[]

Yakın zamanda evlenenler pişman mısınız?

Yakında evleniyorum da :)

Evliliğin dez avantajlarından ve avantajlarından bahsedebilir misiniz?


 
benim icin tek dezavantaji; yeni akrabalar.

kendi akrabalarimdan haz etmiyorken bir de esinin akrabalari cikiyor, hic cekilmiyor.
  • nawres  (22.07.15 20:57:58) 
valla avantajları birlikte olduğunuz kişiye göre değişir. genel dezavantajlara gelince;

nawres'e sonuna kadar katılıyorum. hatta öyle böyle değil yani o kadar çok katılıyorum.

sonraa, sorumluluk ikiye katlanıyor. eğer evde tek kişi çalışıyorsa aynı şey masraflar için de geçerli. en basitinden dışarıda bir yemek yeseniz 20 lira verseniz "aa bişey değil ki" diyebilirsiniz, 40 lira olunca "çokmuş ya" oluyor.

hayatınızdaki kararları daha önce siz ve aileniz alıyorduysanız, şimdi siz, o, aileniz ve onun ailesi şeklinde gelişiyor. nawres'e katılıyorum demiş miydim?

sevgiliyken herkesin kendi düzeni oluyor, evlenince evde ortak yaşamla ilgili sıkıntılar çıkabiliyor. hele de bir taraf aşırı dağınıksa -bizde öyle- diğer taraf ara sıra çıldırmanın eşiğine gelebiliyor.

yalnız yaşamanın konforu bana göre tartışılmaz. avrupada falan olaydım asla evlenmezdim ki eşimi de gayet seviyorum yani. sevgili sevgili takılırdık sonra ooh ben kendi evime o kendi evine. miis. "sabah kalkınca ilk onu görmek" filan romantizmindeyseniz onu bilemem tabi, sabahları uyandığında iki nemrut mümkün olsa ilk 3 saat hiç karşılaşmasak daha iyi olurdu. size nasıl olur, biraz kişisel bir durum.

inanç ve kültürler konusunda umarım yakınsınızdır. ben egenin en dibindenim, eşim iç anadolunun bağrından. bizim evde dinin d si konuşulmazken, onlar oruçlarını tutarlar, kurbanlarını keserler. ramazan filan sıkıntı değil ama kurban bayramı benim için işkence gibi geçiyor mesela. yemekleri bizimkiler gibi değil, alışkanlıkları, aile yapıları... bizimki iyi onlar kötü demiyorum yanlış anlama, farklı işte, ister istemez yabancılanıyor.

nawres çok haklı bu arada, demiş miydim?
  • physcos physcos  (23.07.15 02:11:53) 
% 90 evlendiğin kişiyle olan uyumuna bağlı. En büyük dezavantaj bireysel özgürlüğün kısıtlanmasıdır.

Bir tavsiye; ev içi işlerin hiç birine ailelerin karışmasına izin vermeyin. En baştan bunu engellerseniz daha sonra rahat edersiniz.
  • oziloz  (23.07.15 03:39:32) 
evlen evlen evlilik çok güzel bişey :) daha ilk yılını yeni doldurmuş biri olarak diyebilirim ki kişilik olarak çok farklı iki insan değilseniz, birlikteyken eğlenebiliyosanız zaten en yakın arkadaşınızla eve çıkmış havasında oluyosunuz. akrabalarla çok sıkı ilişkilerimiz olmadığı için o hususta bi sıkıntı yaşamıyoruz ve kesinlikle tavsiye ederim hiç gerek yok sürekli akrabalarla görüşmeye. bayramdan bayrama yeter işte.

bizim çok uzun bi flört dönemimiz olmuştu, evlenirken en çok artık dışarda görüşüp deli paralar harcamıycaz diye sevinmiştik. evcimen insanlarız ikimiz de. aile yapılarınız yakınsa, kişisel düzeniniz birbirinize uyuyosa güzel filmler, patlamış mısır ikilisiyle güzel vakit geçirebildiğin insanla ömür de rahat geçiyomuş şahsen deneyimledim keşke daha önce evlenseymişimden başka keşkem olmadı henüz.
  • kakamelsokoban  (23.07.15 09:11:52) 
yol yakinken vazgec bence...
bir dost

  • menny  (23.07.15 09:17:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.