[]

1 yıldır kavrama noktasına alışamamak?

mö 3000 den kalan bir araçla yaklaşık bir yıldır yakın temas halindeyim dostlar.

çok çok aşağıda olan kavrama noktasına uyum sağlayıp stop ettirmeden kaldırmayı çözsemde hala ışıklarda bekledikten sonra kalkarken önümdeki araçla bir ton mesafe açılıyor.

nasıl yapsamda hızlı bir şekilde kaldırabilsem bu aracı?

 
gaza yüklenip araç bağırırken bi anda debriyajı bırakarak.


  • bigbadabum  (19.07.15 02:40:39) 
aşağıda olmasında ne gibi bi sıkıntı var acaba? yukarda olduğunda asıl sıkıntı olması lazım değil mi?

bir de araba renault mu?
  • dilligaf  (19.07.15 03:23:51) 
adam kavramaya alışamadım arabayı hızlı şekilde kaldıramıyorum demiş, el freni ne alaka?


  • nxtrls  (19.07.15 03:33:17 ~ 03:33:32) 
Ben de 7 aydir kullaniyorum uzun bir sure ayni dertten muzdariptim onumdeki kopup gidiyordu ben kalkana kadar. Yaptigim hata suydu, yarim debriyaja getirip gaz veriyordum zor oluyordu bu da tabi.

Soyle yapmak gerek: frenden cekip gaza az basarken debriyaji kavrama noktasina getirmek. Gaz vererek kavrama noktasina getirdigin icin stop etme ihtimali cok azalir ve hizli kalkis yapabilirsin.

Aynisini arkam bos oldugunda yokusta da yapiyorum. Azicik kaymayla rahat kalkiyorum. Arkam doluysa el freni. Yoksa yarim debriyaja getir frenden cekip gaza bas o arada stop ediyor. Araba eski ve tuplu zaten, yarim debriyaj arabayi yokusta tutmaya yetmiyor.
  • signore  (19.07.15 09:55:18) 
@karakteristik sanırım aynı şeyi üç kez yazmalıyım. adam "kavramaya alışamadım arabayı hızlı şekilde kaldıramıyorum" demiş, "ışıklarda önümdekiyle mesafe çok açılıyor" demiş, "yokuşta geri kaçırıyorum" dememiş. ben yanlış mı anlıyorum yoksa adama düz yolda el freniyle kalkmasını mı öneriyorsunuz?

ek: bu arada evet, eski araç, debriyaj, baskı balata anahtar kelimeler ama sorulan sorunun cevabı el freni değil.
  • nxtrls  (19.07.15 13:46:17 ~ 13:51:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.