[]

geviş getirmeyen hayvan yenmez?

neden böyledir var mı bir mantıklı açıklaması?




 
tavuk ve balik da gevis getirmez ama yenir.


  • halanne  (22.07.15 16:12:20) 
tavuk yemiyolar mıymış?


  • alice practice  (22.07.15 16:12:38) 
toynaklı hayvanlar diye eklemeyi unutmuşum:( at mesela zorda kalmadıkca yenmez dıyorlar ya


  • hlt1985  (22.07.15 16:15:19) 
domuz için de pisliğini yer o yüzden yenmez derler ama tavuk da çaır çatır kurumuş pisliğini yiyor valla. ayrıca dincilerden mantıklı bir açıklama bekleme "öyleymiş ne bilim" der geçerler, sorgulamazlar.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (22.07.15 16:16:49) 
Geviş getirmeyen hayvanlara leşçil gözüyle bakılıyor, ondan izin verilmiyor ama islam alemi kafası güzel bir alem. Zorda kalırsan at etini de yiyebilirsin diyor. Ben zorda kalsam kendi götümü de yerim zaten onun muhasebesini yapmazdım hiç.


  • angelus  (22.07.15 16:21:02) 
yahu cevap verirken islamı aşağılamadan, hakaret etmeden cevap veremiyor musunuz? Kafanız o kadar çalışmıyor mu?
din biraz iman meselesi, doğrudur herşey sorgulanmaz. mesela neden sabah namazı 4 rekat akşam namazı 5 rekat dersen bunun cevabı yok. inanırsın ya da inanmazsın.
domuz kendi pisliğini yediği için haram demek sığ bir düşünce. kendi pisliğini yemeyen bir domuz yetiştirsen o da haramdır mesela.
çok fıkıh bilgim yok, o yüzden net bir cevap vermek istemem. sadece yukarıdaki cevaplardan rahatsız olduğum için kendimce açıklama yapmak istedim.
  • animalman  (22.07.15 16:41:59) 
hangi cevaba hakaret dediğimi anlayacak kadar zeki değilmişsin demek ki kardeş...


  • animalman  (23.07.15 07:51:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.