[]

ne tür fotoğraf makinesi almalıyım?

dslr, dslr like, aynasız, kompakt, point-and-shoot.

ben seyahatlarde gördüğüm güzel manzaraların, enteresan olayların fotoğrafını çekeceğim fazla yük yapmayacak bir makine arıyorum. yok objektif değiştirmekmiş falan uğraşmak istemiyorum yani. ne alayım?

bir de bu aynasız denilenle kompakt aynı mı?

 
kompakt ayna ne ? Aynasız işte küçük oluyor önünde kocaman yatay 45 derece duran bir ayna olmadığı için boyutuda küçük oluyor (vizörü optik değil elektronik oluyor)
DSLR almada ne alırsan al topu çöp valla.D810 undan 5D mk3 üne en iyileri bunlar ama çöp!
Bir tane sony aynasız al geç başka şeyede gerek yok :)
  • betfair  (19.07.15 16:57:31 ~ 16:57:41) 
aynasız, kompaktla aynı değil ama kompakt makine boyutunda olan modelleri var.

samsung ve sony'nin aynasız modellerine bakabilirsiniz. çoğunun, özellikle üst modellerinin fotoğrafçıların elinde gördüğünüz büyük dslr makinelerden geri kalır yanı yok.

fazla yük olmasını istemediğiniz için nx300 gibi bir şey yeterli olacaktır. pahalı derseniz nx3000 ve nx1000 modellerine de bakabilirsiniz.

tabi başka arkadaşların da görüşünü bekleyin.
  • yeteramadenedimherseyi  (19.07.15 16:58:49) 
Aynasızlarda ayna olmadığı için daha küçük boyutta oluyorlar.
tabii bunların fiyatları daha pahalı oluyor.
Objektiflerle fln uğraşmam diyorsan Dslr alma, klasik 18-55 lens ile otomatik modda fotoğraf çekmenin kompakt makine kullanmaktan bir farkı yok:) ben bütün seyahatlerimde canon g15'imi kullanıyorum, küçük, taşıması kolay ve çok başarılı kareler yakaladım şimdiye kadar, fiyatı da uygun, öneririm:)
  • peggy  (19.07.15 17:40:39) 
aynasizlar compack degildir. hatta bazi aynasizlar bayaa profesyonel bile olabilir.

bunca yillik fotografla icli disli olup is gucten dolayi bir suru dslr kullandiktan sonra birkac ay once kendime fujifilm xe-2 aynasiz makine ile 27 mm pancake lens aldim. hayatimda fotograf adina yaptigim en iyi is oldu diyebilirim. sadece bazen daha genis bir lens alsaydim diyorum ama onu da ilerde alip yanimda tasimam kesin. pancake lens ve aynasiz makine tam bir seyahat combosu.
  • jack n brooks  (19.07.15 19:19:56 ~ 23:18:16) 
Bence aynasız almalısın. Aynasızla kompakt farklı şeyler. DSLR-like'lar teknolojinin biraz gerisinde kaldı. DSLR'lar senin için gereksiz. Bence aynasız almalısın.

Bütçene göre Olympus, Fuji ve Sony'lere bakabilirsin.
  • charles montgomery monty burns  (19.07.15 19:20:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.