[]

Güzel sanatlar lisesi- İstanbul?

orta sona geçmiş olan kız kardeşim çok güzel resim yapıyor. kara kalemle modellerin oran-orantısını, gölge ışık farkını, yapıyı filan çok iyi ayarlayabiliyor. Tuvale yağlı boya resimleri de yapıyor ve ben çok beğeniyorum. Bir yarışmada il birinciliği de var. Fakat ailem İstanbul'da yaşamıyor ve kızlarının doktor, mühendis vs. olmasını istiyorlar.

Neyse ben bu kızı seneye İstanbul'daki gerçekten iyi birkaç güzel sanatlar lisesinde yetenek sınavına kaydettirip, şansını denemesini istiyorum. Fakat harbiden çok iyi bir okul olması lazım ki boşu boşuna düzeni bozmayalım yoksa kendi ilindeki liseye gitmesi daha mantıklı. Sizce gerçekten çok iyi eğitim veren güzel sanatlar liseleri hangileri?


 
olabilir. bakarsın kız mimar olur. ama bence istanbula yollamayın lisede. bence yani.


  • losev bagiscisi  (21.07.15 16:56:34) 
şahsen güzel sanatlar lisesi yerine normal lise+kurs ile üniversitede güzel sanatlara devam etmesi daha mantıkı diye düşünüyorum ama sorunuza yanıt olarak ilk aklıma gelenler pera ve mimar sinan. Kaliteleri hakkında yakın zamanlı bilgim yok.


  • whoosie  (21.07.15 16:58:45) 
kadıköy'de avni akyol var, pek meşhurdur. bi de cemal reşit rey lisesi açılmış 2-3 sene evvel, kalitesi nedir bilmiyorum ama kötü olacağını sanmıyorum. pera da iyidir evet ama orası özeldir, burs da veriyolar ama sanırım. yani benim zamanımda veriyolardı, şimdiyi bilmiyorum.


  • reso aga  (21.07.15 17:04:53) 
Benim düşüncelerime göre ortaöğretim ve yükseköğretim eğitimleri, ülkemizdeki önde gelen bir kaç kurumdan alınmadığı sürece kişilik olarak insanı çok doğru yerlere yönlendirecek kadar iyi değillerdir. Dolayısıyla sıradan bir lise veya lisansta okumak, yapabilecek başka şeyler varsa gelişmek ve aydınlanmak için, elzem değildir.

Herşeyden önce ne kadar yaşı ufak olsa da onun istekleri önemli. Eğer kendisi de o yönde ilerlemeyi çok istiyorsa ve ona imkan tanınmazsa, bu durum onu gerçekten etkilerse ileride belki doktor veya mühendis olabilir fakat belki de hayatı boyunca kişiliği bozuk yaşayacaktır.

Her insan özeldir, biz şu anki çarpık sosyal hayat düzenimiz yüzünden kişiliğimize uymayan fakat ulaşmak zorunda hissettiğimiz sevdaların peşinde koşarak özelliklerimizi köreltiyoruz. Mühendis olacak da ne olacak? Her mühendis icat mı yapıyor? Her doktor hastalıklara çare mi üretiyor? Sıradan bir mühendis olacağıma, en iyi tornacı olmayı tercih ederim.

Ayrıca kendisine şunun bilincini de kazandırmak lazım; insanlar yanlış tercihler yapsa bile istediği yaşa gelirse gelsin, üniversite vesaire gibi şeylerden bağımsız olarak neyi başarmak istiyorsa yine de başarma ihtimali vardır.
  • Sky Voyager  (21.07.15 17:41:21) 
avni akyol var ama lisede güzel sanatlar şart değil...


  • ruhi bir banyo  (21.07.15 18:39:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.