[]

kedi ile araba yolculuğu

malum bayram tatilinde memlekete gidiyoruz 4 gece 5 gün evde olmayacağız bu sebeple kedimizi de yanımızda götürmek zorundayız. yol 6 saat kendi aracımız. tek kedi olmasa bırakırdım evde ama tek başına çok yalnızlık çekecek.

daha önce en fazla 1 saatlik yola gitmiştik bir kaç kere, hepsinde de korkup miyavladı sürekli. kafesinden çıkarıp yanımda tutunca miyavlayı bırakıyor ama 6 saatte kediyi tutarak gitmek zor. bi de en son seferde çişini yaptı korkudan.

deneyimli arkadaşlardan öneri bekliyorum, nasıl bir yol izlemeliyiz? acaba kumunu kullanabilir mi yoksa saat başı mola mı versek? gerçi o zamanda kesinlikle salamam korkup kaçarsa yakalama sıkıntısı olur bizimkisi tırsak her şeyden çok korkar.

 
konu hakkında hiçbir deneyimim yok. fakat göğüs tasması denediniz mi?


  • rakicandir  (14.07.15 16:34:40) 
rakicandir
güzel bir göğüs tasması bulamadım malesef. küçük bir ilçede yaşadığımız için deneyerek alma şansım olmadı. internetten aldığımı da iade etmek zorunda kaldım debelenip çıkardı 5 saniyede. melekette ona da bakmayı düşünüyordum açıkçası :)

  • yue  (14.07.15 16:38:01) 
çişini yapmasını bekleyip kutuyo koyun yola çıkın gidin. ama 4gece 5gün çok değil evde de kalabilir.bizimki 1 hafta bile kaldı sıkıntı olmaz. sadece dödüğünüzde biraz daha fazla ilgilenin sıkıntısı geçsin.


  • lprytk  (14.07.15 16:38:23) 
Kedimizle akşam 6'da yola çıkıp sabaha karşı 4.30'da varabildiğimiz, 3 saat karla kaplı yolda mahsur kaldığımız bir yolculuk yaptık. Öncesinde de 5-6 saatlik yolculukları olmuştu. Dediğiniz gibi ilk başlarda sürekli miyavlıyor 30 dk falan sonrasında susuyor bizimki. Box'ının içine biraz su ve mama koyuyoruz. Eğer çok miyavlarsa tuvaleti gelmiş olabilir deyip, box'tan kum kabına alıyoruz. tuvaleti varsa yapıyor sonra gene box'a. Çok uzun süren yolculukta arada saldık arabada arkaya geçip arabaları falan izledi.


  • Dr_Stat  (14.07.15 16:50:58) 
veterinerlerde uyuşturucu bir şey satılıyor

6 saat kadar yol gidebilirsiniz kediyle.

fiyatı da 50-60 gibi bir şey.

kedinin kafasını güzel yapyor.

uyuyor sürekli kedi.
  • buiret  (14.07.15 16:52:47) 
lprytk +1

ben de 5-6 güne kadar bıraktım daha önce. zaten drinkwell su sebili var, birkaç yere daha su koydum. mama kaplarını kuru mama doldurdum. ekstra 2 yere daha koydum mama. oyuncaklarını evin muhtelif yerlerine bıraktım. tüm elektronik eşya kumandalarını kaldırdım ortadan.
  • eksitadinda  (14.07.15 18:10:18) 
uyuşuturucu çeyin ismi sedaped, ben pek tavsiye etmem. arabs tutmuyorsa tabii hayvanı.

ben sürekli kediler ile seyehat etmek zorunda kalıyorum, kimisi hiç tınmıyor kimisi perişan oluyor. 4-5 gün evde kalması bence de problem olmaz kedi için. yol ve ev değişikliği hayvanı daha çok strese sokuyor
  • lexicographer  (14.07.15 18:12:50) 
Ben de geçen gün aynı soruyu 2 kedi ve 2 hafta için sormuştum. Bir de 2 günde bir gelip bakan bir kedi - köpek bakıcısı gelip kontrol edecekti. Yine de dayanamadım götürdüm.

Bizim kedi de geçen yıl arabaya bindirirken çişini yapmıştı. Bu yıl sorunsuz geçti. İlk yarım saat çok bağırıyorlar. Sonra uyuyorlar hatta alışmaya başlıyorlar. Yemek yemediler ve su içmediler. Bir tanesi çisini 8. saatte dayanamayıp yaptı kumuna. Biz birini kutunun içinde tutuyoruz, diğerini arabaya salıyoruz. Kutunun içindeki salınca bir yerlere girmeye çalışıyor. Sonra çıkarması çok zor oluyor. Feribota binecekseniz, feribotta çok korkuyorlar.

Eğer gideceği evde stres yaşamıyorsa yanınızda götürün kutudan çıkarmayın. Bir iki kere kutudan çıkarıp arabanın içinde kumuna koyun, yemek su verin.

Bundan daha iyisi evde bırakmak ama 2. ya da 3. günde birinin gelip bakması. O zaman rahatlıkla evde 5 gün bırakabilirsiniz bence.

Göğüs tasmasını biz denedik, en baştan alışmadıysa çok zor oluyor. Yürümüyor bile yere yatıyor bizimkiler.

İyi yolculuklar.
  • eli  (14.07.15 19:08:45) 
geçen ben de sordum oraya yazılanları da oku :)

www.eksiduyuru.com
  • kül  (15.07.15 13:19:19) 
şöyle bir yazı gördüm bugün:

www.bizevdeyokuz.com
  • kül  (28.07.15 21:48:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.