15 09:30:16) 
Sırbistan'dan Nemanja Matic ve Bosna'dan Edin Dzeko alınabilirdi. Belki ortasahaya sırbistandan bir takviye daha.

Hırvatistan'ı da saymalı mıyız bilemedim. Onları da sayarsak kadro dünya kupasını alır bence. Luka Modric, Rakitic, Mandzukic geliyor.

Gerisi çöp zaten Romanya Bulgaristan vs.
  • tescillimarka  (01.08.15 10:07:55 ~ 10:08:05) 
Geçmişte Dünya üzerinde ABD'nin milli basketbol takımını yenebilen iki ülke vardı: Sovyetler Birliği ve Yugoslavya. Bu fanteziye göre, Osmanlı tüm dünyayı tokatlayabilirdi spor müsabakalarında. Onun dışında, İngiltere eğer isterse şampiyonalara Birleşik Krallık olarak katılabiliyor, ki zaten basketbol şampiyonalarına çoğunlukla bu şekilde katılıyor İngiltere olarak bir iddiası olmadığı için. Yani krallığa bağlı ülkelerden sporcu alabiliyor, o konuda bir sıkıntı yok. Ha futbolda bunu yapmıyorlar, zira diğer ülkelerin de kendince bir potansiyeli var ama anlaşmaları halinde Birleşik Krallık olarak da dünya kupasına katılabilirler futbolda.


  • angelus  (01.08.15 10:44:23) 
Eğer Osmanlı Devleti, o sınırlarla günümüze kadar kalmış olsa muhtemelen dünya tarihi de, spor tarihi de günümüze gelen halinden farklı gelişirdi. Yani futbol sporu bile belki daha farklı olacaktı, bu yüzden bir şey söylemek mümkün değil.


  • d max  (01.08.15 12:00:43) 
hagi ile uefa kupasini aldigimiz donemden,

2000 avrupa sampiyomlugu ve 2002 dunya sampiyonlugu cok hayal gibi gorunmedi bana.
  • jugador  (01.08.15 13:17:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.