[]

bir ürünü satmadan önce fiyatlarken

eğer sıfırının fiyatı artmışsa dikkate alınır mı? macbook'tan bahsediyorum. bir önceki modeli 3600 TL'ye almıştım, şimdiki model 4300 TL. arada sadece trackpad farkı var, hadi 300 TL olsun o 4000 TL eder. ben bunu satmak istesem aldığım fiyattan daha düşük bir fiyat mı söylemeliyim yoksa sıfıra göre mi fiyatlandırmalıyım?

gerçi düşününce sıfıra göre fiyatlamak lazım. en azından araba piyasasında falan işler böyle. bilemedim yine de.

danke.

 
baz alacağın fiyat, senin sahip olduğun ve satmak istediğin macbook'un güncel sıfır fiyatı. bir alt veya üst modelle kıyaslama yapılmaz.


  • air  (18.07.15 15:02:21) 
macbooklarda yenisi çıkınca eskisi satıştan kalkıyor ama? sıfır fiyat diye bir şey kalmıyor ortada.


  • passion rules the game  (18.07.15 15:06:12) 
aynı modele bakılır, bir de sıfır fiyattan ziyade su anki 2.el piyasasına bakılır fiyat için.


  • yakuza123  (18.07.15 15:07:12) 
neyse biraz daha elde tutayım madem :) ikinci el piyasası da yükselmiş. daha artar herhalde.

millet de kafasına göre fiyat koymuş net bir şey bulamadım. neyse kısfmet.
  • passion rules the game  (18.07.15 15:10:32) 
türkiyede satıştan kalkmaz. bir bakın vatanbilgisayara ve diğer elektronik marketlere satılıyor mu satılmıyor mu?


  • cek  (18.07.15 15:32:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.