[]

İsviçre'ye Gideceğim

Ağustos başında 3 günlüğüne iş gezisi olarak İsviçre'ye gideceğim. İlk ülke dışı deneyimim olacak. 1,5 gün kadar Zürih'te serbest zamanım olacak (2 öğle yemeği). Pahalı bir ülke olduğunu biliyorum.

1- Euro, Frank yanımda hangi paradan olmalı?

2- Alışveriş düşünmüyorum ama gene de yanımda ne kadar para götürmeliyim?

3- Dikkat etmem gereken şeyler neler?

 
1-Euro da geçiyor, kimse garipsemez.

2-Özellikle çikolata alışverişin için Zürihte ünlü marketer var oralardan alırsan daha ucuza kapatırsın ancak çakıyı vs turistik satan yerlerden alma onlar sağlam değil (benimki kırıldı hemen) Bir öğün yemek ortalama 30 frank ona göre hesap et işte, starbucks filan orada nispeten daha pahalı, burger king gibi yerler de.

3-Ülke son derece güvenli, medeniyet kurallarına dikkat etseniz yeter.
  • neferkitty  (26.07.15 23:13:05) 
1- çoğı yerde euro geçmesine rağmen frank almak daha mantıklı. euro ile ödersen satın aldığın yer kura ne derse kabul etmek zorunda kalırsın. havaalanında ve tren garında var döviz büroları.

2- iki gün sadece yeme içme masrafıysa öğün başı ortalama 30 diyebilirsin neferkitty'nin dediği gibi. çok ucuza kapamak istersen 13 frank burger king'te bi menü.

3- trenlerde kontrol seyrek oluyor, ona güvenip bilet almamazlık etme. bi de çok salaş olmayan bi mekanda yemek yiyeceksen bahşiş bırakabilirsin. parayı verirken söylemen gerekiyor onu da. diyelim 17 tuttu, 20 lütfen diyebilirsin.

havalar sıcak baya, göle girebilirsin istersen.

iyi gezmeler.
  • ben de  (27.07.15 00:59:42) 
1- Frank iyi secenek olur.
2- Senin yerinde olsam Frank satin almazdim. Kredikartin varsa, lazim olunca ordan ödeme yaparsin.
3- Restorantlar pahalidir, Büfe tarzi (Kiosklar) pahalidir. Gida alisverislerini Coop, Migros gibi büyük hipermarketlerden yaparsan oldukca uygun olur, yemeklerinide Mc Donalds yada, Türk kebabcilarda yersen sorun ortalama ögün basi 10-15 Frank ödersin.
  • VIPCH  (27.07.15 01:25:29) 
Samsung şarj aletleri falan prizlere uyuyor mu İsviçre'de?


  • arandur  (04.08.15 15:36:57) 
ucu kalin ikili olanlarsa uymuyor, schüko deniyordu galiba onlara. türkiye'de kullandiklarimiz gibi, ütü falan.

bir de ince olanlar var iphone gibi, onlar uyuyor. samsung da öyledir muhtemelen. iki polü clü delige sokuyorsun yani.
  • ben de  (05.08.15 22:50:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.