[]

Bisiklet Kullanmak- Mecidiyeköy

Mecidiyeköy'de oturuyorum. Meydana çok yakın.
Bisiklet almaya heveslendim ama alsam nerede kullanabilirim?
O kadar yokuş ki yol, insem çıkamam gibi geliyor?
Ne dersiniz, hiç girmesem mi bu yola?
Yoksa mantıklı rotalar var mı?

 
Ne tür bisiklet alıyorsunuz/düşünüyorsunuz? Ona göre çizelim rotanızı.


  • Tears of Devil  (14.07.15 21:52:53) 
Dunya uzerindeki en bisiklet kullanilmayacak yer mecidiyekoydur, baska bir yere tasinana kadar unut bence


  • balpolen  (14.07.15 22:16:05) 
ne tür bisiklet alacağıma da karar vermedim. alıp almama kararındayım henüz.
o konuda da tavsiyelere açığım.

  • dave87  (14.07.15 22:32:38) 
Şehir bisikleti alabilirsin, marka model konusunda daha ayrıntılı bilgi verebilecek arkadaşlar çıkar herhalde. Ben dağ bisikleti kullanıyorum, pişman değilim. Kafama göre kaldırım, asfalt, yeri geliyor çamur, taş demeden eğleniyorum kendimce.

Mecidiyeköy için bisiklet kullanılamayacak bir yer diyeni Avrupa'nın dağ bayır demeden bisiklet kullanılan şehirlerine davet ediyorum. Taksim'den aşağı Kabataş'a oradan da sahil boyu artık keyfin nereye gitmek istiyorsa o tarafa gitmekte özgürsün. Bisiklet yolu yok o tarafta maalesef ama kenardan kenardan güvenlik tedbirlerini de alarak yol alabilirsin ilk fırsatta deniz kenarındaki geniş yürüyüş yoluna çıkacak şekilde. Dönüşte de füniküleri kullanabilirsin saatini denk getirerek tekrar Taksim'e çıkmak için. Hiç olmadı yoğun olmayan otobüs hatlarından birine binebilirsin bisikletinle.
  • an engineer  (14.07.15 23:01:04) 
Yol bisikleti alabilirsiniz, veya bütçe yüksekse yarış bisikleti. Bu hem trafikte daha dikkat çekici olmanızı sağlar hemde daha yüksek hızlarda seyredersiniz. Tabi şunu da eklemek lazım; bisiklet pahalı bir hobi, bisiklet almakla bitmiyor. Daha kaskı suluğu çantası forması ayakkabısı pompası gözlüğü vs var. Bir 500 lira da (ortalama) bu ekipmanlara ayırın derim: daha detaylı bilgiye ihtiyaç varsa mesaj atabilirsiniz.


  • Tears of Devil  (14.07.15 23:10:09) 
mecidiyeköye bisiklet kullanılmayacak yer deme sebebim, dağı-tepesi-bayırı değil, trafiği, araçları, düzensiz yerleşimi ve orada yaşayan insanların kalite(siz)liğidir. Belki o yurtdışındaki dağ-tepe-bayırdaki insan zihniyetini, yerleşim düzenini ve hayat kalitesini mecidiyeköye getirirseniz o zaman mecidiyeköy yeryüzündeki en bisiklet kullanılmayacak yer olmaktan çıkacaktır.
Marketinde rahat bir alışveriş yapamadığınız ne idüğü belirsiz zibilyon tane insanın yaşadığı bi yerde bisiklet kullanmak çok akıl karı olmaz. Tabi ezilmeyi, çarpılmayı, insanlarla tartışmayı, bolca küfretmeyi, sinir harbi geçirmeyi göze alıyosanız sıkıntı kalmaz. Ya da tüm bunları kaale almayacak kadar gamsız ve geniş biriyseniz de pek problem olacağını zannetmiyorum.

  • balpolen  (15.07.15 03:23:53 ~ 03:26:00) 
mecidiyeköy cidden sakat ya.


  • timmie  (15.07.15 03:26:18 ~ 03:26:26) 
fulyanın oralardan beşiktaşa inebilirsin ama belki.


  • timmie  (15.07.15 03:27:09) 
çıkar mısın bilmem tabi.


  • timmie  (15.07.15 03:27:22) 
benim bisikletim var sırf bu mecidiyeköy yüzünden bir türlü çıkamıyorum dışarı. yaya olarak yürürken bile arabalar ezecekmiş gibi geçiyor.

yine içinizde kalmasın, alın bisikleti. beşiktaş-taksim falan yaparsınız.
  • the silent enigma  (15.07.15 11:04:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.