[]

Nasıl geçiş yapabilir?

Merhaba bir arkadaşım sakarya ingilizce öğretmenliği'ni kazandı, kendisi kocaeli'de oturuyor gelmez diye düşündüğünden kocaeli ingiliz dili ve edebiyatını bir alt sıraya yazmış ama sakarya gelmiş işte, fakat üniversite sakarya'da bile değil ilçesindeymiş, derslere gitmesine pek imkan yok özetle. Madem gidemezmiş neden yazmış demeyin pls. olmuş işte bir hatadır, şimdi kocaeli ingiliz dili ve edebiyatına 1 yıl sonra merkezi geçiş hakkıyla geçebilir mi? yoksa Kocaeli'ye geçişin tek yolu derslere bol çalışıp yatay mı yapmak?

Not: İngiliz dili ve edebiyatı şeklinde sormamın sebebi merkezi geçişte lys puanı yüksek olmak zorunda ama kocaeli ilk 4000'deki öğrenciyi alırken arkadaşımın sırası 9000 o yüzden imkansız maalesef.


 
geğer girdiği yılın taban puanından yüksekse geçer. hatta 2. dönem bile geçebilir diye biliyorum.


  • losev bagiscisi  (24.07.15 18:22:25 ~ 18:23:14) 
Farklı bölüme de geçiş oluyor yani ?


  • ekaterina  (24.07.15 18:23:35) 
oluyor


  • losev bagiscisi  (24.07.15 18:29:33) 
farklı bölüme nasıl geçiş oluyormuş? kaynak var mıymış? ben sanmıyorum öyle bir şeyin olduğunu. ayrıca bahar döneminde geçiş hakkı da sadece geçen seneye özel verilen bir haktı yök tarafından.


  • scent of a pastrami  (24.07.15 18:42:22) 
merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçişte farklı bölüme geçebilir puanı tutuyorsa ama bahar dönemi geçemez..


  • nrmnm  (24.07.15 20:59:27) 
geçebilirbahar dönemi


  • losev bagiscisi  (24.07.15 21:12:03) 
@losev bagiscisi

vay arkadaş, sen zaten en başta demişsin geçebilir diye. tekrar gelip de sadece "geçebilir" demenin ne manası var kaynak göstermeden? neye dayanarak geçebilir? söyle, biz de öğrenelim..
  • nrmnm  (24.07.15 21:30:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.