[]

alt komsuda zikir yapiyorlar

Ve inanilmaz bir gurultu yapiyorlar. Tef falan caliyolar. Yeni tasindik buraya ve her persembe zikir yapiyormus bunlar. Hep boyle yani. Buna bi dur demem lazim benim ama kime sikayet edilir? Kimi kime sikayet edicez durumu olmaz insalah.

Ulan benim bildigim zikir tek basina yapilir. 30-40 kisi toplasip aniriyor bunlar resmen. Cidden cok rahatsizlik veriyorlar cevreye.

Dipnot: sadece cozum uretecek cevaplar verin lutfen.

 
zikir cemaat ile de yapilabir. yapiyorlar bizim iki alt komsuda belirli aylarda.

kime sikayet edilir? Cok basit yoneticiye.
  • yuz kiloluk bir zenci  (30.07.15 22:36:43) 
eğer yönetici ve apartmandaki diğer kişiler de seninle aynı fikirdeyse, zihniyetteyse yöneticiye gidebilirsin ancak söylendiği gibi. imza falan toplanır şikayetlere rağmen yaparlarsa. tek şikayet eden ya da azınlık olursanız zor maalesef bir çözüm.


  • orta buyuklukte bir ulkenin krali  (30.07.15 22:40:01) 
Yöneticiye önce, sonra tercihen ev sahibine, son olarak da polis ilgileniyor bu işlerle. Gelip uyarıyorlarmış aradığımda polisi böyle söylediler.
Tabi yüzlerine karşı ilk önce rahatsızlığınızı ilettiğinizi varsayıyorum. Bu perşembe gecelerinin bi önemi var heralde eskiden alt komşumuz cemaat eviydi aynı şekilde toplanıyorlardı.

  • klorlu su boregi  (30.07.15 22:44:59) 
çözüm istiyorsun ama bunun çözümü çok zor, apartmandakilerin çoğu rahatsızsa belki imza toplayarak halledilir ama apartmandakiler onaylıyorsa yapılacak iki şey var ya yeniden taşınacaksın yada kulaak tıkacı takacaksın.


  • kuzey li  (30.07.15 22:45:35 ~ 22:45:49) 
Oncelikle yonetici yok malesef. Kiraciyiz ve ev sahibimiz bu adamlar. Evet cemaatten zaten bunlar, fetocu. Her persembe 10-11 arasi oluyormus bu. Azinlik meselesine gelince bizim aileden baska sikayetci yok. Varsa da kimse orali degil. Imza isi yas. Kimse bulasmaz ona. Polis ne yapabilir ki? Biz muzik acsak gelir kapattirirlar, insanlar rahatsiz oluyor sikayet var diye. E bunlar dibimizde tef calip aniriyorlar. En az 30 kisi hem de.


  • lionel andres  (30.07.15 22:46:51) 
Afrika yerlilerinin ateş başında yaptığı dans, semazenlerin dönmesi, zikir çekmek, hep müzikle transa geçme halidir. Bazıları bu arada yerini günümüzde sentetik hapların aldığı uyuşturucu etkili otlar, kimyasallar da kullanır ki tanrısına daha kolay ulaşsın. Yani aslında dans bir trans halidir, zikir bunun bir çeşididir. Diyorum ki sen de katıl attırın dokuz sekizlik.

Yok çok rahatsız oluyorsan polise şikayet et.
  • bigbadabum  (30.07.15 22:48:15) 
Böyleleri adını dinsize çıkartır, mahalle baskısı görürsün haberin olsun


  • imparatorolmayikolaymisandin  (30.07.15 23:06:23) 
@imparatorolmayikolaymisandin, evet biliyorum. Kimligimi aciga cikarmam zaten. Polisin pek bir sey yapacagini dusunmuyorum aslinda. Kulak tikaci mi lan benim cozumum.


  • lionel andres  (30.07.15 23:14:17) 
eskiden gürültü hattı diye bir şey vardı hala var mı bilmiyorum. arayıp şikayet edebiliyordun anonim bir şekilde gelip desibel ölçümü yapıyolardı. sonra uyarıyorlardı falan.


  • disfori  (30.07.15 23:53:12 ~ 23:54:40) 
ara polisi paralelciler ayin yapıyorlar de, çevik kuvvetine kadar doluşur kapıya afsgdhjasd

edit: ancak zeth'e katılıyorum; cemaat evi değildir, cemaat evi olsa duramazsın :/
  • air  (31.07.15 00:32:57 ~ 00:34:25) 
İl ve ilçelere göre gürültü kavramı değişir, desibel miktarı ve olayin saati itibariyle polis karışmaz siyasi olabilir diye

Son olarak gülen cemaati tef çalmaz ve fazla gürültü yapmaz ve genelde sessiz sakın tiplerdir

Senin komşular menzil tarikatı ve kadiri tarikatından olabilir ve ters tepki verebilirler.

Bence dayanılmaz degilse idare et
  • intern in the house  (31.07.15 01:13:51) 
1.adım : yüzyüze adam akıllı kibarca uyarı
2.adım : yöneticiye şikayet
3.adım : çarşamba akşamları sizde gürültülü müzik dinleyin
4.adım : imdaaaaaatttt polis yok mu.......
  • tociess  (31.07.15 01:50:03) 
Simdi yazilanlari okudum da aslinda cemaatci tiplere benzemiyorlar hic. Daha cok dediginiz gibi tarikat uyesi falan sanirim bunlar. Cemaatten dedim cunku ilk tasinirken oyle duymustum ve eve gunluk olarak zaman gazetesi geliyor. Kibarca uyarin denmis. O imkansiz. Ne diyebilirim ki? Her ne sekilde soylersem soyleyeyim ters teper. Dayanilmaz degil ama oldukca rahatsiz edici bi sekilde toplu olarak bagiriyorlar ama nasil bagirmak. Tef sesi ayri bi rahatsizlik veriyor zaten. Bunca zaman insanlar nasil sikayetci olmamis ona da anlam veremedim. Ben mi normal degilim bir?


  • lionel andres  (31.07.15 04:08:24) 
bunca zaman kimse şikayetçi olmamışsa vardır bir şey bunun altında. dikkat et o zaman. bi sivri sen olma.


  • air  (31.07.15 04:12:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.