[]

beşiktaş anadolu lisesi vs. notre dame de sion

benim kuzen şimdi notre dame de sion'da ancak ek yerleştirmede mi ne beşiktaş anadolu lisesi (sanırım beşiktaş lisesi eskiden) tutmuş..
amcamlar diyor hangisi ne yapsak etsek falan, mezun olan, tanıdığı olan, yapma etme ya da kesin git diyen var mıdır?



 
otursun oturduğu yerde.. ikisi de iyidir. bal'ın manzarası süperdir.
notre dame de sion'da fransızca her şey. düşünün bunu. bal ise renkli türkçe gayet.

  • vital  (17.09.09 20:02:19) 
bal derim ben.

dame desion'dan çıkıp azıcık kafayı çizmemiş tanıdığım yok. fazla disiplinli.

bir de üniversite sınavında çok avantajı olur bal'lı olmanın.

bal'a yollayın, okul haricinde dil eğitimi aldırın derim.
  • mortifera  (17.09.09 20:19:31) 
dame de sionu bitirdiğinde cillop gibi 2 dili olur
össde bal'de daha başarılı olur
bal'e para vermezsiniz dame de siona verirsiniz
bal'in manzarası, dame de sion'un yeri süperdir
2si de hem isim olarak hem eğitim olarak güzel okullar

ben olsam nds'de kalırım..
  • orange coffee  (17.09.09 22:50:12 ~ 22:50:44) 
erkekse dame de sion.
kadınsa bilmem.

  • yasakani  (18.09.09 02:19:11) 
karakter yapısına göre değişir.
dame de sionda başarılı olmak için ders çalışmanın yanında bir de kurallara sorgulamadan uymayı kafaya takmayan biri olmak lazım, aksi takdirde insan o okulda boğulur, boğuldum ordan biliyorum.(çok kendi dünyasında kendi kuralları olan bir okuldur, sosyal yaşam ve öğrencilere davranış açısından başka bir okulla kıyas kabul etmez, cinstir) eğitimi iyidir ama o kadar sene boğulmaya değer mi(ydi) şahsen hala karar veremedim. bal'a göre avantajları iki dili de gayet iyi öğretmesi, kültürel açıdan da öğrenciyi beslemesi, gs üniversitesine özel geçiş sınavı ve fransada üniversite okuma şansı vermesi olabilir. okul dersleri her zaman öss'nin önünde tutulur. öss fen başarısı öss eşit ağırlıklıya göre her zaman düşüktür, bu da göz önünde bulundurulabilir.
üniversiteyi yurtdışında okumayı düşünmüyorsa ve dil konusunda da farklı çözümleri varsa bal daha rahat bir lise yaşamı sunar gibi ve eğer öğrenci zaten çalışkansa öss başarısı da yüksek olacaktır, kaldı ki bal'daki hocaların öğrencilere öss için daha çok destek vereceklerini düşünüyorum.
öğrencinin karakteri ve hedeflerine göre seçim yapılmalı. eski bir nds mezunu olarak mutlaka kalmalı diyemiyorum.
  • simona  (18.09.09 04:56:01) 
dame de sion'un diploması Galatasaray ve adını hatırlayamadığım bir drankofon lise gibi baccalaureat denkliği verir. Fransa'da üniversite okumak isterse hiçbir sınava girmeden başvurabilir, nor ortalaması rezil değilse muhtemelen kabul edilir. Artı gsü'nün iç sınavına girebilir dame de sion'a giderse. öss'den farklı alternatifleri olur dame de sion'da


  • mavi nota  (18.09.09 10:12:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.