[]

Harçsız pasaport için vergi dairesi

Ya merhaba kenksler
simdi ben erasmus icin pasaport alcam harcsiz. Okuldan aldigim igrenci olduguma dair belgeyi vergi dairesine onaylatmam gerektiğini okudum ekşide. Nerelerde var bu vergi dairesi? Yazdığımda .gov'lu bir site çıkıyor ama bir sürü yerde var tamamının ismi farklı biri kağıt bilmemne bi şeyi öteki başka. Siz yaptınız mı bu işlemi?
nerde nasıl yaptınız?


 
okuldan öğrenci belgesi değil de eğitim için yurtdışına gönderildiğine dair belge alman gerekiyor. ben anadolu üniversitesi'ndeydim. uluslararası ilişkiler biriminden vermişlerdi. onunla eskişehirdeki vergi dairesine gidip pasaport şubeye yazılmış bir kağıt aldım. sonra pasaport şubeden de pasaport işlemlerini harçsız yaptırdım.


  • nilmiye  (15.07.15 14:46:43) 
Evet nerede oturduğuna bağlı. Ben bostancıdaki vergi dairesinden almıştım mesela.

Nilmiyenin dediği gibi uibden erasmusa gideceğine dair belge alacaksın, sonra onu vergi dairesinde onaylatacaksın.

Bu aşamadan sonra ben vakıfbanka gitmiştim diye hatırlıyorum. Çünkü defter harcından muaf olsak da başka bir şey için yine para vermemız gerekıyordu. Vakıfbankın ardından emniyetten pasaport almıştım.
  • okuyamıyom ben ya  (15.07.15 15:25:14) 
Ya hayir ogrenci belgesi degil zaten harctan muaf olmak icin bir belge verdiler. @okuyamiyom nasil ya ne odedin daha


  • dedi ayca  (15.07.15 15:27:06) 
epasaport.egm.gov.tr

Heh doğru hatırlıyomuşum. Gördüğün gibi harç dışında defter bedeli de var. Harç muafiyet belgesiyle bankaya gidip defter bedelini yatırmam da lazım.
  • okuyamıyom ben ya  (16.07.15 01:02:41) 
hee. defter bedelini yatırdım zaten geçen hafta ben 82,5 tl onu hallettim ya


  • dedi ayca  (16.07.15 02:57:44) 
Ahahaha o zaman niye beni kendimden şüphelendirttin ya :D

Oturdum düşündüm boşuna para mı yatırdım ya da her şey rüya mıydı diye.

Sonuç olarak o defter bedeli makbuzu ve vergi dairesinde onaylattığın harç muafiyet belgesiyle pasaportunu alabilirsin evet.

Aa vergi dairesi ikamete bağlı değildi bu arada. Bana kocaeliden yap demişti okulum mesela. Ben de istanbulda yapçam diye ısrar etmiştim.

İstanbuldaysanız ve anadoludaysanız kadıköye gitmeyin boşuna ama. Orada yapılmıyo o işlem. Oradan bostancıya gönderiyolar.
  • okuyamıyom ben ya  (16.07.15 03:29:31) 
Vakifbank diye belirtince dedim herhalde özel olarak oraya yatirilan bir sey var :D

Anadoluda degilim avrupadayim ben. Pasaport basvurumu da vatan emniyete aldim o taraflarda da vardir umarım bostanci inanilmaz ters
  • dedi ayca  (16.07.15 14:52:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.